Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, második réteg olvasása nehezebb feladat. További használat során más lemezek között is válogatni fog, majd nem olvas semmit, ez várható..
Szomorú vagyok akkor kukahiánya van mert egy fej többe kerül mint az egész lejátszó!
![]() ![]()
Ha minden stimmel és működőképes, akkor igen.
Bekötés, mechanikus kivitele is fontos, típus szám szerint is lehet ellenőrizni.
Köszönöm az infót az életbe nem jöttünk volna rá hogy a fej rossz egészen másra tippeltünk szalagkábelre vagy kodek hibára. Nem tudom hogy a fejjel mi újság egy másik dvd lejátszó maradványai. Ránézésre ugyanolyanok. Azt nemtudom hogy divixet is játszott e a másik amiből a fej van az nem lehet gond?
Szalagkábel hiba esetén más lemezzel is problémázna, mivel véletlenszerűen jelentkezne ha szakadozna.
Köszönöm az infókat jelentkezem ha valami kisült megnézzük hogy lehetséges e a csere.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van nálam egy Orion HT 1000-es házimozi, és a tápegység részénél az U201-es IC eldobta a tetejét. Kapcsolási rajzot nem találtam hozzá, így ha valakinek lenne egy ilyen típusú házimozija és szétszedné, hogy megnézze milyen alkatrész volt, azt nagyon megköszönném. Csatolok egy képet is, bár nem tudom, hogy segít-e valamit.
Előre is köszönök mindent!
Valahol még valami nincs ráírva véletlen a dvd lejátszó hátuljára?
Nincs sajnos. Annyi van, hogy ORION HT 1000, működési feszültség, fogyasztás. Meg az emblémák. Szóval csak ennyi.
Szia! Az ilyen cuccokban általában UC3842 IC van. Meg kell nézni a környezetét, hogy mi hova megy, akkor cserélhető ki. Próbáld meg visszafejteni.
Szia!
Lerobbant darabot a készülékben meg szoktam találni, dobozt egy fehér papír felett megfordítva, megrázogatva...
Én is néztem, és nekem is volt olyan szerencsém már.
![]()
Sziasztok! Közben vissza is fejtettem, hogy mi merre megy, de most láttam csak amit CHZ és matyusz írt. Igazatok volt, megtaláltam az alkatrészt, igaz 2 darabban, de a lényeg, hogy összeillesztettem és megvan, hogy mi volt.
![]() ![]()
Csak "CHZ"-nak köszönd én a képen úgy láttam, hogy át van égve és nem lerobbanva ezért nem is mondtam, pedig nekem egyszer egy Philipsnél volt úgy, hogy lerobbant és megtaláltam benne a darabját. Azért nézd majd meg ott a többi alkatrészt is, nehogy kiszáradt elkó miatt robbanjon el a következő is, meg egyendiódák. De sokszor csak ezek is feladják, mert sokan sose húzzák ki a konnektorból mikor sosincs használva akkor is és robbanásig melegszik.
Ebben az esetben pont akkor történt a durranás, mikor be lett dugva a konnektorba. A tulaj azt mondta, hogy bedugta, nagy csattanás, égett szag, aztán ki is húzta. A környező alkatrészeknek nincs baja, szóval szerintem csak ez adta fel a szolgálatot.
Itt kapsz..
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
Igen, pont ezt néztem. Viszont nem tudom, hogy mi a különbség a sima FSDM311 és az "A" jelű között. Mondjuk az adatlapjukat nem néztem, de megrendelem a simát, biztos, ami biztos. Köszi szépen!
Sziasztok!
Nem tudom.hogy jó helyen járok-e,régebbi hozzászólásokat olvasgatva talán ![]() A problémám a következő lenne.Van 1 MyAudio asztali dvd lejátszóm.Pár napja nem hajandó megmozdulni a tálca.Amikor áram alá helyezem,hallok 1 kis kattanó hangot,aztán semmi.A led világít,de nem reagál semmire.Szétszedtem,de nem láttam semmi sérülést.Égésre gondolok,vagy letört,hiányzó alkatrészre.Amikor fedél nélkül tesztelgettem,néha a motor megmozdult a bekapcsolás után,de aztán megint semmi.A kérdésem az lenne,hogy mi okozhatja ezt a problémát. Válaszokat előre is köszönöm!
Először azt ellenőrizd, hogy mechanikailag nincs-e hiba, vagy megszorulva.
A tálcát 1 műanyag szerkezet tartja bent.3 motor vezérli az egészet.amikor kiakasztom a kis pöcköt,könnyedén tudom mozgatni a tálcát ki-be.szóval nem találtam semmit,amiben elakadna.
Tápot mérd ki az esetek nagy részében az a ludas érte.
Üdv mindenkinek!
Kaptam egy LG DR275-P2 rekordert. Nincs hozzá kezelési útmutató. A TV érzékeli, pörög ahogy illik, de az üres lemezre is azt írja, hogy no disc. Kinek van ötlete, vagy kezelési útmutatója? Előre is köszönöm.
Szep almokat tobsegenek!
Egy ilyen DVD olvaso hibarol szeretnek kerdeni. Nem mukodik , vagyis igen, DE; a kijelzoje nem mutat semit, nem porgeti meg a lemezt, az optikai csatlakozo vilagit folyamatosan. A tapot kimertem, megvanak a feszek.Nem talalok rola kapcsolasi rajzott. 5 hozzaszolasos forumot talaltam rolla, ott a tanacs az volt hogy "kuka", en sajnalnam kidobni.
Üdvözletem Mindenkinek!
Van egy Panasonic DVD lejátszó, aminek táppaneljén a TNY176PN típusú IC a képen látható állapotban van. Az egyik lába szinte teljesen elégett. Nem vagyok egy nagy szaki ezen a területen, az lenne a kérdésem, hogy elég csak az IC-t cserélnem, vagy ezt a jelenséget valamely másik alkatrész fáradása okozta és tovább keresgéljek? Máson vizuálisan látható hiba nincs. Amúgy csak Stand By módban volt és egyik napról a másikra már a kis piros LED sem világított rajta.
Üdv.
Nem árt megmérni körében lévő ellenállásokat és egyebeket persze IC-t kivételével kell mérni a kört. A kondik kiszáradása jobban erölteti az említett ic-t. Legtöbbször a primer körben a 400-450V os elkó is megadja magát és ennek hatására az IC is megdöglik. Nem 100% de nem kitárt és az sem, hogy nem látszik a kondin, hogy púpos vagy valami, de attól még lehet rossz. A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2013
Köszönöm a segítséget!
Végre találtam IC-t, viszont a kondik 450V 15µF-osak pont ilyen értékűt nem találtam, csak 22µF-t Bővebben: Link Ezt betehetem a 15µF helyére?
Szerintem ha ezekkel a paraméterekkel rendelkezik amit be is linkeltél, akkor szerintem jó lesz. (450V és 105 fokos)
Adott egy orion 5000m divix lejátszó, csak nekem nem kell bele az optikai meghajtó egység, hogyan tudnám eltávolítani(simán ha kiveszem nem jó mert usb-t nem olvassa be akkor)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |