Fórum témák
» Több friss téma |
Ha mindegyikhez külön-külön trafót használsz, szinte biztosan nem lesz ilyen problémád, de szerintem akkor sem, ha egy közös tápról használod őket.
A kimeneten jól látom hogy 2,2m van az nem sok egy kicsit? nem elírás? és ha nem honnan szerezzek ekkora értéket?
Hello! A 2,2m=2200µF-al. Az meg van. De értéke a fejhallgató ellenállásától is függhet. üdv!
Igen a külön külön trafó egy nagyon jó megoldás de iszonyat drága lenne és felesleges viszont a külön külön tápszűrést nagyon jó ötletnek tartom mivel nem hiszem hogy a stab ic-n áthallatszana bármi is. Esetleg egy diódát is bele lehetne építeni vagy ez hülyeség?
Oh igen rájöttem már, hogy hülyeség nem néztem a betűméretet... Megának értettem és nem milinek Köszönöm!
És még annyi hogy a fejhallgató imedanciáját nem tudom sajnos megmondani mivel nem fix lesz hanem ki melyiket szereti illetve ki milyet hoz magával és, hogy nekem mekkora keretem van a fejhallgatókra/fülhallgatókra. A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
De ha már tudod, hogy mekkora a kondi értéke, akkor már azt is tudd, hogy a milli-t két l-el írják! A Megafarád-os kondi, nem biztos hogy beférne a szobádba.. Ez amúgy ilyen "batyus bál" lesz fejhallgatóval?
Azt tudom, hogy két l-el írják csak elgépeltem. Igen pontosan ezért is kérdeztem mert eléggé tágra nyílt a szemem, de mindenki tévedhet és a fejhallgató erősítő egy stúdióba megy monitorozás céljából.
Sikerült megcsinálni a nyák tervet.
Átnéztem én nem találtam benne hibát, ha megkérhetnélek titeket ti is nézzétek meg hátha megláttok rajta valamit amit nem vettem észre. Köszönöm! A C3 a rajzon nem látható mivel az a 22pF-os kondenzátor!
A bemenet és a kimenet szerintem közel van egymáshoz mást én nem találtam , a c6-al tegyél párhuzamosan egy 1mikro polarizátlan kondit állítólag jót tesz én egyből bele tettem így nem tudom mekkora a jelentősége de ha van kihagyva hely könnyű utólag is betenni.
A bemeneti kondit helyét alakisd ki többféle méretre sokat lehet vele variálni , a kimenő kondival is kell párhuzamosan polarizálatlan kondi .
Az mért baj ha a bemenet és a kimenet ennyire közel vannak egymáshoz?
Ha a C6 C8 kondi közé teszem ott már jó helye lesz?
Lehetőség szerint legtávolabb, az adott helyen.
A T1 elég szokatlan lábkiosztásúra van rajzolva. Direkt?
Adatlap szerint néztem és úgy rajzoltam. Gond van vele, elrontottam?
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
Az adatlap csalóka, a Quad405-ben sokakat megtréfált. Ezt nézd, ez működik.
A GND-t majd a véglegesben csillagpontosra rajzold. Az angol nyelvű felirat önmagában is zavaró, hát még helyesírási hibával (Suply) A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
Köszi. Át fogom rajzolni Annak örülök, hogy nem csak engem tréfált meg.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
Ha jól emlékszem a bekötésre néhány gyártó használja fordítva, vedd meg az adott alkatrészt és nézd meg a gyártmánya szerint a bekötését, vagy direkt csak a elterjetteb bekötésűt vegyél, a későbbi javítás és utánépítés könnyeb .(nehezebb ellnézni)
Igen én is azt terveztem, hogy biztos ami biztos megveszem és le ellenőrzöm és csak úgy építem be.
Sziasztok,
Egy keverő fejhallgató meghajtásában kellene cserélnem, egy JRC 4556AD-t. Tudnátok segíteni hol tudnék beszerezni cserealkatrészt, guuglival nem jutottam sokra. A JRC már NJM néven fut. Esetleg más gyártó, milyen néven futó típusára tudnám cserélni? Köszi, M.
Szia!
Az NJM miért nem szimpatikus?
Hello!
Találtam neked egy helyet ahol lehet elvileg rendelni de ott van az ic adatlapja. Igazából szerintem bármilyen kettős meghajtó ic-vel lehetne helyettesíteni, de ha jól nézem akkor az NE5532-es ic lábkiosztása teljes mértékben megegyezik (legalábbis az adatlap szerint). Nézd meg a keverőn az eredeti ic melyik lábára kapja a tápot és a földet. Elvileg a 8-as láb lenne a + és a 4-es láb pedig föld. És én még azért megnézném, hogy a kimenetek melyik lábhoz mennek, elvileg ennek az 1-es és 7-es lábnak kell lennie, ha így van akkor szerintem az NE5532-es ic-t simán berakhatod, de azért nem lenne baj ha ebben más is megerősítene.
Nekem teljesen rendben lenne, nem találom, hol tudnám beszerezni, már sokat kerestem.
Van ötletetek?
Például itt. Persze ha a tokozása jó neked.
rámértem ez a bekötés van a panelen
Az a baj az NE5532-vel, hogy annak csak 40mA-es a max. kimeneti árama és az eredeti típusnak pedig 70mA (high current).
A keverő "gépkönyve" szerint Headphone Outputs 7V / 220 ohm
NE5532 szerinted elvinne egy sima 32ohmos fülest? Tervezem a fejhallgató cserét, ha majd aktuális lesz, nekifutok újra a témának, aztán vagy tudok nagyobb áramú műveleti erősítőt beszerezni-beépíteni, vagy külső fejhallgató erősítő lesz az irány.
Nem azért ment tönkre mert 32 ohm-os fülest raktál a 220 ohm helyére?
Az a helyzet, nem is használtam fejhallgató kimenetet, nem hinném.
De nem tudom kizárni, mivel most kipróbáltam, és nem működött. Több műveleti erősítő is elszállt a cuccban, ez már a harmadik amit cserélek. Melyik értéket kellene nézni az adatlapon amiből kiderül, van-e minimális küszöb impedanciára? Maximum Output Voltage Swing 2 VOM2 RL≥150Ω ± 10.5V
Szerintem a legegyszerűbb megoldás az lenne ha beraknád az NE5532-es ict és a kimenetre nem rakod rá rögtön a fejhallgatót illetve a fülhallgatót hanem az vezérelne 2 tranzisztort, persze csak akkor ha valóban az OPA közvetlenül mozgatja a fülest. Ha nem akkor is érdemes megpróbálni kicserélni egy NE5532-esre mivel nem drága ha esetleg eltávozik sorainkból ha meg nem akkor meg megvan javítva.
Amúgy szerintem mérj rá a tápra, hogy biztos az az érték van e ott aminek kell lennie és nem árt megnézni szkópal is mert lehet hogy a táppal van gond és azért szálnak el az ic-k benne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |