Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 NYÁK-gyártás
Idézet: .„Ha 16F84A típusú PIC-et választok, attól mindig kiakad” Mit jelent, hogy kiakad? Hol választod ki?
Köszi. nagy kő esett le a szivemről,hogy nem USB függő.
Akkor nyúzom még egy darabig hátha lesz belőle valami.
Configure menu / select device
Majd elindítva a Debugger-t vagy a Programmert ezt kapom: Communications: Failed to open port: (Windows::GetLastError() = 0x2, 'The system cannot find the file specified. ') ICD0021: Unable to connect with MPLAB ICD 2
Sziasztok! Szia Potyo!
Feltettem egy kérdést itt: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_184.html?pg=8&pcount=15&...er=ASC de nem kaptam választ. A kérdés főleg Potyonak szólt, de esetleg aki tudja, válaszoljon. Azért ide írtam, mert itt még van "élet", a másik topikban nincs... Köszi! Idézet: „kiakad” És más PIC-et felismer? Az újabb ( közismert: 12F675, 16F628) féleségeket a programmer állásban fel kell ismerje hibátlanul.
több helyen tettem már a gépbe usb kártyát, az alaplapival eddig nem akadt össze, alaplapin maradhat az egér+bill, akkor nincs gond
Nekem összeakadt ha bedugtam a kártyát megszünt az alaplapi. Megvan a kártyám próbáltam. Valaki viszont irta itt, hogy megy a cucc olyan gépen ahol USB 1.1 van.
Valószinüleg ez nem lehet gond.
Jó hírem van, legalábbis számomra.
![]() Tökéletesen működik az ICD2-m. Furcsa mód megszűnt a 16F84-re váltáskori hiba is. Most már különböző PIC-eket is kötöttem hozzá. 18F452, 16F876. Mindegyiket hibátlanul programozza. Eddig a Bojan Dobaj féle párhuzamos égetőt használtam, de ez azért egészen más feeling. Köszönet mindenkinek aki e nemes projectben részt vett. ![]() ui: Norberto ne add fel! Idézet: „Norberto ne add fel!” Dehogy adom! Mér adnék fel ismét csomagot? ![]() Komolyra fordítva a szót: tegnapelőtt megdöglött az asztali gépem 80 GB-os vinyója, és a héten már nem fogok tudni foglalkozni az üggyel...de hétvégén felteszem az új vinyóra a Win2000-ret frissibe, és azzal hátha már menni fog minden kötekedés nélkül ![]() És kösz a bíztatást!
Fery!
Esetleg próbáld meg ezt is: C:\Program Files\Microchip\MPLAB IDE\ICD2\Drivers\clnicd2.htm (Persze csak ha te is ebbe a könyvtárba telepítetted az MPLAB-ot.) Ezt utólag olvastam az ICD2 hivatalos manualjában a 121. oldalon. Írtam korábban hogy a driverrel én is küszködtem és íme hivatalosan is dokumentálva van.
Köszi. Ki fogom próbálni de majd a hétvégén mert még a sógoromnál van az ICD 2, de szólok neki próbálja ki ezt is mert az ő otthoni gépén sem ment csak a céges P 4-en.
Akkor levonom a tudományos következtetést:
Be kell vinni a munkahelyi gépre a kütyüt - nekem is csak ott indult be először - majd ezek után otthon is menni fog. ![]()
Nekem tök mindegy, hogy ez milyen tudomány
![]() Ha ez igy lesz akkor ez tényleg komoly tudományos következtetés. ![]() ![]()
Sziasztok. Nagyon köszönöm mindenkinek aki segitett létrehozni ezt a cuccost, különösen Rapidusnak aki átengedte nekem a csomagot.
Összeraktam és némi windowsos USB nyüglődés után ezt az üzenetet kaptam Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 Target Device PIC16F877 found, revision = b8 ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed MPLAB ICD 2 Ready Ezt már szeretem, nagyun tuti, köszi mindenkinek aki segitett nekem is elinditani. Fery ![]() És végül is hogyan sikerült működésre birni?
Ujra kellett tennem az USB drivereket és a 4550-be ujra kellett égetni a progit. Valami történt vele az usb driver miatt.
Most már tuti.
Én is, én is
![]() ![]() De most jön a neheze, nekiugrok a mikro pascalnak. ![]()
Szasztok. Én is rendeltem ebben a mostani brigádban ICD2-t. Az a gondom, hogy én ebben a témában még csak kezdő vagyok. Ma délelőt volt időm összeraktam az ármkört. Letöltöttem e MPlab IDE v.8.00 progit. Feltelepítettem, összedugtam az USB csatllakozókat, feltelepítettem az ICD2-t és az MPLAB ezt írja ki:
ICDWarn0034: Please ensure that your system's serial FIFO buffers are disabled. Connecting to MPLAB ICD 2 ICDWarn0054: MPLAB IDE has lost communications with the MPLAB ICD 2. Would you like to attempt to reconnect? ICD0021: Unable to connect with MPLAB ICD 2 MPLAB ICD 2 Ready AZt sem tudom, hogy ez jó, vagy sem. Igazából még az érdekelne, hogy van-e valahol leírás, az egész áramkör használatáró? De persze jó lenne magyarul és olyan "szájbarágósan". Köszönöm.
Üdv!
Van valakinek egy eladó ICD2-es nyákja, olyan ami megépítve jól müxik? Előre is köszönöm a segítségeteket.
Az nekem is kőne'
![]() Fery azt mondta ha több ember összejön akkor érdemes rendelni... Embereeeek gyűljünk össze egy páran akkor egy mindenki olcsóbban megússza. Fery szavaival élve, "10 csak olcsóbb mint 1" ![]() ![]() (Fery, lett rá manym ![]()
Igen, minimum 10 db-nál célszerű elindulni NYÁK-gyártatás ügyében...
Ha összejön a 10 emberke, majd szóljatok, és megrendelem a gyártónál...
Előre is köszi...
Akkor már 2en vagyunk... Akinek kell szóljon nekem vagy Norberto-nak... (szervezek egy picit ha nem baj ![]()
Most neked az első sor hibaünenete arról szól (a használt soros port FIFO bufferét tilts le) ez helyén is van annál a változatnál ahol az rs 232-es port ra volt csatlakozva.
De ez az USB használja tehát nincs köze a porhoz.Neked viszont ez valahol előjön.Érdekes
A FIFO tiltását az eszközkezelő COm portoknál-port beállitásánál tudod megtenni.
Norberto: Fery tanácsolta hogy alkatrészeket is többet vegyünk az is olcsóbb ha többet veszünk
![]()
Miután kiválasztottad az ICD2-t debuggernek, a Debugger-->Settings-->Communication fülön az USB-t válaszd ki a Com Port-nál.
Most megcsináltam amit írtatok ezt írja ki:
CD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation MPLAB ICD 2 Ready
Másodszorra meg ezt:
Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected ICDWarn0054: MPLAB IDE has lost communications with the MPLAB ICD 2. Would you like to attempt to reconnect? Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected ICD0286: Unable to communicate with ICD ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation MPLAB ICD 2 Ready |
Bejelentkezés
Hirdetés |