Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hello! Remélem így már elboldogulsz. Kb. egy 330ohm 0,6W-os ellenállás szükséges hozzá. üdv!
Igen köszönöm így már tökéletesen értem. Sajnos a szakács szakmában és a gépi forgácsolásban nincs sok elektronika. Mindent receptről és rajzol kell megcsinálni. És erre van ráállva az agyam is ment a pont
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Semmi gond ezért hívják hobbinak. Én is szoktam főzni, pedig nem vagyok szakács..
Mindent meg lehet javítani, csak kérdés, érdemes-e. A jelenségből ítélve nem lehet nagy a baj (talán a tápszűrő kondi).
Vagy nagyobb a baj, de akkor is meg lehet javítani.
De javaslom, hogy ha lehet, inkább ne Te állj neki egyedül... Valmint ne sokáig "búgjon hangosan", mert akkor drágább lesz a végszámla...
Szétszedtem...megnéztem az elektromos panelt, nem láttam szemrevételezéssel semmi különlegeset (olyant ahol kijött volna a füst). De ott ahol belemegy a trafóról 5 vezeték. Van 3db 25V 4700µF elektrolit kondi. Abból az egyik teteje szemmel láthatóan púposabb mint a másik 2. Ez okozhatja a gondot?
Ha igen csak ezt vagy mind a 3 mat cseréljem? A rendszer már kb 10 éves.
Ha csere akkor mind a 3 csere. Ennyit megtanultam mióta olvasom a HE.
Ilyen jó helyette?
25V osat nem találtam... milyen márka ez a yageo? A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Igen, de biztos találsz olcsóbbat. (HE,Lomex,...)
Jófajta. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
Az a baj hogy Linzben élünk és itt csak ez van....
Ok, akkor holnap bevásárolok aztán csere.
De ha meg tudod mérni a táp diódáit, az sem lenne baj.
Ahhoz ki kell őket forrasztani ? vagy merhetők a helyükön is?
Igen, egyik lábát ki kellene forrasztani.
Sziasztok!
Van egy csőves 2x2 wattos erősítőm, ahhoz szeretnék építeni. Vettem 2 db Sony 1-529-250-11 sugárzót, mert még csak kiállításon hallottam 1 utast, gondoltam itthon is kipróbálom. Megfertőzött a hangja, amellett hogy tudom nem kimondottan erre való, kevés benne a magas, nagyon bejött a hangja. Gondoltam most már megalkotnám a tutit, miután bebizonyosodott hogy igenis, kell nekem ez a hangzás világ. Sokat nézelődtem, a sugárzók között. A hangszóró Monacor gyártmányú, típusa SPH-68X/AD, rá esett a választásom. Ha valaki már ezt a márkát típust, használta esetleg épített TL dobozt is hozzá, szívesen fogadnám, a tanácsokat terveket. Üdv
4 dióda volt működik mindegyik, egyik irányba zár másikban 0,5xx voltnál nyitnak.
Sziasztok!
Van egy Videotonom aminek el romolt a tunere kérdést már itt feltettem.
Sziasztok!
Lány vagyok, semmit sem értek az ilyesmihez, de lenne egy kérdésem. Zenélő képeslapot szeretnék készíteni, papíralapút. Ilyen lapokat lehet kapni készen, de én egyedit szeretnék készíteni. Tudtok-e olyan helyet, ahol ilyen zenélő alkatrészt lehet kapni, vagy olyan hozzáértőt, aki ilyet tud készíteni. Nagyon köszönöm a segítséget!!!!
Szia!
Valószínűleg a legelérhetőbb mód az lenne, ha vennél egy ilyen gyári képeslapot, és áttennéd a zenélő részét a saját igényeidnek megfelelő lapra.
Szia!
Bővebben: Link Ezen a linken megtalálod az adatlapját pdf formátumban amiben benne van a kapcsolási rajza is. Szerintem ennél egyszerűbb nincs.
Helosztok.
Erről a kapcsolásról lenne kérdésem... Miért van bc212 és bc213 is benne? Két nagyon hasonló paraméterű pnp. Miért nem két 212 vagy 213?
Szia!
Lehet, hogy elírás. Esetleg nem NPN-nek kellene lenni az egyik kis tranzisztornak? Kár, hogy nincs kapcsolási rajz mellékelve hozzá
Elvileg többeknek tökéletesen megy... Én visszarajzoltam, de sajnos most nem tudom küldeni mert nyíregyen vagyok, nem vagyok otthon... Gondolkozok, hogy át kéne alakítani tl431 essel megoldottra...
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2014
Köszönöm az eddigi segítségeteket.
Ezt a kiveszem egyikből, beteszem a másikba dolgot értem, lehet, hogy ezt fogom csinálni. Viszont, ha jól értem, akkor van ez a BC212 szerkenytyű, amit lehet kapni ilyen elektromos helyeken, és azt egy szerelő meg tudja szerelni. Ha ezt jól értettem, akkor körbejárom a témát, hogy milyen zenékkel lehet kapni és addig is mégegyszer köszönöm a segítséget.
Olvass, válaszolj figyelmesebben; a BC212 az egy tranzisztor, köze nincs a képeslaphoz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |