Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nagy pecások figyelem!
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2013
Menni akarok a Bikini bolygóra!
![]()
Láthatod, nem kell más hozzá csak egy repülő DeLorean.
![]()
Nekem jó lenne egy sima, hétköznapi DeLorean is, csak ne fogyasszon sokat, max. 6 lityót.
![]()
Ha ki tudsz "fűteni" egy DeLoreant ,akkor nem lesz gond,hogy mennyit eszik
![]()
6 lityóval elmegy, csak az nagy tisztaságú dúsított urán legyen.
![]()
A puha landolás miatt.
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2013
Köszi, már láttam. A szomszédban linkelték szintén az off-ban. Döbbenetes!
![]()
Ha a kerekek helyett féltéglák lennének, hülyén nézne ki és minden landolás röhögésbe fúlna...
![]()
Én elég rég óta tekerek, de ilyenek eszembe sem jutottak soha. Nagy penge a csávó, biztos több törött csontja van, mint nekem; pedig volt néhány 'eseményem'.
![]() ![]()
Hali, Na ezért nem cseréltem még le, azt sem tudom kihasználni, még 20%-ban sem
![]()
Hi!
Én is nehezen barátkoztam meg az új menürendszerrel, ami már a 2007-essel kezdődött, de szerintem inkább kinézetre, mint funkciókban gazdagodott - sőt sok funkció hiányzik az előző verziókhoz képest.
Köszönöm!
Érdekes kis szerkezet, benevezek egyre ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2013
Én úgy látom (a sok kép alapján) hogy van egy olaj tartály alul amiben ég az olaj felszíne, és van egy kifurkált cső vagy zártszelvény amin keresztül a láng távozik...
Leletem egy videót A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2013
Igen így működik. Minél jobban ég annál több levegőt szív be a lyukakon. A cső valamennyit belelóg a tartályba, Ennek a mértéke is fontos a jó működéshez. Élőben láttam a barátomnál teljesen korommentesen ég benne a fáradt olaj, vagy bármi kőolaj származék.
A cső az olajtartályba lóg be valamennyit? (Kb Menyit?)
A képen amit mutattál, a felálló arany színű zártszelvény miért van ott? Milyen célt szolgál? Valamint a csövek és a biztonsági szelep? A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2013
Azon amit láttam körülbelül 4-5cm volt. Az az a típus amit a kazánajtóra tesznek. A cső átmérője 15cm körül lehetett, egy90°-os könyökkel ment a kazánajtó helyére tett lemezbe. A könyök alatt csak négy oldalon volt egy-egy sor furat utána meg nyolc sorban. A furatok saccra 12mm-esek lehettek. Egyébként így ment mint ez a videón, egy kis ajtócskával lehetett a tartályba áramló levegőt szabályozni. Az arany színű egy víztartály. Az abban keletkező gőzt visszavezeti a csövön az égéstérbe ezzel javítva a hatásfokot.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2013
Ahha, már értem a gőz a nagy hőmérsékleten részben hidrogénné és oxigénné bomlik, am javítja az égést
![]()
Pontosan. Ha én én építenék ilyet rozsdamentes anyagból csinálnám, mert a videón is látszik, hogy a lyukacsos cső rozsdás és a barátomnál is egy két nap után látható volt rajta. Bár a cső fala 3-4mm egy pár évig eltart míg kiég.
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2013
Ilyen elven működő kályha van a volt melóhelyemen is a műhelyben. Annyi különbséggel, hogy az gyári. Ott egy tepsi van a kályha alján, abba kell "gyújtóst" önteni, ami egy kis fáradt olaj. De lehet tenni bele még benzint, gázolajat is a fáradt olaj mellé. Be kell gyújtani, van egy hőkapcsoló, ami kapcsolja az automatikus olajadagolást, így mindig meghatározott mennyiségű olaj kerül a tepsibe és szabályozható a mennyiség, ezzel pedig a kályha teljesítménye is. Alul van egy tartály és abból szipókázza az olajat.
Lehet, hogy van ilyen is, de ez minden elektronika nélküli primitív fajta amit én láttam.
Persze jó az is, csak itt picit automatizálva volt a gép. Ja meg volt egy ventilátor ami a meleg levegőt fújta kifelé. Szép látvány volt, amikor izzott az egész kályha teteje úgy bedurrantottunk.
![]()
Én egy dologra lennek kíváncsi , mi történne ha újra gyújtana valaki miután a kémény tetején megjelenik a fehér fűst .
Valaki kikísérletezne és leírná tapasztalatát? ![]() ![]()
Semmi különös. Legrosszabb esetben lökne egy kis lángcsóvát a kéményen.
Idézet: „Legrosszabb esetben lökne egy kis lángcsóvát a kéményen.” A legjobb esetben akartad mondani ![]()
Amint látod ez hegesztett acélcső. Nem igen dobja szét egy kis pukkanás. Ráadásul ha el akarod zárni, akkor minek gyújtanád újra vissza. Ennyi előrelátás illik hogy legyen az emberben.
Virgács!
![]()
A mini kazán mellé egy mégkisebb bicikli. A mérete 20mm széles, 10 mm magas.Anyaga saválló acél. Lézeres munkatársam unatkozott.
Miért nem tudok képet feltenni? Akkor Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |