Fórum témák
» Több friss téma |
A google sajnos nem segít ennél a vélhetően orosz típus keresésében.
Bontott, vagy új a kijelző?
Új, leszámítva, hogy még gimis koromban vettem sok évvel ezelőtt
Digitális hőmérőt építek és kapóra jött volna a kültéri jeladóhoz.
Akkor próbálkozz egy táp, és egy ellenállás kombinációjával. Egy led azért 10mA-nél bőven világít. A mai multik bőven adnak akkora feszt, hogy látható legyen egy szegmens világítása, ha csak halványan is.
Nekem is vannak évtizedekkel ezelőtti kijelzőim, adatlap nélkül árulták jó régen, de örültünk, hogy kapható volt. Simán azonosítani lehetett a bekötését.
Piros, közös anódos.
Ha ez alapján sem mérhető ki, akkor hibás.
Végül sikerült kivillogtatni, de tényleg nagyon halványan világított csak a műszertől.
Na ugye. Használd egészséggel. Az ellenállásokat meg a kívánt fényerőre méretezd. Felesleges túlhajtani.
Na mire megtaláltad nekem is sikerült kivillogtatni
Üdv!
Sikerült szereznem (bontanom) egy szép VFD-t, de sajnos adatlapot nem találok hozzá. Típusa: FIP32AW11Y Ha valaki tudna segíteni a bekötésében/felhasználásban, nagyon megköszönném!
Udv! A lenti mellekelt kepen mi a neve a csatlakozonak, es mi a labkiosztasa?
Sziasztok! Most nem azt szeretném megkérdezni, hogy ez milyen alkatrész. Ez egy 3W LED. A kérdés, hogy tudnám ezt hűteni praktikussan? A motoros sárkányomra tenném fel strob helyett. Ha valakinek van ötlete megköszönöm. Hogy szokták hűteni ezeket az érzékeny gyöngyszemeket? Link is jó lenne példának. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2014
Hutocsillagra forrasztod, es azt hutobordara szereled, vagy nagyon vekony NYAK lemezre, es azt fogod a hutobordara
Az ilyen LED szerelőlapra való. OF-HPPCB . Fontos, hogy megfelelő pasztát tegyél az aljára, és forrasztás közben erősen szorítsd a laphoz.
Csongi egy picit részletesebben mert nem értem. Ha van egy kép róla azt megköszönöm. Üdv.
Én kis alátéttel szoktam leszorítani a hűtőfelületre (6mm furattal kb), két M3-mas csavarral összefogatva.
Hűtőcsillag. A hozzászólásomba betettem a linket.
Mind a Hármatoknak köszönöm., értem. Szuper.
Még egy kérdés, ha én kiszeretném váltani a villanócsőves jelzőfényemet, akkor is muszáj a hűtés neki, Hármat villanna egymás után sűrün, utána szünet, és így tovább. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2014
Valamekkora hűtés mindenképpen kell. Az csak az életét hosszabbítja meg, ártani nem árt.
Azért szeretném kicserélni, mert a rep rádiót zavarja, és nincs rá rendes szűrés.
Gondoltam. Nem tudom, az eredeti mennyire jól szellőző helyen van, egy 40x40 felületű alulemez már akár túlzás is lehet.
Egy üveg vagy műanyag búra alatt, de a menetszél hűti, már a búrát.
Így már nem olyan szép. Ha búra alatt van, akkor kell a hűtés. A vázhoz nem lehet rögzíteni?
Talán segít a leírása, a rajzok biztosan jók lesznek, de lefordítani most nem tudom
|
Bejelentkezés
Hirdetés |