Fórum témák
» Több friss téma |
Pontosabban: lenyomás érzékelése után várni pl. 30 ms-ot és ha még mindig le van nyomva, akkor reagálni rá! A
Idézet: zavaró, mert nem reagál a gomb megnyomására "azonnal" ! „addig ne vegye figyelembe a lenyomást, amíg nem volt felengedés”
Remélem is, hogy ott nem lesz. Csak eléggé zavaró, hogy nem csinálja azt amit én szeretnék szimulátorban.
És nem tudnál segíteni a szoftveres pergésmentesítésbe?
Az is ott van a build ikon alatt, az is legördülő mint a program ikon.
Vicsys kolléga leírta a szoftveres durva megoldást: ha tudsz egy kicsit programozni, akkor ez nem nagy kihívás, egyszerűen megvalósítható: mi az, amit nem tudsz belőle?!
Sziasztok!
Van egy egyszerű kérdésem MikroC-vel kapcsolatban. Adott egy GLCD az áramkörben, aminek az R/W lába fölre van kötve. A program elején, amikor társítom a GLCD és a PIC portjait, mi a teendő az R/W lábbal? Ha kihagyom, nem fordul le a program.
Szia!
Típusjelzést ilyenkor illik írni, hogy tudjuk miről van szó. De általában az R/W lábbal tudod kiválasztani, hogy írni akarsz az LCD-re, vagy olvasni tőle. Általában csak írni akarunk rá, ezért fixen be szoktuk kötni GND-re (de az adatlap írja). Szerintem muszáj beállítani azt a lábat is, mert különben nem tudja a fordító, hogy mizu van. De a MikroC-ben jártasabbak biztos tudnak valami megoldást rá.
Szia!
Elnézést, a típusok: PIC32MX150F128B és KS0108 komatibilis GLCD. Igen, ezt értem hogy mire jó az RW láb, ezért gondoltam úgy, hogy földre kötöm. Viszont ezt annak érdekében tettem, hogy ezáltal felszabadul egy IO láb, ezért nem nagyon tudom hová társítani. Biztos létezik rá megoldás ![]()
Köszi, erre a legördítő fülre eddig nem is figyeltem fel, csak a gombot nyomogattam. Viszont most, hogy belenéztem, ennek alapján a sima buildet használtam, és nem a dubugos verziót. Az az érdekes, hogy a panelem akkor is működik, ha az ICD3 úgy van rádugva, hogy a PC ki van kapcsolva, és az USB-ről sem kap tápot, sötét rajta mind 3 LED. De ha lehúzom a penelemről, akkor azonnal leáll...
Programozni tudok, csak a pergésmentesítést nem tudom, hogy hogy kell megvalósítani. Mert hiába néztem utána, ahány oldal annyiféle megvalósítás, és nekem egyik se működik jól, pedig elég sokféle módon beírtam.
Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni, egy rövidke példát, ami rendesen működik, ha leszimulálom a programot. A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013
Mivel eddig nem kaptam segítséget ahhoz, hogy az MPLAB X IDE 1.95-höz hogyan használható ASM30 asszembler, kénytelen voltam tákolós módszert alkalmazni. Feltettem először az 1.2-es verziót, ami tartalmazza azt, majd az egész ASM30 könyvtárat elmentettem. Aztán az 1.2-t leszedtem és feltettem helyette az 1.95-öt, ami ugye csak a 8-bites MPASMX-et tartalmazza. Ezután az elmentett ASM30 könyvtárat bemásoltam a Microchip könyvtárba. (ide kerül az XC16 is) Így már a Tools/Options/Embedded/Build Tools menüben felűnik az ASM30 is, és minden probléma nélkül ki is lehet választani. Már csak némi útvonalmegadás, és használható is tökéletesen.
Gondolom a Microchip nem így tervezte a telepítést, vagy igen? Ha másnak ez egyszerűbben megy/ment, megosztaná velem a mikéntjét? (Mint már korábban írtam, az XC16 telepítése után nem választható ki közvetlenül az ASM30, csak az Add New Toolchain ablakban, de ott meg az istennek sem lehet megadni az elérési útvonalat hozzá.) A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013
Nem kell PC ha panelt táplálod ICD arról is megy. Ám nem ismerem nagyon az ICD-t én PICkitet használok, de tuti menni kéne ha lehúzod is. Milyen panelon van ez a PIC valami demo vagy saját?
Hali!
Nos, ha azt akarod, hogy működjön, szerintem rakd fel a C30 fordítót, az alatt van az ASM30. A C16 alatt nincs. Legalábbis nálam abban van, és ki is tudom választani simán.
Szia!
Én az XC16-ot (elvileg ez a C30 új neve) raktam fel, ami tartalmazza is az ASM30-at, de sehogy nem tudom elérni hogy kiválasztható legyen, vagy hogy az Assembly elérési út megadható legyen. (Az út mindig törlődik az ablak elhagyásakor.)
Sziasztok!
Közben a bit-társításos problémám megoldódott, viszont nem tökéletes a GLCD-n a kijelzés. Bitképet, és szöveget rendesen kirajzol, de téglalapot, kört, vonalat nem. Sajnos jelenleg nem tudok mérni, ezért tenném fel itt a kérdést, hátha lehet következtetni valami tipikus hibára a csatolt kép alapján. (GLCD: KS0108; PIC32MX150F128B; MikroC) Kép: Link Üdv! Attila A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013
Szevasztok,
van kezdő kérdésem: Lehet e a PIC16C mikrovezérlőket "átírni"? Konkrétan van készülékből kimentett PIC16C55 és PIC16C57 ic-im, nem tudom milyen célprogramot tartalmaznak, használhatók-e még, vagy kuka? ![]() Idézet: „[quote]addig ne vegye figyelembe a lenyomást, amíg nem volt felengedés” zavaró, mert nem reagál a gomb megnyomására "azonnal" ![/quote]Nem, dehogy! Csak rosszul fogalmaztam. Helyesen: Addig ne vegye figyelembe az újabb lenyomást, amíg nem volt felengedés. Például:
Ha a kontrollerek kvarcüveges kerámia tokban van (JW tokozáskód), akkor normál EPromtörlővel lehet törölni. Ha teljes palsztik tokban (P tokozáskód), akkor nem lehet átírni.
Igen, teljes palsztik tokban (P tokozáskód) vannak...
Köszönöm a gyors választ!
Jó látni, hogy a PICKit2+ nem csak beégette, de a kontroller még fut is a programmal...
Föltettem a kedvedért az xc16-ot, nem adja be automatikusan az asm30-at.
Bocsánat, ativagyok -nak szántam a választ...
Igen, ez nagyon nagy előreugrás volt a project során
![]() Köszönöm még egyszer ![]()
Üdv. lenne egy fordulatszámmérő programom ami nem akar nullázódni ha nincs érték hanem megmarad a kijelzőn a legutóbb mért érték ha elveszem a jelforrást menet közben. Mit kéne közbeiktatni hogy nullázódjon ha mondjuk 100ms-ként nem kap jelet (18f2520-re van írva viszont 18f4550-re lessz átalakítva). Tudom nem ide kellett volna feltenni a kérdést de ahova a kérdés való lenne ott halott a fórum.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2013
A legegyszerűbb megoldás az, ha megemeled a delay-t 80-100-ra a kiírásnál, úgyse kell ilyen gyakran kiíratni, és az utolsó Lcd_Out után kinullázod a rev és a TMR0_value változót. Mire újra a kiíráshoz ér a ciklus, kb. 100ms telik el és az interrupt rutin vagy adott friss értéket, vagy maradt a 0 és akkor az kerül az lcd-re..
Sziasztok!
Sajnos a PIC32 problémája a GLCD-vel még mindig nem oldódott meg, folyamatos hibakeresés után sem. Valakinek esetleg van tapasztalata 32bites pic és grafikus lcd kapcsolatáról? Egyetlen kapcsolást sem találok, ahol ezeket együtt használják. Bemásolnám a forrásból a lábak társítását, hátha itt követtem el valami hibát. A hiba még egyszer: A kijelző bitképet hibátlanul megjeleníti, de ha valamilyen függvényt használok, hibás a megjelenítés. Példaként: -egy darab pixel felvillantása: Kép1 -téglalap és vonal rajzolása: Kép2 (PIC32MX150F128B, KS0108 128x64 GLCD, MikroC PRO for PIC32 3.3.0)
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2013
Idézet: „sbit GLCD_D0 at LATB7_bit; sbit GLCD_D0_Direction at LATB7_bit;” A másodiknak nem a port irányát megadó regiszter megfelelő bitjét kellene megadnia: sbit GLCD_D0_Direction at TRISB7_bit;
De igen, a TRIS volt az első próbálkozás, szintén sikertelen, de valóban úgy a helyes. Vissza is írtam azóta TRIS-re.
Amit azóta kipróbáltam: -Glcd_Fill(1); -1-esekkel teli bitkép |
Bejelentkezés
Hirdetés |