Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Áhhá! A csomóponton én a kapcsolódási pontokat értettem, mert így is használjuk. Sok esetben nem volt meg ez a tapadás úgymond, lehet, hogy én vagyok béna, de hiába húztam el pontosan az alkatrészlábig a vezetékelést, nem jött létre valós kapcsolat. Azonban ha odatettem a kapcsolódási pont jelölést, az úgynevezett tapadás is megtörtént ezáltal, ha mozgattam az alkatrészt, és az alkatrész ami akkor a brd-ben jelen volt, megjelent a vele kapcsolatos átkötések mindegyike is.. Saját ötlet volt, mert így legalább sikerült használnom, de próbálkozom vele ezek nélkül.
A 3. kérdésre pedig valóban, kicsit csúnyán tettem oda azt a tranzisztort Nos, köszönöm a segítséget! Idézet: „Saját ötlet volt, mert így legalább sikerült használnom,” Hibás ötlet volt, alkatrészeknek igy kell kapcsolódnia egymáshoz, minden más "minimonyák" nélkül.
Megint okosabb lettem. Tudod én eddig simán a "wire" (Vonal) használatával készítettem a terveket, így nem adta be automatán a kapcsolódási pontokat, azokat mindig én jelöltem, és az alkatrész csatlakozást a vezetékkel úgyszintén. Így viszont már világos a dolog. Megnézve a korábbi kapcsolásaimat, ott is a Package hiánya miatt volt ez az anti "tapadósság". Így most már közelebb jutottam megint a felhasználói szinthez.
Köszönöm a segítséget és a türelmet!
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy az eagle be hogyan lehet beállítani azt hogy amikor automatikusan tervezek csak 1 oldalas nyákot készítsek Lécci képekkel ill videóval segítsetek eagle 6.3.0 ám van előre is kösz ( izsitom@citromail.hu ra kérem a választ). SOS
Köszönöm a Gyors segítséget
Sziasztok meg szeretném kérdezni hogy hogyan lehet eagle ben egy nyomtatott áramkörböl többet elhejezni egy oldalra. Segítséget előre is köszönöm .Léci képel mutasátok be.
Szia!
Ez egy fórum, ahol kb. 50 alkalommal tették fel ezt a kérdést. Állj át WriteOnly módból, olvass vissza és megkapod a választ!
Az eagle freeware verzióját használja valaki?
A korlát amit én értek belőle a maximum 2 réteg (ez nem gond), és a 100*80mm-es NYÁK méret. De nyomtatni lehet. A hobby lincensz drága, ami 100*160-as NYÁK mérte és 140 EURO.
Hogy használja-e valaki, és melyik verziót.
Esetleg mi a véleménye, mennyire kezelhető. Jelenleg a Sprint layouttal rajzolgatok, és érdemes-e áttérni.
Jelenleg a 6.5 ver a legújabb, ezt érdemes használni.
Kezelhetőséget meg kell tanulni, a sprintnél bonyolultabb első ránézésre Áttérni érdemes-e azt neked kell eldönteni. próbáld ki, aztán meglátod.
És a freevare verzióból például kapcsolási rajzból tud csinálni NYÁK-ot?
Mennyire bonyolult egy alkatrész definiálása? Elég-e a 100*80mm-es NYÁK? Habár ha 2 oldalasan csinálja az ember lehetséges.
Minden funkció működik csak terület korlátozás van, ahogy azt írtad is.
Mennyire bonyolult, az szubjektiv, van aki megérti 10 perc alatt, van akinek egy élet sem elég. Próbáld ki. Idézet: Igen !Minden nyáktervező tud csinálni nyákot (arra találták ki) De az autorouter (automata tervező) csak segítség lehet , az alkatrészek elhelyezése és a huzalozás megtervezése mindig kézzel történik , ha szép és jó nyákot szeretnél. „kapcsolási rajzból tud csinálni NYÁK-ot?”
Kérdezném hogyan lehet az eagle tervekből fúró-maró fájlokat generálni cnc hez?
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2013
ftp.cadsoft.de/eagle/userfiles/ulp/pcb-gcode-3.3.2.zip
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2013
Én használom, de csak ismerkedési céllal. Egyelőre elég a free, mert csak egy tápegységet terveztem vele. Semmi extra, csak 7812 és 7805 és a körítése. Hát én vért izzadtam vele. Ez egy kőkemény CAD program. Ha más ismertebb programhoz kellene hasonlítanom, akkor a SL a Paint, az Eagle pedig a fotóbolt. Én csak azért kezdtem el vele foglalkozni, mert olyan programot kerestem, amivel egyaránt tudok kapcsolási rajzot és NyÁK-ot rajzolni. De ami a legfontosabb, hogy legyen viszonylag jól használható autoroute, ami képes az alkatrészeket is elhelyezni, ugyanis én nem tudok NyÁK-ot tervezni. Ha kell, átrajzolgatom, kiegészítem, meg minden, de az alapoktól kezdve nem tudom megtervezni. Van még egy, az Eagle-hez hasonló program, a DesignSpark, az úgy tudom ingyenes, legalábbis magán használatra, és Eagle kompatibilis.
Idézet: „Ez egy kőkemény CAD program.” Ez azért túlzás de az SL-nél valóban bonyolultabb.
Köszi, ez a DesignSpark ez tetszik.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2013
Idézet: „De ami a legfontosabb, hogy legyen viszonylag jól használható autoroute, ami képes az alkatrészeket is elhelyezni,” Na, hát ez nem tud... Az alkatrészek elhelyezése az "autoplace" funkció, és azt az Eagle sose tudta.
Sziasztok!
Volna egy kérdésem! Rajzolgattam /tunk/ egy tervet és nyákot, és a sematikus nézetbe muszáj voltam az ic és az uln betáp és gnd-it ilyen össze vissza húzgálni hogy engedje bekötni a nyákon!! Ez vajon mitől van? hogy tudom megoldani hogy ne így legyen? Esetleg ha fut valakinek a 3D csinálna nekem róla pár képet hogy is fog kinézni? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
Ez így nem fog menni csinálj a led szív projektról egy zip mentést amibe benne van minden ami brd hez , és az sch hez tartozó dolgok , és úgy tedd fel ide .Mert , így hibát ad vissza hiányzik neki valami.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
Szia !
Mi az össze-vissza ? sch nézetről is csinálj egy képet és karikázd be mi nem tetszik.
Néztem a rajzot, az nem egészséges ha ugyanannak a net-nek egyszerre két nevet adsz.
GND - Vss, mert igy egyik nevet sem veszi fel. fájl névben mellőzd a helyesírást, ne használj hosszú ékezetet Ennyi net helyett használhatnál BUS-t is. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2013
Mivel nem tetted fel a többi fájlt , ami szükséges lett volna 3d nézethez megpróbáltam neked kicsikarni belőle még is , hogy hogy nézne ki.A kép azért lett ilyen , mert pont hiányoznak azok a dolgok , amik , és amikor szerkesztetted , vagy szerkesztettétek az egészet , tehát pontos koordináták , és más egyéb dolog , amit az eagle ilyenkor lement .És ennyit tudtam belőle megjeleníteni , így fog majd kinézni valahogy.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy a nyáktervezőben hogyan lehet egyszerre több vezetéket átmódosítani úgy, hogy másik rétegen legyen? Mert hiába jelölöm ki, ha jobb gomb után rámegyek a tulajdonságokra akkor csak egy vezetékre értelmezi. Köszi
Ahhoz, hogy egyszerre több entitást tudj módosítani, a GROUP paranccsal csoportba kell őket tenned. Majd a jobb egérgombra a felugró menüben megjelenik a csoportra vonatkozó parancs is.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |