Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Labortápegység készítése
Nem volt kerdes, hogy mukodik, avagy nem. De jo hallani egy pozitiv megerositest is!
Nalam a 4es mukodik es semmi okom a panaszra. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2013
Nekem az idegen nyelvű feliratok nem tetszenek. Ha lehet szavazni, egy voks a magyarítás mellett.
Nekem is pont ez fordult meg a diómban. Csak nem akartam rossz szájízt adni neki. De ha lehet szavazni, akkor én is erre voksolok.
Front designer szerű képződmény, gondolom ezzel.
Még változni fog, de meglátom még, ez csak V1, még lehet lesz változtatás, a magyar feliratokat pedig meggondolom.
Egy tapasztalat máris van, a HE-store-os bevásárlólistán 3,5 mm raszterméretű sorkapcsok szerepelnek (TB-3.5-P-2P/BL), a panelen meg rm5 -höz vannak a lyukak fúrva.
Ezt a sort: item cid="10027774" quantity="3"/ javaslom kicserélni erre: item cid="10024512" quantity="3"/ a kacsacsőröket lehagytam az elejéről-végéről, nehogy HTML tag-nek vegye a fórummotor
Ha már módosítod a weblapot:
A panelmérő bekötése a cikkben szereplőhöz képest pont fordítva van.
A panelmérős cikkben lévő bekötés (árammérő sönt a pozitív tápágban van) és a labortáp kapcsolási rajzán szereplő bekötés szerintem ugyanaz. Azzal a különbséggel, hogy itt a sönt egy nagyságrenddel kisebb, és a csatlakozó középső lába emiatt egy műveleti erősítő kimenetére van kötve, nem direktben a sönt elé.
Ha úgy nézed a panelmérős cikk bekötési rajzát, hogy az 5 tűs csatlakozó van felül, a 3 tűs alul, (gyakorlatilag fejenáll a panelmérő) akkor stimmelni fog.
Szili83-nak. Ne írj ilyen témában privát üzeneteket!
Csatoltam -amit kértél- tervet, ez vasaláshoz, és fotózáshoz is jó lehet. Nem találtam céltémát a hőfigyelő feliratához, ezért azt is ide teszem.
Nem, ez a rajzom nincs fordítva! Sok munka volt ezt Photoshop-ban összehozni, nem akartam hogy később javítani kelljen ezért leellenőriztem mikor készítettem többször is. Ráadásul az én saját labortápomban a panelmérőt, potikat, LED-eket stb már eme rajz alapján kötöttem be és ment első bekapcsolásra. A LED-ek is rendesen világítottak, a potik sem fordítva működtek és a panelmérő is mért rendesen.
Meg is kérnék egy moderátort hogy törölje ezt a fényképet, nehogy esetleg valaki így kösse be!
Pedig nekem csak így működik.
Elég ha csak a -5V-ot visszavezeted, hogy honnan hova megy.
Visszanéztem a fényképeket a tápomról (mert most nem vagyok a táp közelében) és basszus, én is így kötöttem be a panelmérőt!
Na mindjárt kijavítom a rajzot. Pedig olyan sokat dolgoztam rajta.
Ki is javítottam a weboldalamon a rajzot!
Ja, hogy ez a kép!
Én a labortápos kapcsirajzot néztem, meg a panelmérős cikk bekötését, azok stimmelnek.
Na, akkor kezdődhet is mindenki "nagy örömére" a 2.7.4a labortápegységem hibakeresése.
Ott tartok, hogy : a transzformátorból a 26,2V eljut a panelra, de a kimeneten semmi sem jelenik meg. 200V-os egyenfeszültséges méréshatárban van a műszer a kimeneten, ráadom a 26,2-t és semmit se ír ki. Egyszer volt olyan, hogy 0,01-et mutatott egy pillanatra a műszer, meg egyszer 1s-ra felvillant a 38,2V, de semmi más még nem történt. Mindig csak 3-4 secundumra hagyom bekapcsolva az egészet, nehogy baj legyen. Van valami ötletetek? A trimmerpotik először középállásba voltak állítva, a nagy poti meg maxra. Először azt hittem itt a hiba, visszább vettem a trimmerből és a nagy potiból is, de akkor sem jelent meg semmi...
Hello! Hibakeresésé feszültség méréssel szokott kezdődni, nem poti tekergetéssel.. üdv!
Oké, igazad van. A nagy pufferon megjelenik az egyenirányítás után 36,3V.
Lehet, hogy csak egy nagy baklövést követek el (?): a DCoff-ra és az R30/R31 közé rakott kapcsolókat nem zártam rövidre. Rövidre kéne őket?
Szia!
Na akkor valaszuk kette a dolgot. Eloszor eljen a tapegyseg, majd utanna elesztjuk a muszert. Merjunk egyet a C1 kapcsain. elvileg mint irtad 38.2V-od van. Merjuk meg az IC1 labain a feszultseget a C1 negativhoz kepest. 1lab: 9.89V a referencia. 4lab: 24V 10lab: az arampotit tekerve valtozo feszultseg /P1 12lab: az feszpotit tekerve valtozo feszultseg /P2 14lab: -5V Elsokorben ezt ajanlanam.
A DC-OFF kapcsolónak kikapcsolt állapotban kell lenni. De mérni kell a +24V és -5V tápokat is, majd a referencia feszültséget.
Ez a mereshatart valtja csak.
Nem szol bele a tapegyseg mukodesebe.......
Na itt akkor valami probléma lesz, az szent: ha jól mértem, márpedig remélem, akkor ezek az eredményeim: 1-es láb és a nagy kondi -a között 9,5V jelenik meg. A 4-es láb és a kondi között 24,3V van, míg a 14-es láb és a kondi között 2,9V... Még egyszer átfutok rajtuk, nehogy hamisat beszéljek, de...
1lab: rendben
4lab: rendben 14lab: HIBA, ott bizony MINUSZ feszultsegnek kell lennie es lehetoleg 5V korul.
Igazad van, minuszos a feszültség, de akkor is hibás, mert megint csak 2,9V jelent meg...
Igaz! Bocsanat elirtam!
Szoval a 11labon -5V |
Bejelentkezés
Hirdetés |