Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 NYÁK-gyártás
Idézet: .„Ha 16F84A típusú PIC-et választok, attól mindig kiakad” Mit jelent, hogy kiakad? Hol választod ki?
Köszi. nagy kő esett le a szivemről,hogy nem USB függő.
Akkor nyúzom még egy darabig hátha lesz belőle valami.
Configure menu / select device
Majd elindítva a Debugger-t vagy a Programmert ezt kapom: Communications: Failed to open port: (Windows::GetLastError() = 0x2, 'The system cannot find the file specified. ') ICD0021: Unable to connect with MPLAB ICD 2
Sziasztok! Szia Potyo!
Feltettem egy kérdést itt: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_184.html?pg=8&pcount=15&...er=ASC de nem kaptam választ. A kérdés főleg Potyonak szólt, de esetleg aki tudja, válaszoljon. Azért ide írtam, mert itt még van "élet", a másik topikban nincs... Köszi! Idézet: „kiakad” És más PIC-et felismer? Az újabb ( közismert: 12F675, 16F628) féleségeket a programmer állásban fel kell ismerje hibátlanul.
több helyen tettem már a gépbe usb kártyát, az alaplapival eddig nem akadt össze, alaplapin maradhat az egér+bill, akkor nincs gond
Nekem összeakadt ha bedugtam a kártyát megszünt az alaplapi. Megvan a kártyám próbáltam. Valaki viszont irta itt, hogy megy a cucc olyan gépen ahol USB 1.1 van.
Valószinüleg ez nem lehet gond.
Jó hírem van, legalábbis számomra.
Tökéletesen működik az ICD2-m. Furcsa mód megszűnt a 16F84-re váltáskori hiba is. Most már különböző PIC-eket is kötöttem hozzá. 18F452, 16F876. Mindegyiket hibátlanul programozza. Eddig a Bojan Dobaj féle párhuzamos égetőt használtam, de ez azért egészen más feeling. Köszönet mindenkinek aki e nemes projectben részt vett. ui: Norberto ne add fel! Idézet: „Norberto ne add fel!” Dehogy adom! Mér adnék fel ismét csomagot? Komolyra fordítva a szót: tegnapelőtt megdöglött az asztali gépem 80 GB-os vinyója, és a héten már nem fogok tudni foglalkozni az üggyel...de hétvégén felteszem az új vinyóra a Win2000-ret frissibe, és azzal hátha már menni fog minden kötekedés nélkül És kösz a bíztatást!
Fery!
Esetleg próbáld meg ezt is: C:\Program Files\Microchip\MPLAB IDE\ICD2\Drivers\clnicd2.htm (Persze csak ha te is ebbe a könyvtárba telepítetted az MPLAB-ot.) Ezt utólag olvastam az ICD2 hivatalos manualjában a 121. oldalon. Írtam korábban hogy a driverrel én is küszködtem és íme hivatalosan is dokumentálva van.
Köszi. Ki fogom próbálni de majd a hétvégén mert még a sógoromnál van az ICD 2, de szólok neki próbálja ki ezt is mert az ő otthoni gépén sem ment csak a céges P 4-en.
Akkor levonom a tudományos következtetést:
Be kell vinni a munkahelyi gépre a kütyüt - nekem is csak ott indult be először - majd ezek után otthon is menni fog.
Nekem tök mindegy, hogy ez milyen tudomány ,de ha ez igaz akkor a hétvégi visszatérés után nekem is megy majd itthon is.
Ha ez igy lesz akkor ez tényleg komoly tudományos következtetés.
Sziasztok. Nagyon köszönöm mindenkinek aki segitett létrehozni ezt a cuccost, különösen Rapidusnak aki átengedte nekem a csomagot.
Összeraktam és némi windowsos USB nyüglődés után ezt az üzenetet kaptam Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 Target Device PIC16F877 found, revision = b8 ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed MPLAB ICD 2 Ready Ezt már szeretem, nagyun tuti, köszi mindenkinek aki segitett nekem is elinditani. Fery És végül is hogyan sikerült működésre birni?
Ujra kellett tennem az USB drivereket és a 4550-be ujra kellett égetni a progit. Valami történt vele az usb driver miatt.
Most már tuti.
Én is, én is
De most jön a neheze, nekiugrok a mikro pascalnak.
Szasztok. Én is rendeltem ebben a mostani brigádban ICD2-t. Az a gondom, hogy én ebben a témában még csak kezdő vagyok. Ma délelőt volt időm összeraktam az ármkört. Letöltöttem e MPlab IDE v.8.00 progit. Feltelepítettem, összedugtam az USB csatllakozókat, feltelepítettem az ICD2-t és az MPLAB ezt írja ki:
ICDWarn0034: Please ensure that your system's serial FIFO buffers are disabled. Connecting to MPLAB ICD 2 ICDWarn0054: MPLAB IDE has lost communications with the MPLAB ICD 2. Would you like to attempt to reconnect? ICD0021: Unable to connect with MPLAB ICD 2 MPLAB ICD 2 Ready AZt sem tudom, hogy ez jó, vagy sem. Igazából még az érdekelne, hogy van-e valahol leírás, az egész áramkör használatáró? De persze jó lenne magyarul és olyan "szájbarágósan". Köszönöm.
Üdv!
Van valakinek egy eladó ICD2-es nyákja, olyan ami megépítve jól müxik? Előre is köszönöm a segítségeteket.
Az nekem is kőne'
Fery azt mondta ha több ember összejön akkor érdemes rendelni... Embereeeek gyűljünk össze egy páran akkor egy mindenki olcsóbban megússza. Fery szavaival élve, "10 csak olcsóbb mint 1" (Fery, lett rá manym )
Igen, minimum 10 db-nál célszerű elindulni NYÁK-gyártatás ügyében...
Ha összejön a 10 emberke, majd szóljatok, és megrendelem a gyártónál...
Előre is köszi...
Akkor már 2en vagyunk... Akinek kell szóljon nekem vagy Norberto-nak... (szervezek egy picit ha nem baj )
Most neked az első sor hibaünenete arról szól (a használt soros port FIFO bufferét tilts le) ez helyén is van annál a változatnál ahol az rs 232-es port ra volt csatlakozva.
De ez az USB használja tehát nincs köze a porhoz.Neked viszont ez valahol előjön.Érdekes
A FIFO tiltását az eszközkezelő COm portoknál-port beállitásánál tudod megtenni.
Norberto: Fery tanácsolta hogy alkatrészeket is többet vegyünk az is olcsóbb ha többet veszünk
Miután kiválasztottad az ICD2-t debuggernek, a Debugger-->Settings-->Communication fülön az USB-t válaszd ki a Com Port-nál.
Most megcsináltam amit írtatok ezt írja ki:
CD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation MPLAB ICD 2 Ready
Másodszorra meg ezt:
Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected ICDWarn0054: MPLAB IDE has lost communications with the MPLAB ICD 2. Would you like to attempt to reconnect? Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected ICD0286: Unable to communicate with ICD ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation MPLAB ICD 2 Ready |
Bejelentkezés
Hirdetés |