Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   920 / 1274
(#) r3dy21 hozzászólása Jan 27, 2014 /

Lenne egy Orion tv Model:T2180 SL
Bekapcsolásnál rózsaszín kép van műsort lehet hallani csak képet nem lehet látni

Kicsit szétszedtem és bekapcsoltam a hátuljánál ahol bejön a 220-as kábel ott szikrázik (egy ellenálás amint láttam) csatoltam erről is képet.

Valaki hozzáértő tudna mondani valamit nagy lehet a hiba ?
(#) eyess válasza r3dy21 hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Egy takarítás nem ártott volna mielőtt képet csinálsz ,mert ebből nem látszik semmi hiába mutatod , hogy itt , és ott szikrázik , vagy füstöl.
Egyértelmű , hogy ami szikrázik , és füstöl annak már kuka.Igy tessék neki indulni a javításnak.
(#) r3dy21 válasza eyess hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Vagyis csak azt kellene kicserélni ami szikrázik benne egy ugyan olyanra?

Akkor ezek szerint nem képcsöves lesz? vagy ez még nem biztos?
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2014
(#) eyess válasza r3dy21 hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Azért ez jóval több folyamatot igényel , és korántsem biztos , hogy elég lesz azok cseréje ami szikrázik , illetve füstölt.
(#) HöTö válasza HöTö hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Helló!
Valaki tudna segíteni az előző hozzászólásommal kapcsolatban?
(#) eva.csatari hozzászólása Jan 27, 2014 /

Üdvözlök minden fórumozót , remélem jó helyre irtam a kérésemet
Szeretném segitségeteket kérni egy alkatrész beszerzésében,amely egy beltéri egységben van
mp 2374ds a száma már nézegettem ithoni boltokban de nem jártam sikerrel
Ehez kérnék információt vagy esetleg van-e valakinek?
Köszönöm elöre is mindenkinek a fáradozását.
(#) kosaro válasza eva.csatari hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Üdv!
Van egy topik, ahova ha egy fényképpel együtt felteszed eme kérdésed, valószínű, hogy kapni fogsz választ. Egy foto mindig segít.

Egyébként csatlakoznék HöTö-höz.
(#) HöTö válasza eva.csatari hozzászólására (») Jan 27, 2014 /

Helló!
Én csak ezeket találtam, más hátha ügyesebb lesz.
Egyik
Másik
(#) skarlik hozzászólása Jan 27, 2014 /

Üdvözlöm mindekinek!Sony plazmával kapcsolatosan lenne egy kérdésem!Sony kz-42ts1e!Ez azt produkálja,hogy bekapcsoásnál egy pillanatra bejön a kép,utána kikapcsol,zöld ledd átvált pirosra és kettőt villog!Mindig kettőtt villog!És mikor kikapcsol a hangszórók reccsennek,mig kinem sül valami kondi!Kondikat átnéztem,bár van benne rengeteg!Kérdezném szerelt-e már valaki ilyet,és milehet ez a villogó kód,mert neten sehol nemtalálom..Előre is köszönném!
(#) eva.csatari válasza HöTö hozzászólására (») Jan 28, 2014 /

Köszönöm válaszod
Ahogy keresgettem csak külföldi oldalakat találtam, hasonlokat mint amiket linkeltél
Irtam másik topikba is, hátha lesz valakinek
Köszönöm fáradozásodat,további szép napot.
(#) Lali24 hozzászólása Jan 28, 2014 /

Sziasztok, egy Philips 37kv1212 kis tv be akartam Scartot beépíteni csak véletlenül nem jó helyre értettem a videó bemenetet és kikapcsolt a tv és már be nem akar. TDA8305-ös ic-nek a 26-os lábával érintkezett. Megkezdtem méregetni de csak egy biztositékot találtam ami hibás volt. De a cseréje utána sem lett jobb, elkók lábainál keresgettem zárlatot de nincs sehol. Hol keresem a hibát amit csináltam?
(#) kislacikahu válasza r3dy21 hozzászólására (») Jan 28, 2014 /

Hali!

A képcsőfoglalaton az R G B katódon 80-100 Voltot kell mérned, jelen esetben ez nincs meg, ezért van ez a nagy fényerő, a sorkimenő trafóról 1 ohmos előtét ellenállással csatolva a diódára, szűrve kondival 200 Voltot alakítanak ki a képcső tápfeszültségének.

Ezen az ágon haladj végig, - ez az 1 ohm éghetett le a dióda vagy a kondi zárlata miatt,- vagy a bakelit elszenesedett valahol a test irányába, - és a 200 volt ezért nem mérhető, - Így teljes fénnyel megy a képcső!
(#) kadarist válasza Lali24 hozzászólására (») Jan 28, 2014 /

Szia!
Ebbe nem kellene Scart-ot beépíteni, mert a sasszi hálózati potenciálon van, mivel nincs galvanikus leválasztás beépítve.
(#) Lali24 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 28, 2014 /

Szia. Gondolom mert akár hogy csináltam csak fekete-fehéren mutatott, meg szemcsésen.

Nem a szemcsésség a gond, hanem az, hogy megrázhat, ami kicsit súlyosabb problémakör, mint a képhiba.
(#) Lali24 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 28, 2014 /

Az nem történt meg mert nagyon szoktam vigyázni!

Csak a szerencsén múlott, hogy nem rázott meg, mert mint írtam a hálózat összeköttetésben van az alkatrészekkel. Ez még Ukrajnában is rázáshoz vezet. A beépített kettős szigetelésen nem szabad módosítani! Ezért van az antennabemenet két kondenzátorral leválasztva készülékben.
(#) Lali24 hozzászólása Jan 28, 2014 /

Mint mondtam oda figyelek, hogy hova nyulok. És nem ez az első tv amibe scartot rakok, az előzőkbe általában 30-40 perc alatt be tudtam rakni, csak ez fog ki rajtam.
(#) kadarist válasza Lali24 hozzászólására (») Jan 29, 2014 / 1

Még egyszer leírom: a scarton keresztül kimegy a villany a tévéből és jól megrázza azt, aki mondjuk a DVD-játszóhoz nyúl.
(#) Lali24 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

Jó, értem már miről beszélsz. Nem rakok bele semmit! De még meg lehet javitani hagy működjön?
(#) kadarist válasza Lali24 hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

Cseréld ki a TDA8305-öt.
(#) kaszabzoli hozzászólása Jan 30, 2014 /

Sziasztok.Van egy samsung sp43t8hp crt projektoros tv-m,amiben most cseréltem konvergencia ic-t és a hozzátartozó ellenállásokat hogy be tudjam állitani a képet.A konvergencia állitás sikerült is viszon a képen változó erösséggel függöleges hullámos csikok jelennek meg,hogy erösebben,hol kevésbé láthatóan.Erre esetleg van vkinek ötlete?

IMG_8531.JPG

(#) elektroboy válasza HöTö hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Üdv!

Régebben hasonló tv hibával én is irtam ide be. Segítettek a standby körben cseréld ki a kondikat valoszinüleg kiszáradt. Nekem segített azota is müködik!
(#) HöTö válasza elektroboy hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Helló!
A tápegységben lévő összes elektrolit kondenzátort átnéztem ESR mérővel ami azt mutatta hogy még mind jó, majd értékre megnéztem a fólia és kerámia kondenzátorokat, ezután megnéztem az összes diódát ezek is mind jók voltak, ezután feszültség alá helyeztem a TV-t és stand-by állapotban megmértem a táp feszültségeit, ekkor csak a stabil 5V-ot (a rajzon +5Vstb), és a 11V-ot (a rajzon +7_11V) mértem ami ugye normális, ezután a távirányítóval bekapcsoltam a TV-t majd ismét megmértem a feszültségeket ugyan azt mértem tehát a táp nem bír bekapcsolni, ezután megnéztem a VT805-ös tranzisztort és a VS802-es diakot egy-egy kis tesztkapcsolásban ezek jók voltak, ezután egy LED-re kivezettem a VT805-ös tranzisztort vezérlő jelet így mikor megnyomtam a távirányítón a bekapcs gombot láttam, hogy a tranzisztor megkapja a vezérlést tehát ezzel sem volt gond, ezután megnéztem a VD830-as zenerdiódát egy kis tesztkapcsolásban ahol 7.7V volt mérhető a diódán 8.2V helyett ez szerintem jó, ezután megnéztem a D804-es szabályozható zener diódát egy kis tesztkapcsolásban és ez is jó volt, úgyhogy ezek után abszolút fogalmam sincs, hogy hol keressem a hibát.
(#) kadarist válasza HöTö hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Szia!
A VS802 egy tirisztor és nem diak. Az optocsatolót is teszteld le (cseréld). A 145V-os sortápfeszültség hogy alakul?
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
(#) HöTö válasza kadarist hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Helló!
Csak stand-by állapotot tudtam vizsgálni mivel nem kapcsol be a TV, ekkor a +145V-os részen 21V-ot mérek. Holnap megnézem az optocsatolót is.
(#) kadarist válasza HöTö hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Erre voltam kíváncsi. Ezek szerint tényleg készenlétben van.
(#) 2herceg hozzászólása Jan 31, 2014 /

Szépnapot

Projektoros Thomzon TV 52RW76EW ICC19 vizszintesen televan zavaró jelekkel. Minden szűrő kondi kicserélve már nem tudom hol lehet még a hibát keresni, már mindent átnéztem és mértem.Szkop hiányába nem todom a jel alakokat megnézni, tehát ha valakinek volt már ilyen problémája, segitségét kérném.Van mikor eltünik de mostanában már nem.

Mellékelek egy képet
Elöre is köszi a segitséget

P9040004.JPG

(#) tomics76 hozzászólása Jan 31, 2014 /

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni.Van 1 Samsung CRT TV, azt csinálja valamikor hogy bekapcsolás után elmegy a kép/kikapcsol majd 1 kis idő múlva megint bekapcsol.A kis Standby lámpa is kialszik . Van valami termisztor, vagy a kapcsoló lehet a hibás? (nem gyakran csinálja)
Köszönettel!
(#) kadarist válasza 2herceg hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Szia!
Scart-ról is ilyen a kép?
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014
Következő: »»   920 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem