Fórum témák
» Több friss téma |
Kicsi a kondenzátorod kapacitása, 102K =1nF 10%, 472Z= 5nF -20+80%.
Neked inkább oda 224K jelű kellene (220nF 10%), ezzel számolásom szerint úgy 15 mA árammal hajtanád meg a ledet.
Helo az baj ha csak olyan kondim van itthon ami nem 400V hanem csak 25V----> 224K25V ezt nem tudnám beépíteni?
Be tudnád építeni, de minek? Egyszerűbb egyből a hulladékok közé tenni.
A kondenzátorra írt feszültség nem vicc. Efölött átüt, tönkremegy, és viszi magával a többi alkatrészt.
Üdv!
Nekiálltam a Skory-féle ledes lámpának, viszont nem szeretnék 100 ledet, hanem valamivel kevesebbet. Nekiálltam elolvasni az oldalt, érthetően leírta, még nekem is menni fog a számolás. A gondom az lenne, hogy ezt írja: Idézet: „Tehát ha a led csoporton összesen 60mA áramot szeretnék elérni,” Ez nem sok a ledeknek?
Valószínűleg igazad lesz, kicsit máshogy értelmeztem a csoportot.
Üdv mindenkinek!
Kérek tanácsot, hogyan lehet az 1,2 V-os Ni-metallhidrid aksiról működtetni a 3,2 V üzemi feszültségű LED-et .(a kereskedelemben kapható éjszakai napelemes lámpatestek ezekkel dolgoznak)
Egy másik alternatíva a LT1073CN8: Link ( vagy SMD megfelelője a -CS8 ).
Ezt külső feszültségosztóval lehet beállítani. ( Az LT1073CN8-5 és a LT1073CN8-12 belső feszültségosztós. 5V illetve 12V feszültségre. ) A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2013
Jó még hozzá a PR 4401 illetve a PR 4402,
még egy tekercs kell hozzá és már kész is van. A két típus között az eltérés az áramokban van. A 4401 20, míg a 4402 40 mA-es. adatlap PR4401/4402
Udv!
Van nehany darab ilyen LED-es reflektor javitasra szorul. A kapcsolouzemu tapegyseguk ment tonkre. Erdekelne egy transzformator nelkuli tapegyseg kapcsolasa a LED-ek meghajtasahoz, 36V es 600mA-t kellene adjon. Meg lehet ezt oldani ilyen tapegyseggel, vagy tul nagy az aramerosseg? Esetleg sorbakotni mind a 20 LED-et, es akkor 70-72V lenne 300mA-en. Mit javasoltok megoldasnak?
Először mérd ki a ledeket, jók-e, mert én is kaptam javítani ilyesmiket, azok egy nagy 30W-os leddel rendelkeztek, de ott a táp vitte magával a ledet is, és azt mondták, akkor inkább hagyjam, mert a javítása majdnem annyi volt mint egy új ára.
A LED-ek jok, labortaprol ki lett probalva.
Akkor jó. Egyébként e-bay en lehet venni led meghajtó tápot, olyat ami ilyen lámpákba való, egész olcsón. Bővebben: Link
Koszi, de en 230V-rol szeretnem valahogy uzemeltetni oket ha lehetne.
230V-os bemenetű is van, keress olyat. Bővebben: Link
Dobj bele egy egyenirányítót na meg egy kondit, hogy ne vibráljoj, 230*gyök 2-ből kivonod a 20 LED feszkóját és a maradék feszből ki tudod számolni az előtétet, ha megvan a LED-ek adatlapja. Persze SZIGORÚAN figyelembe kell venni, hogy ha a LED-ek panelja nincs megfelelően elszigetelve a burkolattól, akkor ez nem nyerő, mert ráz(hat).
Akkor inkább Skori féle táppal, de semmiképpen ne előtét ellenállással! Tudod, mekkora teljesítményt kell elfűteni?
Amit én linkeltem másodjára, az olcsóbb
Eszembe jutott, hogy Skori Weboldalon lattam ilyesmi kapcsolast, meg ha jol emlekszem szamologep resze is volt, csak nem talaltam meg.
Ez jo lenne, ha lenne valami olcsobb az megjobb lenne , de nem egyedul csinalom, meg kell beszeljem.
igen, jelentősen! Én csak példának mutattam
Amúgy ezek sem örök életű darabok... Pár megadta már magát nálam, igaz nem voltak jól szellőző helyen!
Akkor azt jelenti, ha en beleraknam a gyari kapcsolas dobozaba, nekem is hamar elromolna?
Nem vagyok jós De mivel ez legalább ip65-ös én kívülre tenném!
Igen, ezek nem bírnak sokat... Elromlásra tervezve c. dokumentumfilm idevág. Amiket kaptam, hogy nézzem meg, mind egy-két napon belül egymás után adták meg magukat, kb egy év után, egy alig szellőző helyről, egy egyáltalán nem szellőző helyről, kettő pedig igencsak szellő járta/már-már huzatos/ helyről, és mindnek ugyan az volt a baja. Tehát mindegy mennyire levegőznek.
Most, hogy megnéztem a képet, sokat
Sziasztok! Most már van némi pozitív és negatív tapasztalatom a gyári, kínai LED-es fényforrásokkal kapcsolatban. Közel egy éve mennek. 3x3W-os fénye gyengécske, de stabil, nehezen megy tönkre. 4x3W-os fénye már majdnem megfelel egy 50W-os halogénnek, csak szűkebb a sugárzási szöge. 5x3W-os fénye egy az egyben megfelel az 50W-os halogénnek, kicsit kisebb a sugárzási szöge, de sajnos nem bírják túl sokáig. Ezek Cree LED-esként voltak hirdetve. Sajnos azt tapasztalom, hogy közel egy év alatt ezek is elkezdtek tönkremenni. Keresek megoldásokat, hogyan tudnám a félig tönkrement lámpatesteket javítani, hiszen könnyedén szétszerelhetőek, javíthatóak. Egy darabig 4 LED-esnél ha egy LED kimúlt, a másik hármat átforrasztottam másik "izzó"-ba. Azonban azt tapasztaltam, hogy ezek is nagyon hamar kimúltak. Tud-e valaki olyan - esetleg jobb LED-et, vagy drivert, amivel megnövelhető lenne az élettartamuk? Most már lassan 10-12 rossz lámpatestem van, aminek a mechanikája ép, csak pislogva, vibrálva világít. SOS electronicnál láttam OSRAM LED-eket, amik még árban mindig jobbak, mint az üzletben nálunk veni egy komplett LED-es fényforrást. Az eredeti kínaiak 90%-ban még világítanak - 5-700Ft-ért/db. OSRAM-RA átszerelve 900-1200-FT-ba lennének, de nem tudom mennyire tudná kiszolgálni a driver. Nálunk még hirdetésekben is 2-3000Ft egy új ( a legolcsóbb, ugyanolyan minőség mint amiket Kínából rendeltem) Van valakinek ötlete? Vagy nyugodjak bele a tervezett elavulásba és cserélgessem 700Ft -ért? Azért ennél még az izzók is jobbak voltak 30-80Ft-ért....
Ami nálam volt - és tönkrement - az mind nagyobb áramot kapott a kelleténél. Pl 3x3W-os valójában 3X1W-os ledekkel volt szerelve, de 300mA helyett 430mA árammal. Így elég nagy volt a fényereje, de hamar kipurcant. Ledeket cserélgetem, mert az a legolcsóbb (~30Ft/db)
Próbáltam korlátozni az áramot, de akkor csökkent a fényerő is jelentősen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |