Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszönöm
Ez lesz a kiindulópontja a következő nixie csöves órámnak, most hogy megismerkegtem az AtMegákkal
Ez nagyon, nagyon szépre sikerült! Gratulálok!
Zoknee: mit értesz az alatt, hogy nem pontos? Nálam DS1307 van beültetve a nixiebe, ahogy számolgattam évente max 3-4 percet siethet, nekem ez elég pontos. Egyébként tetszik a digit órád .
Elég vicces dolgokat csinál. Ha a hálózatról megy, akkor napi pár másodpercet késik most, de ha a 3V-os litium eleméről, akkor 1-2 nap alattt összeszed 1 perc késést. Van még itthon pár kvac, még kipróbálgatom őket. Te egyébként milyne kvarcot tettél bele? Mert annak is írva van azt hiszem az adatlapjában, hogy a kvarc kapacitása 6pF legyen (nekem most ilyen van benne).
Azzal a pár másodperccel nekem sincs gondom, csak azt nem értem, ha az elemről megy, akkor mért késik annyit.
Maximális elismerésem, ez valóban gyönyörű munka! Az összes kalapomat megemelem előtted!
:finom:
Nagyon szép munka! Neked is kalapemelés!
Tényleg érdekes, ha mindenféle zajt szedne össze akkor inkább sietnie kellene neki. Nálam ez a tipus van beforrasztva (CL 12,5pF DS1307nek ez tetszik). Bővebben: Link. A nyák pedig a képen látható módon van kivitelezve. Fontos, hogy a quartz-ot minél közelebb rakd a RTChez (az aksi nincs merülőben?). A többit esetleg privibe mert baj lesz a modikkal
Nem lesz baj a modikkal, de inkább nyissatok egy új témát, szerintem sokakat érdekelne az RTC-s óra (engem is ), ott meg lehet beszélni a kivitelezéssel kapcsolatos gondokat, javaslatokat, ötleteket.
Támogatom! Engem is nagyon érdekel a téma!
Értem a célzást
Ha nem tudom megoldani pár nap alatt, akkor nyitok neki egy új témát.
Még csak teszt, próbapanelen összedrótozott változat, de már legalább elindult és stabilan zavarmentesen működik: Bővebben: Link
Figyelemre méltó,hogy ilyen bontott-kapott-átalakitott anyagokból működőképes cuccot épitettél. A szépséget meg sokféleképp lehet értelmezni. Mindezekkel együtt úgy gondolom,ráillik az egyik topicban olvasott megálapitás: "olyan Müszis". Fogd fel amolyan védjegyként.legyél büszke rá. A dolgok idővel változnak,biztos fog a te izlésed,és főleg az anyagi háttered is.
Ugyanerre gondoltam, de nem tudtam volna így megfogalmazni. :yes:
Elsosorban magadnak epited, nem masnak gondolom, igy neked kell tetszeljen,.. Legkozelebb a kabelek vastagsagat, es elrendezeset is vedd figyelembe es akkor jonnek az elismeresek,..
Nem utolso sorban a dobozolas ;o)) Amgy gratula, en soha nem epitettem csoves dolgot,..
A daoboz nemteljsen az én művem, a dobozt én ajavítottam (kukázott cucc), a fedél, meg MARCIBÁCSI segítségével készült
Sziasztok szükségem lenne a segitsegetekre keresek 3 alkatrészt és edig még sehol nem talaltam az egyik SN7404,LM7812,LM7805 szoval aban kerem a segitsegeteket hogy nem tudjatok e hol lehet kapni vagy valamivel lehet hejetesiteni?!
PS: Pesten lakom. Elöre is köszönöm segitsegeteket!
Például:itt Egyébként van alkatrészkeresős topic is...
Hol kerested? Sztem ha bemesz barmelyik ismertebb alkatreszboltba (Lomex, Elektrokontha, Incomp, stb.) megkapod mindharom alkatreszt. Ezek nem tunnek hianycikknek.
Ezeket még a helyi kisboltba is lehet kapni. Na jó ez csak poén volt.
Mostmár tényleg áruld el, ki az a Marcibácsi!
Biztos a kedvenc plüssmackója a falnak támasztva, aki mindenen átsegíti Müszi bácsit
:bummafejbe:
sziasztok tegnap hajnalban nem bírtam aludni és összedobtam ezt: (csatolmány)
ez ilyen venti fordulatszámszabályzó Jó tudom egyszerű meg gagyi, de akkoris, kitaláltam megépítettem, ez az enyém (és büöszke vok rá :hawaii: ) 2n2222-vel csináltam meg potikkal . és műxik :d ez a legjobb üdv: uli
Sziasztok!
Elkészült a szkennerkibelezős nyák levilágító, köszönet érte az eredeti ötletgazdának! Eredetileg napszívta fehér volt, igy lefújtam feketére.. A HGLi-s megoldás valószínűleg olcsóbb, aláírom. Ezt viszont (mezei fénycsővel) átvilágítós rajzolgatáshoz is tudom használni, valamint jóval kevésbé melegszik. Fogyasztása is kisebb, bár ez nem annyira szempont. Idővel talán még egy időzítőt is teszek bele, csak ahhoz végig kell túrnom a fórumot valami tuti kapcsolás után kutatva.
Király!
Irigylem a cuccot tőled. Ilyen zöld vagyok: .
Olyan hangos volt a venti, hogy nem bírtál aludni ?
Gondolom nem pwm, csak sima soros áteresztős. Nem melegszik nagyon szegény kis 2222 ?
Fain lett! Gratula!
Milyen fénycsövek vannak benne? Az OK, hogy sima, mezeiek, de pl. milyen hosszúak, hány W-osak, stb.
Nem mezei van benne, hanem 8W-os BLB cső, a 16mm-es átmérőjű, 288mm hosszú fénycsőből 4db. De mezeit is bele lehet tenni, ha valami rajzot át akar kopizni az ember és át kell világítani (gyerekeknek micimackó sziluett, vagy mittudomén), szóval az asszony hobby céljaira is tökéletes
A gyerkőcök éjjel világítós kispárnáját is ezzel töltöm fel fénnyel éccakára' Rossz szkennert meg 2 sörért adnak A 4db uv cső a húzós, 1500Ft alatt nem láttam sehol darabját, szerencsére volt itthon régebbről két darab. |
Bejelentkezés
Hirdetés |