Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   64 / 84
(#) CHZ válasza merga hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Igen, második réteg olvasása nehezebb feladat. További használat során más lemezek között is válogatni fog, majd nem olvas semmit, ez várható..
(#) merga hozzászólása Aug 20, 2013 /

Szomorú vagyok akkor kukahiánya van mert egy fej többe kerül mint az egész lejátszó! Van egy fej elfekvőben próbáljuk meg betenni azt ránézésre ugyanolyan a szalagkábel is egyezik?

Ha minden stimmel és működőképes, akkor igen.
Bekötés, mechanikus kivitele is fontos, típus szám szerint is lehet ellenőrizni.

Köszönöm az infót az életbe nem jöttünk volna rá hogy a fej rossz egészen másra tippeltünk szalagkábelre vagy kodek hibára. Nem tudom hogy a fejjel mi újság egy másik dvd lejátszó maradványai. Ránézésre ugyanolyanok. Azt nemtudom hogy divixet is játszott e a másik amiből a fej van az nem lehet gond?

Szalagkábel hiba esetén más lemezzel is problémázna, mivel véletlenszerűen jelentkezne ha szakadozna.

Köszönöm az infókat jelentkezem ha valami kisült megnézzük hogy lehetséges e a csere.
(#) Luy hozzászólása Okt 1, 2013 /

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van nálam egy Orion HT 1000-es házimozi, és a tápegység részénél az U201-es IC eldobta a tetejét. Kapcsolási rajzot nem találtam hozzá, így ha valakinek lenne egy ilyen típusú házimozija és szétszedné, hogy megnézze milyen alkatrész volt, azt nagyon megköszönném. Csatolok egy képet is, bár nem tudom, hogy segít-e valamit.
Előre is köszönök mindent!

DSC_0595.jpg

(#) matyusz válasza Luy hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Valahol még valami nincs ráírva véletlen a dvd lejátszó hátuljára?
(#) Luy válasza matyusz hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Nincs sajnos. Annyi van, hogy ORION HT 1000, működési feszültség, fogyasztás. Meg az emblémák. Szóval csak ennyi.
(#) sny válasza Luy hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Szia! Az ilyen cuccokban általában UC3842 IC van. Meg kell nézni a környezetét, hogy mi hova megy, akkor cserélhető ki. Próbáld meg visszafejteni.
(#) CHZ válasza Luy hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Szia!
Lerobbant darabot a készülékben meg szoktam találni, dobozt egy fehér papír felett megfordítva, megrázogatva...
(#) matyusz válasza CHZ hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Én is néztem, és nekem is volt olyan szerencsém már. Itt ahogy nézem a képet az nem lerobbanásnak tűnik én csak azért nem írtam neki, mert olyan mint ha kiégett volna és nem robbant volna. De reméljük talál egy kis darabot a dvd házban.
(#) Luy válasza CHZ hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Sziasztok! Közben vissza is fejtettem, hogy mi merre megy, de most láttam csak amit CHZ és matyusz írt. Igazatok volt, megtaláltam az alkatrészt, igaz 2 darabban, de a lényeg, hogy összeillesztettem és megvan, hogy mi volt. Egy DM311 nevezetű alkatrész volt. Rákerestem, olyat találtam, hogy FSDM311, de megnéztem az adatlapját, és a lábkiosztás alapján ez lesz. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget! Ha tudnám hol laktok, vinném a sört!

DSC_0600.jpg

(#) matyusz válasza Luy hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Csak "CHZ"-nak köszönd én a képen úgy láttam, hogy át van égve és nem lerobbanva ezért nem is mondtam, pedig nekem egyszer egy Philipsnél volt úgy, hogy lerobbant és megtaláltam benne a darabját. Azért nézd majd meg ott a többi alkatrészt is, nehogy kiszáradt elkó miatt robbanjon el a következő is, meg egyendiódák. De sokszor csak ezek is feladják, mert sokan sose húzzák ki a konnektorból mikor sosincs használva akkor is és robbanásig melegszik.
(#) Luy válasza matyusz hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Ebben az esetben pont akkor történt a durranás, mikor be lett dugva a konnektorba. A tulaj azt mondta, hogy bedugta, nagy csattanás, égett szag, aztán ki is húzta. A környező alkatrészeknek nincs baja, szóval szerintem csak ez adta fel a szolgálatot.
(#) CHZ válasza Luy hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Itt kapsz..
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
(#) Luy válasza CHZ hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Igen, pont ezt néztem. Viszont nem tudom, hogy mi a különbség a sima FSDM311 és az "A" jelű között. Mondjuk az adatlapjukat nem néztem, de megrendelem a simát, biztos, ami biztos. Köszi szépen!
(#) Limbo hozzászólása Okt 5, 2013 /

Sziasztok!

Nem tudom.hogy jó helyen járok-e,régebbi hozzászólásokat olvasgatva talán
A problémám a következő lenne.Van 1 MyAudio asztali dvd lejátszóm.Pár napja nem hajandó megmozdulni a tálca.Amikor áram alá helyezem,hallok 1 kis kattanó hangot,aztán semmi.A led világít,de nem reagál semmire.Szétszedtem,de nem láttam semmi sérülést.Égésre gondolok,vagy letört,hiányzó alkatrészre.Amikor fedél nélkül tesztelgettem,néha a motor megmozdult a bekapcsolás után,de aztán megint semmi.A kérdésem az lenne,hogy mi okozhatja ezt a problémát.
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) Buvarruha válasza Limbo hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Először azt ellenőrizd, hogy mechanikailag nincs-e hiba, vagy megszorulva.
(#) Limbo hozzászólása Okt 6, 2013 /

A tálcát 1 műanyag szerkezet tartja bent.3 motor vezérli az egészet.amikor kiakasztom a kis pöcköt,könnyedén tudom mozgatni a tálcát ki-be.szóval nem találtam semmit,amiben elakadna.
(#) Limbo válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Egyébként köszönöm a gyors választ
(#) eyess válasza Limbo hozzászólására (») Okt 6, 2013 /

Tápot mérd ki az esetek nagy részében az a ludas érte.
(#) erdei49 hozzászólása Okt 10, 2013 /

Üdv mindenkinek!
Kaptam egy LG DR275-P2 rekordert. Nincs hozzá kezelési útmutató. A TV érzékeli, pörög ahogy illik, de az üres lemezre is azt írja, hogy no disc. Kinek van ötlete, vagy kezelési útmutatója?
Előre is köszönöm.
(#) Buvarruha válasza erdei49 hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Hibás a meghajtója
(#) laszlo raduj hozzászólása Okt 24, 2013 /

Szep almokat tobsegenek!
Egy ilyen DVD olvaso hibarol szeretnek kerdeni.
Nem mukodik , vagyis igen, DE; a kijelzoje nem mutat semit, nem porgeti meg a lemezt, az optikai csatlakozo vilagit folyamatosan.
A tapot kimertem, megvanak a feszek.Nem talalok rola kapcsolasi rajzott.
5 hozzaszolasos forumot talaltam rolla, ott a tanacs az volt hogy "kuka", en sajnalnam kidobni.
(#) klaczy hozzászólása Nov 11, 2013 /

Üdvözletem Mindenkinek!

Van egy Panasonic DVD lejátszó, aminek táppaneljén a TNY176PN típusú IC a képen látható állapotban van. Az egyik lába szinte teljesen elégett. Nem vagyok egy nagy szaki ezen a területen, az lenne a kérdésem, hogy elég csak az IC-t cserélnem, vagy ezt a jelenséget valamely másik alkatrész fáradása okozta és tovább keresgéljek? Máson vizuálisan látható hiba nincs. Amúgy csak Stand By módban volt és egyik napról a másikra már a kis piros LED sem világított rajta.

DVD.jpg

(#) matyusz válasza klaczy hozzászólására (») Nov 11, 2013 / 1

Üdv.
Nem árt megmérni körében lévő ellenállásokat és egyebeket persze IC-t kivételével kell mérni a kört. A kondik kiszáradása jobban erölteti az említett ic-t. Legtöbbször a primer körben a 400-450V os elkó is megadja magát és ennek hatására az IC is megdöglik. Nem 100% de nem kitárt és az sem, hogy nem látszik a kondin, hogy púpos vagy valami, de attól még lehet rossz.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2013
(#) klaczy válasza matyusz hozzászólására (») Nov 18, 2013 /

Köszönöm a segítséget!

Végre találtam IC-t, viszont a kondik 450V 15µF-osak pont ilyen értékűt nem találtam, csak 22µF-t Bővebben: Link

Ezt betehetem a 15µF helyére?
(#) matyusz válasza klaczy hozzászólására (») Nov 18, 2013 /

Szerintem ha ezekkel a paraméterekkel rendelkezik amit be is linkeltél, akkor szerintem jó lesz. (450V és 105 fokos)
(#) univerzum hozzászólása Nov 23, 2013 /

Adott egy orion 5000m divix lejátszó, csak nekem nem kell bele az optikai meghajtó egység, hogyan tudnám eltávolítani(simán ha kiveszem nem jó mert usb-t nem olvassa be akkor)
Következő: »»   64 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem