Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van nekünk egy Fagor 1-FE 417 mosógépünk, de olyan gond van vele, hogy nem mindig centrifugázza ki a ruhákat. Van amikor minden jó de ez a ritkább. Mi lehet vele a gond?
A légsűrítőt és a fali lefolyót(ha a falba van kötve)nézd meg.Lehet hogy eldugult.
Szia!
A fűtőbetét 2 pontja között 30,4 Ω-ot mérek, emellett a betét egyik vagy másik pontja és a test között nem mutat a műszer rövidzárat, sőt semmilyen ellenállás értéket. Az NTC két pontján jelenleg 22.9 kΩ-ot mérek, amely érték a panel csatlakozási pontjain is mérhető (vezeték és csatlakozási problémákat is kizárhatunk) Üdv, zsolti
Whirpool AWT 2285-s mosógépem egy ideje mikor nyomja ki a vizet úgymond horkol. Régebben is csinálta de ilyenkor csináltam egy ecetes átmosást és elmúlt a horkolás. Tegnap újra megcsináltam az ecetes átmosást. Utána nem is horkolt de ma megint amikor mostam újra hangosan horkol a víz ki szivattyúzásánál. A szivattyúval lenne valami probléma?
Sziasztok! Pontosan mit jelent az NTC hiba?
Ahogy botesz írja hőérzékelő. Valami ehhez hasonló alkatrészt keress.
A pára és nedvesség figyelö érzékelöket ki lehet kerülni? Átmenetileg.
Pontosan miben is?Mosógép szárítógép?Nedvesség és pára érzékelő mosógépben és szárítóban sincsen.Biztos ki lehet kerülni a hőérzékelőt ha beteszel a helyére egy bizonyos értékű ellenállással szerintem.
A légsűrítő tiszta (ha a gép alján az van, és a kupak kitekerésekor kb.2-3L víz kifolyik) A víz pedig egy csaptelepbe folyik, és szerintem a kivezetésen sincs dugulás
Amiről Te beszélsz az a szűrő.A légsűrítő tisztításához meg kell bontani a gépet.A légsűrítő az üsthöz csatlakozik és ionnan egy vékonnyal a szintszabályzóhoz.
Ez egy Zanker (Elektrolux?) és a hibaüzenet szerint " földelési hiba. párásodás, nedvesedés figyelö szenzor ill túllépett programidö". A földelést kimértem, lekövettem, oké. Gondoltam, ha kiiktatom a párásodást figyelö szenzort akkor kizárásos alapon a programidö a gond. Mi a véleményed?
Abban nincs nedvességérzékelő.Csak szintszabályzó.Én a helyedben mindent átnéznék.Főleg a fűtőbetétet testzárlatra.
Baljóslatú amit írsz. A srác akitöl vettem is azt mondta, hogy a gép alján van egy kütyü ami ha vizet érez akkor tiltja a masinát, és a gép aljân tényleg van vmi cucc, egy hungarocell lapocska választja el a lemeztöl. Szerinted az mi lehet?
Az az elárasztás elleni védelem.Ha valahol folyik a víz akkor az megemeli benne a nikecel úszót ami egy kapcsolót kapcsol.Vagyis valahol ereszt és ezért tilt le ha az a baja.
Ilyen gond nincs. Ma kitöröltem a gépet papirtörlövel, ami max nyirkos lett. Egyébként a zanker.de oldalon találtam a hibaüzenet kódjait. (C6)
Rákeresve a neten a C6 az szintszabályzó hiba de írja mellé hogy érdemes a fűtőszálat is megnézni.
Még mindíg az Energolux ajtó reteszelő.
Arra jutottam, hogy véletlenszerűen bekötve sem lehet semminek baja (most is minden rövidre van zárva). Bár a reteszelő fűtőszála ezért leéghet... Enegolux rajzot még mindíg nem találtam, csak Energomat-ot, de azt viszont sokat ![]()
Én kiszoktam kötni a reteszt.Ha valaki olyan hülye hogy centrifugálás közben kinyitja az meg is érdemli hogy pofáncsapja a víz.A gép meg amúgy is leáll ha kinyitod az ajtót.
![]()
Az akkor aktiválódik ha folyik valahol a víz. Egy sima mikrókapcsoló szokott lenni, ha alul nincs víz mennie kell. Nézd meg a kart ami a kapcsolót működteti, lehet szállításnál felakadt.
Sziasztok!
Whirpool AWT 2285-s mosógépem egy ideje mikor nyomja ki a vizet úgymond horkol. Régebben is csinálta de ilyenkor csináltam egy ecetes átmosást és elmúlt a horkolás. Tegnap újra megcsináltam az ecetes átmosást. Utána nem is horkolt de ma megint amikor mostam újra hangosan horkol a víz ki szivattyúzásánál. A szivattyúval lenne valami probléma?
Hát, hogy az NTC szakadt, vagy zárlatos, de ezek szerint azzal nincs gond. Hát nem nagyon van más ötletem, hogy mi lehet. Hátha valakinek van még más ötlete is.
Idézet: „A gép meg amúgy is leáll ha kinyitod az ajtót.” Ugye mivel itt a retesz egyben van a kapcsolóval ezért nem áll le (Energolux nem Energomat mint mondtam)... Másrészt mivel nem az én mosógépem, valamint abban kért a barátom segítséget hogy javítsam meg a reteszelését és meg is vette hozzá a szép új három kivezetéses hozzávalót, enyhén szólva is hűlyén venné ki magát, ha megint összedugnám a három sarut, ahogy eddig volt "osz't jónapot" ![]()
A retesz sose van egyben a kapcsolóval.A kapcsolót azt a gép fedelében lévő mágnes kapcsolja és az oldalt van nem elöl.Nekem van fotóm a bekötésről ha a kábelek színe egyezik akkor az alapján be tudod kötni.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2013
Köszönöm szépen, pontosan erre volt szükségem.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |