Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi! Az akku amúgy majdnem vadi új,(vagyis attól még nem lehet új) ki tudja mennyit állt a polcon.
Lehetett az az akku már gyári új korában is olyan, amilyen. Ill. az IC-ből is van többféle végfeszültségre tervezett, ha az nem passzol az akkuhoz, az is lehet gond.
Bocsánat, én kérek elnézést!!! Amivel tegnap próbáltam az tényleg a régi,(most utólagosan eszembe jutott). Vagyis tavasszal vettem egyet a helibe és amit a heliből kivettem az volt kéznél és azzal próbáltam tegnap. Még egyszer Majd próbálom a helit is tölteni.
Azért is próbáltam ezzel (még be is csomagoltam ) mert gondolva arra hogy ha véletlenül nem jó az áramkör nehogy felrobbantsa
Odaraktam a Helit : töltés előtt és töltés után . Ez kb 15 perc volt. (ez az új aksi) . Köszönöm!
Sziasztok! Már égen-földön keresek egy olyan LI Ion töltő kapcsolást, ami a következő akksihoz jó lenne: Bővebben: Link.
Ezt az akksit 8.4V-al kell tölteni. A töltőáramát nem tudom. Vannak a neten ugyan 8.4V-os töltők, de ott azt írják, hogy ez 2 cellára vonatkozik. Szerintetek egy olyan jó lenne ehhez a Conrad-os 9v-os Li Ion akksihoz?
Ebben a Conrad akkuban 2 darab 4.2V végfeszültségű cella van sorbakötve.
Idézet: „Mivel az akku lítium ion technológiával készült, a töltéshez speciális lítium ion töltőkészülék szükséges. A töltéshez kizárólag a VOLTCRAFT® 9V Li-ion VC209-Li profi töltőt ajánljuk (rend. sz.: 20 00 09). Ez a saját fejlesztésű töltőkészülék exkluzívan csak a CONRAD-nál kapható.” A legtöbb multitöltő egy vagy két sorbakötött cellát tölt, a töltési végfeszültség 4,2 vagy 8,4V. Ha a töltőáram nem lépi túl az pakkod adatlapjában szereplő értéket, nyugodtan töltheted vele.
Hello!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy "régi" Toshiba laptop akksim, 14,4 V-os 2000mAh, szétszedtem, van benne 4 db cella! Az akksik még jók mert nemrég lett kiszedve egy korábban még működő gépből! Igazából nekem 2 db cellára lenne szükségem sorba kötve, (7-8 V-ot szeretnék) viszont nem tudom, hogy hogyan oldjam meg a töltést! Tudnátok valami jó megoldást, kapcsolást, amivel biztonságosan és jól lehet tölteni? Köszönöm!
2 cellás töltő széles feszültségtartományra.
A töltőáramot a 10 kohm ellenállás növelésével beállíthatod 80-100 mA körülire
Köszi a gyors választ!
Gondolom ha a 4 db cella 2000mAh akkor az én esetemben max 1000mA elég a töltéshez! Vagy mennyire kéne beállítanom? Egy potit teszek az ellenállás helyére!
Maximális töltőáram 1C lehet /gyorstöltés/ de akkor figyelni kell hogy a cellahőmérséklet 40 fokC fölé ne menjen, normál töltés 0,5 C
C = kapacitás mAh Az 1 A normál töltésnek felel meg A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2013
Sziasztok!
Egy ILYEN nyákon vajon mi sípolhat? Az egyik kondi, vagy ellenállás? Kb. 12-15kHz-en zenél, terheléstől függően. Köszi!
Mirol van jaratva? Mint a leirasban is benne szerepel, szamitogepes USB kimenetrol nem jarathato a szabvany lilitacioja miatt (max 500mA/ port)
(Elvileg semmi nem sipolhatna, mert linearis szabalyozo, es nem kapcsolouzemu ha a leirasnak hinni lehet)
Rendes 1A-es 5V-os tápról.
Toltes, vagyis terheles alatt, vagy uresjaratban? Ha terheles alatt, akkor lehet kisse tulterheled a tapot. Az 1A a toltoaram es nem pedig a felvett ami tobb lesz a vesztesegek miatt.
Nem a tápból, és nem is cellákból jön a sípolás. A nyák lemezről, de hogy melyik részéről, fogalmam sincs. Ha tapogatom, kissé elhalkul a hang, de meg nem szűnik.
Töltés alatt sípol, terhelés nélkül nem sípol semmi.
Ezt a kapcsolást hogy tudnám úgy átalakítani, hogy egy LED jelezze, ha teljesen feltöltődött az akksi?
Tudja:
Idézet: „LEDs: red - charging | green - charged.”
Honnan idéztél?
Az IC adatlapjában ilyen nincsen, már kerestem.
CHRG lábra és a pozitív ágra lehet egy ledet kötni, ami jelzi, hogy tölt. Ha kész a töltés, akkor a led kialszik. Ez viszont benne van az adatlapban.
Megpróbálkozok vele, köszi. De nem értem, hogy képes fizikailag rezegni egy leforrasztott alkatrész. Lehetséges, hogy az egész nyák rezonál, mint egy piezo... Majd ezt is megnéztem.
Bocs, előtted kovidivi linkjét nyitottam meg, és abbban volt.
Legegyszerűbb megoldásként azt javasolnám, mivel a töltőáramköröd időre tölt, a bemeneti áramot kell figyelni, ha az megszűnik, azt tudod indikálni LED-del. A bemenetre sorbakötsz -ha 80-100mA-re töltesz- kb. 36 ohmos ellenállást, és azzal párhuzamosan egy piros LED-et előtét ellenállással. Ha megszűnik az áramfelvétele az áramkörödnek, az ellenálláson eső feszültség is megszűnik, és a LED elalszik. Hátránya, 3V-tal nagyobb bemenőfeszültség kell. A LED a töltés meglétét fogja indikálni.
Sziasztok
Lenne egy 24 voltos akkumulátorom. Kaptam őket mert modellezek és ezek nagyon könnyűek. Abban szeretnék segítséget kérni hogyan tudnék ebből a 24 voltból 12 voltot csinálni. Keresgéltem a témákban, de mivel nem nagyon értek így hozzá, nem találtam róla semmit. Előre is köszönöm a segítséget. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
És esetleg a kimenő szálak végére csatlakoztatva valami elektrónika nem jöhetne szóba? Nem szeretném megbontani a pakkot...
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
Ez lesz az! Így megmarad az akkupakkom is és nem kell buherálgatni sem.
Köszönöm.
A keramia kondik hajlamosak a mikrofoniara, ebben az esetben pedig mint keramia hangszoro. A bemenettel (Vin+ es Vin-) parhuzamosan tegyel egy 47-100u-t, mert szerintem a 0R4 aramfigyelo ellenallas alatti kondi nem elegendo (esetleg azzal parhuzamosan egy jo minosegu keramia 100n is elegendo?)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |