Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   24 / 1275
(#) Fery válasza qcu hozzászólására (») Nov 29, 2007 /

Semmi baj, örülök,hogy müködik.
(#) puskas87 válasza uli hozzászólására (») Nov 29, 2007 /

Szia!

"TV szerelőnél már volt, megcsinálta (vagyis csinált vele valamit) de 2 hét nem telt bele és már megint elkezdte. nem vittem vissza, mert féltem ráborítom az asztalt (ennyi pénzért megcsinálhattta volna rendesen is.,.. )"

1.) Elmeletileg a javitott reszre kell adjanak 1 honap garanciat,sztem vidd vissza nyugodtan,ingyen megkell csinalja...

2.)Nem lufi hogy felfujjuk es keszvan!

3.)Szerintem te sem latsz bele az alkatreszekbe,gondolom az illeto sem,ez megtortenik!

4.)ilyen kijelentesektol,kerlek szepen tartosztasd magad,legalabb itt...

Üdv: Puskas Laszlo
(#) Szili Zoltán válasza Fery hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

Bocs, hogy ilyen sokáig nem válaszoltam, de más dolgaim
voltak. Na a készülékről : beesett egy ic ugyan nem
ugyanaz a teljes típusszám, de láss csodát megjavult!
Az ötletet köszönöm, de a melegítés/hűtés nem változtatott a hibán az ic meggajdult. (meggajdult=megbolondult)
Most az asztalon egy egy philips 28pw6301/02 készülék
van. Potom pénzért vettem, (német lomtalanítás) nem volt
rajta zöld. Gondoltam video végfok, nem az hanem képcső. A képcsövet kicseréltem, de állítani kéne a sorméreten és a hor. képhelyzeten, de nem tudom a
szervízkódját!Ha tudod (vagy valaki a fórumban) légyszíves írd meg.
(#) Darazsx hozzászólása Dec 3, 2007 /

Sziasztok!

Nekem az a gondom a tv-mel, hogy 287,25-463,25MHz-ig kiesik minden csatorna. Nem is zavarna a dolog ha nem lenne benne az a két csatorna amit nézni szoktam. Kábeltv-m van. Mit lehet csinálni vele?
(#) kocici17 válasza Darazsx hozzászólására (») Dec 3, 2007 /

Ha zonder csatorna és a Tv-d nem tudja akkor nem javasolom a ráhangolást.
(#) Vatti válasza kocici17 hozzászólására (») Dec 3, 2007 /

Vagy tuner csere, ha ér annyit a tv.
(#) Darazsx válasza kocici17 hozzászólására (») Dec 4, 2007 /

Tudnia kellene ezeket a frekvenciákat, 800MHz-ig.
Egy tuner csere kb. mennyibe kerül. Javítani nem lehet?
(#) JZoli válasza Darazsx hozzászólására (») Dec 4, 2007 /

Nem javítás kérdése, a "kábelcsatornákat" csak olyan tuner vezi ami gyárilag ílyenre gyártottak. Cserélni lehet ha a tv tipusához be lehet szerezni. Általában egy ilyen tuner 2500-4000 FT áron kapható.
(#) kocici17 válasza Darazsx hozzászólására (») Dec 4, 2007 /

A zonder sáv nem azt jelenti, hogy mekkora a vivö frekvenciája.
Inkább maradj a tuner csere melett jobban jársz, mert nem kell "széthangolni" a tunert, meg nem ártana meg a " széthangoláshoz" egy 800-ig futó voblerscop meg még sok csomo minden.
(#) Istike88 hozzászólása Dec 4, 2007 /

Sziasztok!

Van egy Sony VX15-ös tv készülékem és az a hiba áll fent nála hogy a kép felsőrésze mintha átfordultvolna és ez az átfordult rész csíkos! Egy ismerősöm azt mondta hogy ez a hiba jelenség a függőleges eltérítő elkójának kiszáradásakor szokott jelentkezni! ha ez tényleg így van akkor hol találom a tv-ben ezt az elkót hogy kicserélhessem? mekkora méretű általában?
csatoltam egy képet a hibáról

előre is köszi a válaszokat!

DSC00210.JPG

(#) hard válasza Istike88 hozzászólására (») Dec 5, 2007 /

Hello

Nem szabad csak azt kicserélni,ha már ugy is kell,seréld az egészet az ic körül,mert magával viheti az ic-t is idövel.
(#) ini hozzászólása Dec 7, 2007 /

hali!
egy kb4-5 éves samsung tv pár hete furcsa dolgokat művel:
238mhz ig tökéletes minden csatorna felette meg csíkos a kép
olyan mintha valami zavarná
a másik tv-vel volt helycsere de a jel jó mert a másik tv-t nem zavarta semmi
az összes elektromos eszközt kikötöttem a lakásban akkor is csíkos az adás

mi lehet a probléma????

köszi!
(#) ini válasza ini hozzászólására (») Dec 7, 2007 /

senki sem járt így még??
(#) buscsaba hozzászólása Dec 11, 2007 /

Üdvözlök mindenkit.
Segítségeteket szetetném kérni a következő problémám megoldására: Van egy Blaupunkt IS 70 49 VT televízióm. Kábeltévét használok amin 50 csatornát bírtam nézni, egy ideig. Azután történt valami, hirtelen csak 26- 29 adás jött be a tv-men. Később még egy pár alkalommal bejött a többi is (egyik-másik nap) de kb 1 hónapja csak hangya háború van a tv képernyőn ezeken a csatorna helyeken. van e ötletetek/megoldásotok e probléma megoldására?
Előre is köszönök mindent
(#) aflmor válasza buscsaba hozzászólására (») Dec 11, 2007 /

Így elsőre, tuner, vagy hangolófesz. hiba.
(#) Medve válasza buscsaba hozzászólására (») Dec 11, 2007 /

Én a csatornamemóriát (EEPROM) cserélném ki, ha lehet.
(#) titi válasza buscsaba hozzászólására (») Dec 11, 2007 /

Hali!
Lehet primitív kérdés, de a kábelszolgáltató nem módosította a csatornakiosztást?
(#) hotiti hozzászólása Dec 11, 2007 /

Készenléti állapot van, inditva távkapcsolóra nem reagál, a készüléken inditva egy pillanatra éledne de vissza vált készenlétibe. 350v/22mikros kondi púposra feszült, csere, hiba továbra is adott. segitségeteket kérem.
(#) uli válasza hotiti hozzászólására (») Dec 11, 2007 /

nekem ha valami klérdésem van valakihez, segítséget várok, szoktam kezdeni egy Sziasztok-kal vagy valami hasonlóval. Egyébként miről van szó? nem ártana leírni a satu gyerekekknek, hogy rádió, mikrósütő vagy atomreaktro vagy mi?
üdv: uli
(#) hotiti válasza uli hozzászólására (») Dec 11, 2007 /

BOCSI. Sziasztok. Az észrevétel jogos. Videoton ts4361osd tv. Tegnap még müködött ma pedig a korábban irt történt. Perpilanat nincs kapcs. rajzom igy méregetni sem tudok.
üdv:hotiti
(#) kocici17 válasza buscsaba hozzászólására (») Dec 11, 2007 /

Medve véleménye helytálló. Ha ennyire feledékeny akkor a eeprom, de az 5-v os oldalt is végig böngészném.
Ezek a memoriák álltalában I2C comunikáciok, lehet még az SDA vonal is. Nivel néha viselkedik igy nem valószinü, hogy a csatolotranzisztorok.
(#) kocici17 válasza hotiti hozzászólására (») Dec 11, 2007 /

SZIA hohiti . A sorkimenö környéke alaphelyzetböl, ill. a sormeghajtoval kezdeném, mert a leirtak alapján vagy "megfojtja" valami a sorkimenöt, vagy a sork. secunderén valami zárlatos, mert ha megprobál "felfutni ahogy irod akkor, a kimenö álltal elöállitott tápok/eltérités kb 18-24 v- ig ill, 12,5v- vezérlö /közte a 7805/ tulterhelt, vagy zárlatos. Akár valamelyik secunder tápdioda is lehet, bár nem jellemzö. inkább táp simitó kondi, vagy esetleges zeener stabilizátor.Sajnos sokesélyes, bár mindenképp a sortrafo utáni secunder tápoknál kezdeném.
(#) hotiti válasza kocici17 hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Szia kocici17. Köszönöm a tanácsaidat, ki is cseréltem a secunder oldali elkókat és az első tápdiodánál /by299/ rámérve a záró irányban átvezetést tapasztaltam/1.8mega/, beraktam helyette egy bf299-est. Távkapcsolóról és készülékról is indul de éles sipoló hangot hallat. Okozólya a dióda paraméterei közti külömbségből fakadhat? Eredetit csak jövőhétre igértek. Köszi az eddigi segitséget.
(#) hotiti válasza hotiti hozzászólására (») Dec 12, 2007 /

Sziasztok. Irás után ujra bekapcsoltam a készüléket és minden fajta hangjelzés nélkül ragyogóan indult. Ere mi a válasz? Most visszarakom a helyére, remélem kép hang rendben lesz. Minden jót.
(#) g.master hozzászólása Dec 14, 2007 /

Sziasztok!Kaptam egy UNIVERSUM színes sztereo Tv-t a kollégámtól,ami rossz! A jelenség:elment a kép,és középen egy vízszintes fehér csík van!A hang szól rendesen.Hogy tudnám megjavítani?Segítsetek..!!
Valamelyik kondi vagy ellenállást cseréljem ki?
(#) lgyk válasza g.master hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

Hi!

Valószínűleg az eltérítőtekercs (vagy valami a környékén) halálozott el. Szerintem ne nagyon szerelgesd, elég nagy feszültségek tanyáznak egy TVben.
(#) Slope válasza lgyk hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

A függőleges eltérítés körül kéne szétnézni, persze csak akkor ha tudod is mihez nyúlsz (ahogy azt lgyk kolléga is írta már előttem).
Egyszer egy TV-nél megviccelt egy bizonyos kapcsoló... szerepe annyi, hogy egyszerűen kikapcsolható a függőleges eltérítés. Nos ez a kis kapcsoló, köszönhetően a spórolós hullámforrasztásnak egyszerűen körberepedt a lábainál, és ez okozta a hibát.
Ha meg már így eszembe jutott ez a dolog, megkérdeznék néhány TV-ben jártasabb személyt, hogy ennek a kapcsolónak mi az eredeti hivatása (a kontakthiba generálásán kívül ).
(#) PanchAir válasza g.master hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

lehet hogy furán hangzanik de cseréld ki az antenna dugaszát nekem 1. az kellett azóta jó a kép

UI:ez csak az én tapasztalatom
(#) aflmor válasza g.master hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

Nincs függőleges eltérítés. (vertikal) Ne nagyon járasd így, míg nincs megcsinálva, beéghet a cső.
(#) Poci válasza g.master hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

Először a sorkimenőn lévő g2 potméterével vedd le a fényerőt, hogy a csík be ne égjen a képcsőbe!
Majd keresd meg a függőleges eltérítő IC-t. Ami hűtőbordán van. Nézd meg, nem zárlatos-e. Utánna, ha jó, ellenőrizni kell, hogy megkapja-e a tápfeszültséget.
A tápfeszt a sorkimenőről kapja ellenálláson keresztül. Ha ez is rendben van, akkor ellenőrizni kell az eltérítő tekercs csatlakozóját. Ha itt is minden rendben, akkor a függőleges eltérítő fokozatban lévő elkókat kell megvizsgálni
A mérésnél óvatosan lehetőleg leválasztó trafóval kell dolgozni!Sok sikert!
Következő: »»   24 / 1275
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem