Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szerbusztok.
Szeretném megkérdezni hogy van a valakinek tapasztalata az "Áttetszősítő spray 200 ml CRC TRANSPARENT-21" használatáról, hatékonyságáról? Üdv. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
Nekem nem jött be. De ez lehet, nem a spray hibája.
Sziasztok! Egy gyors kérdésem lenne, segítséget kérnék. Peroxid és a sósav keverési arányát szeretném kérni és, hogy milyen higítási arányban kell keverni, hogy jó legyen. Sósav dl/%
peroxid dl/% Peroxidot 10% -at tudok venni. Köszönöm szépen. A sósav is 30% os amim van. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
1dl H202 (Hidrogénperoxid 30%-os)
2dl HCL (Háztartási sósav) 7dl H2O (Csapi víz) Ha a peroxid 10% os , akkor értelem_szerűen keverni. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
Köszönöm válaszod. A háztartási sósav mennyi %-os, 30% van itthon. Várom nagyon mert bezárnak a boltok. Köszi
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
Én amolyan "női" - fodrász-műkörmös - kellékboltban kaptam 30%-os hidrogén-peroxidot.
Máshol hiába is kérdeztem. ![]()
Légyszives újra számold ki nekem 30% ban kapok végül peroxidot, 30% sósavval az arányokat.
Köszi
Én sose számolgatom. Úgy csinálom, mint a jó shéf
![]() Egy pici ebből, egy pici abból és végül egy kicsi amabból ![]()
Gabó 1dl 30% H2O2
?dl 30% sósav ? dl viz
Gabó ez jobb mint a TN 150 marató?
Ezt neten találtam, de mint említettem mint a shéf. Nem mérem, csak öntöm.
"A keverési arány 1:10 (tehát 10 rész sósavhoz, ami a nyákot ellepi, 1 rész hidrogén-peroxidot adok)" Vizet nem említik sajnos, de ha nem akarod, hogy kifröcsögjön, forjon, és a nyákot károsítsa tenni kell hozzá. A TN150et nem ismerem. Nagyon rég vaskloridoztam, de az lassú volt, meg mindent összefogott. Na meg beszerzéssel is bajaim voltak. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
De ennek mennyi a maratási ideje ezzel a shéfes keveréssel.
A "hivatalos" mennyiség csak harmada, mármint peroxidból. A pontos ajánlott arány:
770 ml víz 200 ml sósav (35%) 30 ml H2O2 (30%) Ez egy hatékony keverék, nem fog forrni-fröcskölni-füstölni. Ellenben nem lesz nagyon gyors, és nekem valamiért nem mar alá... Van aki azért nem szereti a hidrogén-peroxid-sósav-víz maratót, mert alámar. Hidrogén-peroxid beszerzési forrás első sorban fodrász kellékes. Ott szinte biztosan van. De én pl festékboltban vettem az utóbbi két alkalommal. Meg a sósavat is. Víz van otthon ![]() Javítottam, mert 35% sósavat ír a P20 néhai "melléklete". Topictársunk csatolta a scannelt képeket. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
Az új keverékkel a rekord 30-35mp
![]()
Nélküle nem lehet papírról fotózni. A fehér -tintamentes- rész lesz tőle átlátszó, te a tintának azért rendesen kell fedni. A hiányos tintát nem pótolja.
Előnye, hogy nem hullámosodik tőle a papír, eredeti állapotában marad, megszáradás után is. Ha a papír nem teljes felületét fújtuk be, akkor száradás után a széle látszik, ameddig volt a lé. Én sokat használtam, jó. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
Szerbusz. Nos igen, ez egyértelmű hogy nélküle papírról nem lehet fotózni. De köszönöm szépen a válaszodat. Már csak ezt szeretném megkérdezni tőled hogy pénzben megéri e, avagy kb mennyi a4-es papírt lehet fele fújni? Illetve még annyit hogy szerintem biztos megnő a levilágítási idő a lézerfóliához képest, na de mennyivel?
Üdv.
Idézet: „Nos igen, ez egyértelmű hogy nélküle papírról nem lehet fotózni.” De lehet, ha lézerrel nyomtatsz, színtelen lakkal lefújod.
Lakk és mindenféle hókuszpókusz nélkül is lehet használni a sima papírt levilágításhoz is , csak a levilágítási idő nő meg és az illesztés lesz nehezebb , ezért használunk inkább valami átlátszót : pausz - írásvetítő fólia
Hidrogénperoxidot fodrászati kellék boltban (egyet tudok a Feneketlen tó mellett) lehet kapni 30%-os oldatban kb. 300Ft/liter áron. Ez nagyon sokáig elég.
A háztartási sósav 10% és 20% között mozog gyártótól függően. Meg kell nézni a dobozon, hogy hány %-os. Én anno vegyipari technikumban érettségiztem és így csak lazán kiméreki kb. 10 ml sósavat (most éppen 20%-os van itthon), hozzáöntök 3-4 ml hidrogénperoxidot és felhígítom duplájára. Egyáltalán nem kényes az arányokra. Maratási idő: egy-két perc.
Ha kétoldalas nyákot csinálsz a két oldal "mesterfimjét" egymáshoz... 2 perces levilágítási idővel csináltam egy kísérletet
Nem tudom mennyi A4 papírra elég, sokra. Mindenképpen megnő a levilágítási idő a fóliához képest, nem tudom így megmondani, próba kell. De írtak itt már többféle olcsóbb anyagot, színtelen lakk, étolaj, paraffinolaj, stb., én nem próbáltam. Ha másnak jó volt, biztosan megfelel. Csak ha hullámosodik a papír, lehet, hogy vékony vonalak, furatok, pozíciójánál eltérés lehet kétoldalasnál. A "Transparent" spray egyik lényege, hogy nem lesz méretváltozás a fotomaszkon.
Azzal, hogy a papír fehér része jóval átlátszóbb lesz, a tinta fedése marad, nő a kontraszt. Mivel általában a tinta fedése nem megfelelő a legtöbb nyomtatónál, eleve korlátozza a megvilágítási időt, aminek viszont elégnek kell lennie a papír fehér rész átvilágításához. Nekem meglehetősen pontosan kell a világítási időt belőni, ha nem lenne ennyi kontraszt, nem lenne jó. Mert a tinta fedése nálam sem tökéletes. Kevesebb idő kevés az átlátszóhoz, több idő sok a festék átláthatósága miatt.
Értem és köszönöm.
Neked nem éri meg , nekem igen . Írásvetítőfóliára kinyomtatom és már világítom is (3000ért vettem 100 íves csomagot) Nekem többe kerülne a leves mint a hús- 25km a legközelebbi nyomda és persze hogy csak munkaidőben van nyitva..
Én csak 1 fóliát használok. A levilágítási időt változtatva megtalálható a középút , nem elég a fedés csökkentsd az időt . Nálam a bevált idő 8s pausznál és fóliánál is , kézmeleg előhívót és ecsetet használva tökéletesen előhívható (és nem büdös) De ezt a vitát már egyszer lejátszottuk és úgy emlékszem hogy döntetlenben egyeztünk ki ...
A lakkozás sokkal homogénebb fekete felületet ad, tökéletes takarást biztosít, így a levilágítás ideje hosszú is lehet (nem kell méregetni), biztos a minőség. Az illesztést is könnyíti, mivel a lakk, áttetszővé teszi a papír fehér részét. Átlátszó fóliára sokkal rosszabb a nyomtatás minősége, ezért nem használom, itt már játszadozni kell az idővel. Gyári síkfilm viszont tökéletes..
Oké értem a ti érveiteket is de , én utálom még a szagát is a festékeknek , nekem működik a dolog a saját "technológiámmal" minek szagolnám a lakkot? Egyébként a "méregetés" nálam egy időzítővel történik amit egyszer beállítottam és azóta nincs probléma az idővel .
Milyen lakk? Mert én -régebben- próbáltam akrillakkal, és a lakk oldotta a lézernyomtató tintaanyagát, elmaszatolta egy kissé. Pld.: furatszerelt ic. lábak közötti vezeték összemosódott a két szomszédos láb pad. -el. De sokféle a tintaanyag, lehet, hogy ez ritkább jelenség. A Transzparent spray, is oldotta egyik féle tintát, másikat nem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |