Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 NYÁK-gyártás
Nekem is megjött tényleg profi a kivitelezése a panelnek. Köszönöm a fáradozásokat és az alkatrészek beszerzését, itt vidéken ez nagyon nehezen ment volna, és a nehezen beszerzett alkatrész még nem is passzol minden esetben, mégegyszer köszönöm!
Én is megkaptam a csomagot, a hétvégén több időm lesz és részletesebben is megnézem. A nyák profin néz ki. Köszönet a sok munkáért, eltarthatott egy ideig, mire összeálltak a kitek(pont Mikulásra érkezett meg).
Tényleg az baj hogy nekem a PIC-eket csak úgy sikerült kiműteni hogy egy kis tűvel a lábai között emelte mi őket? Máshogy nem mertem kivenni.
Szintén megkaptam a csomagot.
És nem volt benne virgács. Köszönöm minden közreműködőnek.
Dehogy baj ez!!!
Inkább így, mint állat módjára! Inkább tartson 10 percig a művelet, mintha ökör módjára állna neki valaki, és a 2 másodperces műveletnek lábtörés, durva lábhajlás lenne az eredménye...
Sziasztok!
Nagyon jó lett a NYÁK, én is összeraktam az ICD2-t elsőre elindult, nemsokára be is lesz dobozolva. Viszont lenne egy észrevételem: az USB tápfesz meglétét jelző LED nekem nem működik. A 4550 eddig egy potyo által tervezett házilag is elkészíthető ICD2 NYÁK-ban ment és ott ez a LED a 4550 RC2-es lábára van kötve, az új nyákon meg az RC1-re. Ezt vmi förmver frissítéssel meg lehet oldani? Bár nem egy egetrengető probléma...
... LED a 4550 RC2-es lábára van kötve, az új nyákon meg az RC1-re.....
No, akkor megtaláltad a megoldást, miért nem világít az USB LED :taps:
Ez a led van a régi panelen rossz helyre kötve! Ennek akkor kellene világítania, ha hiba van az usb kommunukációban.
Idézet: „Ennek akkor kellene világítania, ha hiba van az usb kommunukációban.” Ha jól értem, tehát akkor a panel/kapcsolás jó. Sehol nem találtam még infot, mikor kell világítania.
Értem! Ezek szerint félrenéztem vmit.Akkor minden ok Köszi
Hello!
Nekem is mejött a csomag ! Mindent köszönök! Itt vidéken nem sikerült volna ilyen könnyen . Élesztés hétvégén. Üdv.
És itt a produkált eredmény látható.
Idézet: „Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected ICDWarn0054: MPLAB IDE has lost communications with the MPLAB ICD 2. Would you like to attempt to reconnect? Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected ICD0286: Unable to communicate with ICD ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation MPLAB ICD 2 Ready Downloading Operating System Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x4D, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed ...Download Operating System Succeeded MPLAB ICD 2 Ready Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x4D, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed MPLAB ICD 2 Ready” A forrasztással voltak gondok(mármint nekem). De attól még stuperül működik. Köszönöm nektek!
Sziasztok
Összeraktam én is az ICD2-őt USB drivert letöltötte feltelepitette utána MPLAB-ba ezt a hibaüzenetet kapom. ICD0019: Communications: Failed to open port: (Windows::GetLastError() = 0x0, 'A művelet sikeresen befejeződött. ') ICD0021: Unable to connect with MPLAB ICD 2 MPLAB ICD 2 Ready Van valami ötletetek ? Fery
Első körben zárd be az mplab-ot, indítsd újra a gépet, majd azután tegyél ismét egy próbát. Ez az üzenet akkor szokott előjönni, ha fut az mplab, és közben lehúzom, majd visszadugom az icd2-t.
Köszi megcsináltam most ez van:
ICD0286: Unable to communicate with ICD ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation MPLAB ICD 2 Ready
Nálam az szokott ilyen esetben segíteni, ha lehúzom gépről az ICD2-t, majd újraindítom az MPLAB-ot, visszadugom a panelt, és úgy jó! Ha mindig ezt csinálja, és még nem ismerte fel az mplab egyszer sem a paneled, akkor áramköri gondok lesznek vele!
Egyébként nem muszáj bezárni az mplab-ot, elég csak a programmer vagy debugger-nél None-t választani ki az icd2 helyett, ekkor rádugni, majd ismét kiválasztani az icd2-t.
Sziasztok.
Ez a hibauzezenet után egy szer eljutottam vele odáig,hogy Download Icd2 os ott felajánlott egy file-t amit töltsek rá az lefutott azóta vagy nem találja az icd2-t vagy kék halállal elszáll az XP. Ide tudnátok tenni azokat a hexeket amik a két picba voltak beégetve ? hátha megsérült. Megpróbálnám ujra beégetni. közben felélesztettem a propic 2 az már müködik.
Szia
Nagyon szépen köszönöm, délután neki is ugrom.
Sziasztok!
Én is akartam egy ICD2-t építeni, de sajna megint lemadadtam a nyákrendelős partyról. Jól fel is dühítettem magam miatta, és elkezdtem alternatív megoldás után kutatni. A következő dolgot találtam: http://www2.chipcad.hu/tartalom.aspx?hir=181 PICkit 2 Debug Express Cikkszám: DV164121 5.990 Ft+áfa (~ 7.200Ft) A "gyári" link: LINK Ami viszont nagyon érdekes, hogy a firmware és a PCs progik forrása is letölthető innen: LINK A firmware lefordításához az MPLAB C18 C forditó szükséges, amit le lehet tölteni egy regisztráció után! LINK A PC kezelő programot az MS Visual C# 2005 Express editionnal le lehet fordítani! Szóval aki bebukta az ICD2-t úgy mint én, annak 7200Ft-ért lehet egy majdnem ICD2-je. Az áramkör kapcsolási rajza benne van a doksiban, 18F2550-re épül.
Sziasztok!
Nekem is ugyanaz a hibajelenség van mint a Fery-nek.Van valakinek valami ötlete.Szerintem mindketten ugyanazt a hibát nem követhettük el összerakásnál.
Hali!
ebből a verzióból maradt még 2 db nyákom ha kell valakinek :Bővebben: Link magánba szóljon akinek kell Pipi
Sziasztok!
Akkor már hárman vagyunk: Fery denon888 carpentt
Köszi, de én hirtelen felindulásból rendeltem egy PICkit 2 a chipcad-től.
Amúgy azon agyalok, hogy ez sokkal többre alkalmas a kódja alapján mint ami most benne van! A programozások egy "scriptnyelven" vannak benne, ami jól dokumentált. Akár még ATMEL csipek programozását is bele lehet hackelni. Hétfőn elvileg megkapom, ha érdekel valakit akkor majd referálok róla. Idézet: „Szerintem mindketten ugyanazt a hibát nem követhettük el összerakásnál” Nem hiszek az ekkor véletlenben. Szerintem valami USB v. XP hiba lehet. Próbáljátok meg másik PCn, elindul-e! Valahol volt, hogy a kvarc/20Mhz pontatlansága is okozhat problémát.
Végigpróbáltam az összes usb portot a gépemen.Mind a 8-at.Megpróbálom még a laptopon hátha ott.Deha ott megy akkor itt mi lehetne a hiba?Lehet a 877 vagy a 4550
es pic-et kellene ujra égetni?
Az ICD egy soros porti verziójánál le kell tiltani a COM FIFO buffertét.
Itt ez befolyásolna valamit?, |
Bejelentkezés
Hirdetés |