Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2216 / 3614
(#) jani1987 hozzászólása Dec 15, 2013 /

Nagy pecások figyelem!
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2013
(#) zenetom hozzászólása Dec 15, 2013 /

Menni akarok a Bikini bolygóra!
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Láthatod, nem kell más hozzá csak egy repülő DeLorean.
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Nekem jó lenne egy sima, hétköznapi DeLorean is, csak ne fogyasszon sokat, max. 6 lityót.
(#) BarnaPili válasza zenetom hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Ha ki tudsz "fűteni" egy DeLoreant ,akkor nem lesz gond,hogy mennyit eszik .Én is elviselném a garázsban.
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

6 lityóval elmegy, csak az nagy tisztaságú dúsított urán legyen.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

A puha landolás miatt. Meg ha elromlik, akkor el tudják tolni.
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Köszi, már láttam. A szomszédban linkelték szintén az off-ban. Döbbenetes!
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Ha a kerekek helyett féltéglák lennének, hülyén nézne ki és minden landolás röhögésbe fúlna...
(#) granpa válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Én elég rég óta tekerek, de ilyenek eszembe sem jutottak soha. Nagy penge a csávó, biztos több törött csontja van, mint nekem; pedig volt néhány 'eseményem'.
(#) Chipmunk1960 válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Hali, Na ezért nem cseréltem még le, azt sem tudom kihasználni, még 20%-ban sem
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Impulzuskazán néven keresd.
(#) Kari55 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Hi!

Én is nehezen barátkoztam meg az új menürendszerrel, ami már a 2007-essel kezdődött, de szerintem inkább kinézetre, mint funkciókban gazdagodott - sőt sok funkció hiányzik az előző verziókhoz képest.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Köszönöm!
Érdekes kis szerkezet, benevezek egyre Valami tervrajzod van-e esetleg róla? De keresek én is valamit!
(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Én úgy látom (a sok kép alapján) hogy van egy olaj tartály alul amiben ég az olaj felszíne, és van egy kifurkált cső vagy zártszelvény amin keresztül a láng távozik...
Leletem egy videót

Igen így működik. Minél jobban ég annál több levegőt szív be a lyukakon. A cső valamennyit belelóg a tartályba, Ennek a mértéke is fontos a jó működéshez. Élőben láttam a barátomnál teljesen korommentesen ég benne a fáradt olaj, vagy bármi kőolaj származék.

A cső az olajtartályba lóg be valamennyit? (Kb Menyit?)
A képen amit mutattál, a felálló arany színű zártszelvény miért van ott? Milyen célt szolgál? Valamint a csövek és a biztonsági szelep?

Azon amit láttam körülbelül 4-5cm volt. Az az a típus amit a kazánajtóra tesznek. A cső átmérője 15cm körül lehetett, egy90°-os könyökkel ment a kazánajtó helyére tett lemezbe. A könyök alatt csak négy oldalon volt egy-egy sor furat utána meg nyolc sorban. A furatok saccra 12mm-esek lehettek. Egyébként így ment mint ez a videón, egy kis ajtócskával lehetett a tartályba áramló levegőt szabályozni. Az arany színű egy víztartály. Az abban keletkező gőzt visszavezeti a csövön az égéstérbe ezzel javítva a hatásfokot.

Ahha, már értem a gőz a nagy hőmérsékleten részben hidrogénné és oxigénné bomlik, am javítja az égést

Pontosan. Ha én én építenék ilyet rozsdamentes anyagból csinálnám, mert a videón is látszik, hogy a lyukacsos cső rozsdás és a barátomnál is egy két nap után látható volt rajta. Bár a cső fala 3-4mm egy pár évig eltart míg kiég.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Ilyen elven működő kályha van a volt melóhelyemen is a műhelyben. Annyi különbséggel, hogy az gyári. Ott egy tepsi van a kályha alján, abba kell "gyújtóst" önteni, ami egy kis fáradt olaj. De lehet tenni bele még benzint, gázolajat is a fáradt olaj mellé. Be kell gyújtani, van egy hőkapcsoló, ami kapcsolja az automatikus olajadagolást, így mindig meghatározott mennyiségű olaj kerül a tepsibe és szabályozható a mennyiség, ezzel pedig a kályha teljesítménye is. Alul van egy tartály és abból szipókázza az olajat.
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Lehet, hogy van ilyen is, de ez minden elektronika nélküli primitív fajta amit én láttam.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Persze jó az is, csak itt picit automatizálva volt a gép. Ja meg volt egy ventilátor ami a meleg levegőt fújta kifelé. Szép látvány volt, amikor izzott az egész kályha teteje úgy bedurrantottunk.
(#) laszlo raduj válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Én egy dologra lennek kíváncsi , mi történne ha újra gyújtana valaki miután a kémény tetején megjelenik a fehér fűst .
Valaki kikísérletezne és leírná tapasztalatát?
(#) nagy hoho hozzászólása Dec 15, 2013 /

(#) zolika60 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Semmi különös. Legrosszabb esetben lökne egy kis lángcsóvát a kéményen.
(#) laszlo raduj válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 15, 2013 /

Idézet:
„Legrosszabb esetben lökne egy kis lángcsóvát a kéményen.”

A legjobb esetben akartad mondani , mi fáradt olaj és benzin 10:1 keverékével gyújtunk tűzet , egyszer nagyon szepeteltem , nem volt türelmem megvárni hogy begyúljon a parázsról a fa , így jól meglocsoltam a folyadékkal, mire elővetem a gyújtót úgy megtelt a kémény rendszer a fehér füstel ,hogy mikor begyujtotam szembevágta a lángot a kazán, és a kéményt szét dobta , tele volt az udvar téglával.
(#) zolika60 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Dec 16, 2013 /

Amint látod ez hegesztett acélcső. Nem igen dobja szét egy kis pukkanás. Ráadásul ha el akarod zárni, akkor minek gyújtanád újra vissza. Ennyi előrelátás illik hogy legyen az emberben.
(#) pjg hozzászólása Dec 16, 2013 /

Virgács! Bővebben: Link
(#) fleta hozzászólása Dec 17, 2013 /

A mini kazán mellé egy mégkisebb bicikli. A mérete 20mm széles, 10 mm magas.Anyaga saválló acél. Lézeres munkatársam unatkozott.
Miért nem tudok képet feltenni?
Akkor Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
Következő: »»   2216 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem