Fórum témák
» Több friss téma |
Nem értek egyet ezzel az álláspontoddal , régi de lealáz mindent , még a hátrányaival szemben is megállja a helyét és ha valaki csak egy pici szobában hallgat akár popurális zenét de akár nagyobb helyiségben még akkor is a toppon vannak ezek az öregek főleg ha egy megfelelő hangsugárzó van ráakasztva , igen is van helyük a spalettán .
Az Ottala egészen más világ ... bár füt az is rendesen
Igazad van, az említett erősítők valóban tudnak nagyon jól szólni. Ha csak ez a szempont, akkor van létjogosultságuk.
És a hangszóróban is igazad van. Egy jobb hangszóró sokkal többet javít a hangképen mint egy jobb erősítő. (Ezzel csak az a gond, nehéz eldönteni melyik a "jobb").
Sziasztok!
Már nem farigcsálom tovább az alacsony teljesítményre méretezett paneltervemet (elvi rajza). A BC301-re a 27pF kondik el lesznek a forrasztási oldalon is, akár SMD, akár lábas formában. Forrasszátok egészséggel!
Hello!
Segítséget szeretnék kérni, konkrétan egy jó stabil tápegység tervet JLH-hoz, nyáktervvel együtt lenne a legjobb Ilyen toroidtrafóm van: 2x24V/ 150W TST150/012 Nagyon szépen köszönöm.
Köszönöm a segítséget! A JLH2000 mellett tettem le a voksom. Ha elkészült szívesen megosztom a képeket!
B.U.É.K!
Sziasztok!
Itt az általam választott kapcsolás. Egyetlen kérdésem lenne csak. Az ellenállások közül kell valahova nagyobb teljesítményű 5w körül? A rajzból számomra nem derül ki. Köszönöm!
Szia! Az R6, R7, P2 melegedése a végtranzisztorok bétájával fordítottan arányos. Azért 5W-ra ott sincs szükség.
Az r6 r7 1- 1,1 amper nyugalmi nál még lehet a 1/2 wos is és a trimer is kibírja felette viszont nagyobb ajánlott .
Én aszem 2w ost raktam és a fix re csréltem a nyugalmi beállítás után a trimert.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy itthon lehet még kapni motorola/toshiba típusú 2N3055 tranzisztorokat? Én nem igazán találtam, a külföldi rendeléstől meg tartok kissé.
ON gyártmányú MJ15003 biztos kapható. Az tutira jó lesz helyette, sőt...
Remek! Akad is a Conradnál 1000ft kicsit olcsóbbra számítottam dehát a minőséget meg kell fizetni
Kicsit összekavarodtam a kapcsolásokat illetően. Végülis ha ezt a kapcsolást valósítom meg akkor jó lesz? Vagy van jobb kapcsolás is?
Bővebben: Link
Az is jó lesz. Olvasd el Lamalas cikkét, jobban át fogod látni ezt a kapcsolást.
Az alapján próbáltam mocorogni láttam hogy csak 1-2 dologban különbözik, de elolvasva pár oldalt kicsit elbizonytalanodtam, nem vagyok profi a témában és inkább kétszer kérdezek
Csak bátran! Visszaesőként már megint ezt az erősítőt építem Mikor feldühít, hogy fűt mint egy kályha, szétbontom és elhasználom másra az alkatrészeit. Azután rájövök, hogy van a hangjában valami, amit más topológiával nem tudok előállítani. Most Toshiba 2N3773-asok várnak a beültetésre.
Találtam ilyen típusú tranzisztorokat jó áron: ON SEMICONDUCTOR 2N3055G
A g számít valamit vagy nyugodtan beletehetem?Engem nem fog zavarni hogy fűt, a téli estéken jó lesz, viszont szükségem van már egy szép hangzású cuccra és mi sem jelent nagyobb örömöt minthogy magam építhetem
Beteheted. A G azt jelenti ólommentes.
Köszi!
Egy 150x100x40mm bordával lehet kezdeni valamit?
Mi sem egyszerűbb mint megmérni
Fogass rá egy izmos tranzisztort! A bázis-kollektor közé helyezett potenciométerrel kényszerítsd 30W disszipációra (P=U*I). Ha 60°C alatt marad jó lesz.
Ó ha ilyen egyszerű lenne Nem fiókürítéses akció keretében építgetek, szóval minden vásárlás tárgyát képezi.
Idézet: „150x100x40mm bordával lehet kezdeni valamit” Nézegetni ! A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
Nézd meg a hűtőborda termikus tényezőjét, ennek például 0,7K/W. A tényező jelentése: wattonként 0,7°K-nel lesz melegebb a környezeti hőmérsékletnél. A gyakorlatba ezt úgy tudod átültetni, hogy (tudva hőmérséklet változás szempontjából 1°K=1°C) 25°C környezeti hőmérséklethez hozzá adsz még 0,7*30°C-t. A példa szerinti borda egy csatornához például pont jó lenne.
Ez a borda 380x105x25 mm csatornánként egy -egy db és 27 V dc 1,1 amper-nál kb 35-40 fokosra melegszik fel .
Szia!
Tetszetős rajz! Az lenne a kérdésem, hogy mehetnek bele bd245 tranzisztorok, ill. ez teljesítményben hasonló a többi 10 wattos kapcsoláshoz? Köszönöm!
Szia! Így néz ki megépítve. Ez most 15V táp, 500mA nyugalmi áram mellett 8 ohm-os hangsugárzókra küld 2W teljesítményt.
A BD245 is megfelelő a kapcsoláshoz, az itt T2 jelű tranzisztort hűteni kell, ha 10W-ra szeretnéd emelni a teljesítményt.
Ez a nyák használható lesz a kapcsoláshoz?
Szinte biztos hogy nem tökéletes de gyakorlat teszi a mestert Bővebben: Link Előre is köszi!
Az r7 -et hagyd ki, a pozitív tápvonalat a t1 Collectoráig vastagítsd meg. A kimenet és a bemenet elég közel van egymáshoz szerintem. A c1 c7 -nek nagyobb hely kell.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
C1,C7 mindkettő fóliakondenzátor adatlap alapján méreteztem neki a helyet. Esetleg más típust kéne használnom?
Ha visszaolvasol elég sokk félét ki lehet próbálni sokat számít a hangba .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |