Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2220 / 3614
(#) jani1987 hozzászólása Dec 19, 2013 /

Nincs mit hozzászólni.
(#) kérdező válasza szitko hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Van ilyen! A BKV indít pár űrjáratot
Én szerintem az Ű17-es járat nem is rossz. A kérdés, hogy sima BKV jeggyel tudok rajta menni? Esetleg űrpótjegyet is kell vennem?

Ű17.jpg

(#) zoly15 válasza dokidoki hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Nos ezt nem tudom hogy hová kellene elhelyezni, tudnál nekem egy mórickarajzot csinálni?
(#) dokidoki válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Nos, nem vagyok egy rajzmester, ezért megpróbálom elmondani : Van az olajtér, ahol valójában égnie kellene az olajnak, ennek a fenék részéhez hegesztesz egy a tűztérbe kiálló lemezt, ami felhevülve forralja az olajat, mert a másik vége abban áll. Mondjuk a tűztér 15cm magas, az olajszint itt nem több mint 5 cm, az aljától induló lemezdarab meg 10-12 cm magas, vagyis kiáll 5-7 centimétert az olajból és ezt nyalják a lángok... Ennek a méretezésével a kivitelével lehet belőni kísérletezéssel a legjobb működést. Persze még az adagolt levegő, stb. kialakítása is sokat variálhat.
(#) mikrokapcsolo válasza kérdező hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Sztartoszféráig nem kell pótjegy, utána viszont igen, de Tejúti-kiegészítő jegy kapható a sofőrnél.
(#) nagym6 válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Másuk meg nincsen, hosszabb evolúciójuk folytán benőtt minden nyílásuk.
(#) vicsys válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Erről a Hold témáról mindig ez a vicc jut eszembe:
Egy nap az amerikai külügyminiszter lázasan robog be az elnök irodájába:
- Elnök úr, az oroszok vörösre akarják festeni a Holdat.
- Hadd fessék - feleli nyugodtan az elnök.
Egy hónap múlva ismét jelentést tesz a külügyminiszter:
- Elnök úr, az oroszok elkezdték vörösre festeni a Holdat.
- Hadd fessék - feleli az elnök.
Rá egy hónapra megint jelentkezik a külügyminiszter:
- Elnök úr, az oroszok vörösre festették a Holdat!
Mire az elnök:
- Rendben. Akkor most felmentek egy nagy vödör fehér festékkel és írjátok rá: Always Coca-Cola.
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Leginkább az számít, hogy beinduljon az áramlás. Ehhez az kell, hogy a levegő nagy része a doboz tetején lévő nyíláson jusson be. A kimenő csőben csak a plusz levegőt kapja és így felgyorsul az égés, ami még gyorsabb áramlást okoz. Ezért a kivezető cső,csak egy bizonyos hossz felett lehet lyukas, mert különben csak a tartályban ég.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Hold sötét oldala1
Hold sötét oldala2
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Ez a link: 'link', nem jön be, de épp Pink Floyd-ot hallgatok.
(#) nagym6 válasza granpa hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Már javították, köszi (a javítást).
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Oké! Megnéztem. Jó.A zene is közben!
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
(#) szitko hozzászólása Dec 20, 2013 /

Mit csinál az "unatkozó???" ember hajnali 3-kor, -2 fokban?
Kocsit mos
(#) nagym6 válasza szitko hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Gondolom az éjszakai víz olcsóbb. Mint ahogy az éjszakai áram.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2013
(#) zolika60 válasza szitko hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Az enyém is koszos, hová parkoljak vele? Csak hogy ma se unatkozz. Vagyis inkább holnap hajnalban.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2013
(#) Schnitt válasza szitko hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Mit raktál a vízbe, hogy ne fagyjon rá?
(#) zoly15 válasza dokidoki hozzászólására (») Dec 20, 2013 1 /

Szia!
Valahogyan így gondoltad? Nekem úgy van elkészítve ahogyan rajzoltam, kivéve a hevítő lemezt. Így jó lenne? A lemez lehet az edény teljes szélességében,v agy nem kell olyan sok?
(#) dokidoki válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Igen, pont így gondoltam. Szerintem kísérlet tárgya a lemez mérete - hossza. Az se lenne jó ha túlhevítené az olajat, de mint írták előttem, a 'kanyarcsövön' elhelyezett lukak mérete és mennyisége is döntő a füstmentes doromboláshoz.
(#) zoly15 válasza dokidoki hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Köszönöm!
Ha netán tán túl nagy lenne a lemez felülete mi történne?
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Egy kicsit átrajzoltam. A cső bele kell, hogy nyúljon a tartályba. A szellőzéshez elég egy lemez takaró. A függőleges részen kevés furat van, a kanyar idomon egy sincs és a vízszintes rész van jobban kifurkálva. Legalább is azon amit én láttam.
(#) dokidoki válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Ha nagyobb, akkor szerintem több olaj válik gőzzé mint amennyit a beáramló levegővel el tud égetni, ezért jobban ködöl füstöl, és pazarolja az olajat. Vagyis bizonyos határig növekszik a teljesítménye, és a fogyasztása.

Értem, köszönöm!
Sajna ezt a módosítást csak jövőre tudom megpróbálni, mert benn van a melóhelyen az égő

Angolról lefordítva, vajon hogyan nevezik ezt a kályhát? Mert itthon "csodakályha" de nem találok róla semmit, pedig biztos nem csak itthon építgetik ezt.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

A betöltő nyílás miért nem jó úgy ahogy rajzoltam?
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Nem mondtam, hogy nem jó, csak azon a masinán amit élőben láttam nem így volt. Ha csövön megy be a levegő, akkor annak is van ellenállása. A lényeg szerintem a minél gyorsabb légáramlás. Akkor nem fordul meg a beszívott levegő iránya.
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Tegnap linkeltem egy videót, ott a neve is. Waste oil heater vagy burner. Van olyan verzió is, ami sűrített levegőt ad hozzá, így segítve az égést.
(#) jani1987 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Idézet:
„Mert itthon "csodakályha"”

Nálunk az a csodakályha, amelyik nem füstöl és jó az égés hatásfoka.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Lehet hogy igazad van! Ahogy láttam, az sem baj, ha a furkált cső, amin a lángok mennek ki, nem a tartály geometriai közepén van. Én azért csináltam ilyen csésze alakú tetőt, mert, úgy gondoltam hogy így jobban "kitalálnak" a lángok, mert nem működött jól, mint utólag kiderült, kell bele az a hevítő lemez
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Valóban, bocsi, csak kicsit hosszúra sikerült az éjszaka és kimaradt ez az infó
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

A videókon én egyikben sem látok olyan lemezt, viszont nem mindegy milyen anyagból van az egész. Az öntöttvas a legjobb, mivel az vezeti a hőt a legjobban. A videókon sok esetben a teteje féktárcsából van, az alja meg egy öntöttvas serpenyő, vagy hasonló. Plusz ha sok benne az olaj, akkor is nehezen melegszik át.
Következő: »»   2220 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem