Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR-es alkatrész (tranzisztor) teszter
Lapozás: OK   30 / 84
(#) _BiG_ válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 22, 2014 /

De közben egy kincsesbányára leltem, műszerrajzok rakásra!
Köztük a BM-498-é is, hasonló méretű pdf, mint a román oldalon, de halovány ez is.
(#) alex0 válasza Nyúlmáj hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Szia!

Én itt találtam mindkét értékből. De még nem rendeltem tőlük soha, így nem tudom megmondani, hogy csak a listán van náluk, vagy valóban lehet tőlük rendelni.

A link lemaradt:
http://kontel.hu/index.php?inc=product&ref=2028
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
(#) alex0 válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Nekem ez van meg, amit a linkelt regisztrálós oldalról szedtem le, és csináltam belőle képet. Használd egészséggel. (Remélem, nem lesz gond belőle)
(#) _BiG_ válasza alex0 hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Köszönöm szépen
(#) bbatka válasza morgo hozzászólására (») Jan 28, 2014 /

Szia!

Az oldaladon lévő kapcsolás alapján tervezem a saját műszeremet. A leközölt kapcsolás és Pluto cikkében leközölt kapcsolás között van egy különbség. A tesztgomb a kapcsolásodban a PD6 lábra csatlakozik. Pluto cikkében pedig a PD7 lábra. Nem tudom hogy ez egy véletlenül bekerült hiba vagy a forráskódod módosítva lett? A német nyelvű oldalon leközölt 1,09k doksiban is a PD7-re csatlakozik a tesztgomb és a PD6 pedig kimenet. Arra akarok kilyukadni ha a PD6 éppen magas szinten van és lehúzom a gombbal testre akkor annak a kimenetnek annyi. Mindenképpen a legújabb forrást szeretném használni. Mi erről a véleményed?
(#) morgo válasza bbatka hozzászólására (») Jan 28, 2014 /

Szia!
Az észrevételed jogos, már mástól is kaptam kérdést ez ügyben, csak valamiért nem jutottam el odáig, hogy javítsam. A tesztgomb a PD7-re csatlakozon. Mentségemre szolgáljon, hogy nem saját rajz... Reggel az első dolgom lesz, hogy kijavítom. (Most értem haza melóból, ma már nincs erőm ezzel foglalkozni) Köszi az észrevételt!
A legújabb forrásról érdemes tudni, hogy az önteszt indítása kissé módosult! Én is szenvedtem vele. Amikor indítod szokásos módon az öntesztet, elkezd villoni az alsó sorban egy kérdőjel, ekkor kb. 2 másodpercen belül újra meg kell nyomni a start gombot. Csak így indítható. Viszont pl. germánium tranyóknál a szivárgási áramot is méri:
*ICE0 = kollektor szivárgási áram alap nélkül áram ( Base nyitott)
*ICE = kollektor szivárgási áram bázis emitter potenciális
*A maradék áramok jelennek körülbelül 5 másodpercig .
*: google fordítás a teszter fórumból.
Üdv: morgo
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2014
(#) bbatka válasza morgo hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

Köszönöm a válaszod. Délután neki is tudok állni a NYÁK tervezésnek.
(#) every hozzászólása Jan 29, 2014 /

Fel rakná valaki a legújabb 328-asra készült .hex-et ami működik is. Köszi!
(#) morgo válasza every hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

Szia!
Ennyire azért nem egyszerű, a hardver sokfélesége miatt! Ha tudod módosítani a beállításokat, akkor semmi gond, de nem mindegy, hogy 9V telepről megy, vagy 3.7V akkuról. Van ún. Stripboard változat, vagy "normál", automata kikapcsolással vagy anélkül. Ezeket mind tudni kell és a hozzávaló beállításokkal lehet működőképesre fordítani a szoftvert.
Üdv: morgo
(#) every válasza morgo hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

Szia! Köszi! Ez a verzióm van: A nem isp-s. : Bővebben: Link

Használd a link gombot!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
(#) morgo válasza every hozzászólására (») Jan 29, 2014 /

Reggel fordítok hozzá egy firmwaret és elküldöm. Ami most kéznél van, az automata kikapcsolás nélküli, neked meg a kikapcsolós kell. Nem próbálkoztál még a beállítások módosításával? Sokat lehet pontosítani a teszteren!
(#) morgo válasza every hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Szia! Itt van az ígért firmeware. Ha valami gond van vele, szólj, és módosítom.

1.10k.zip

(#) every válasza morgo hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Köszi!
(#) CHZ hozzászólása Jan 31, 2014 /

Sziasztok!

Azokat kérdezném, akik a teszter új verzióját használják.
FET és J FET mérésénél, mit jelez ki a műszer, milyen paramétereket mér?
(#) morgo válasza CHZ hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Szia! Hirtelen BF245C, BS170, és valami ismeretlen MOSFET akadt a kezembe. Ebben a sorrendben teszem fel a képeket. Az utolsó eszköznél a kijelzés kb. 5mp-ig tart, utána ír ki más paramétereket is.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014
(#) CHZ válasza morgo hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Köszönöm!
Erre voltam kíváncsi, ebben is sokkal jobb mint az előző változat.
(#) every hozzászólása Feb 4, 2014 /

Ehhez: Bővebben: Link mit szóltok?
(#) Sly hozzászólása Feb 5, 2014 /

Sziasztok!Kicsit lehet hogy off de ide kapcsolódik a kérdésem.Megépitettem a tester ujabb változatát atmega328-al és programozásnál avr studiot használtam avr doper párossal ugy hogy az avr már benne volt a testerben és csak a programozo lábakat vezettem ki.Az a gond hogy mikor elöször probáltam akkor is 10-edszerre sigerült az avr studioval felismertetni a mega328-at aztán a hex-et elkezdtem betölteni de nem ment végig hanem megakadt és az avr studio kiirta a "szokásos" hibaüzenetet hogy nem tud kommunikálni a célprocival meg hogy az orajelet oszto jumpert tegyem fel stb...A fuse biteket beolvasta meg be is birtam égetni,onnantol viszont semmi kommunikácio tovább.Az a legszebb az egészben hogy mivel nincs másik 328ithon ezért gondoltam elrontottam a fusebiteket,és erre megépitettem az atmega8-al szerelt fusebit doctort,hogy majd az helyrehozza a procit.Meg is probáltam vele szépen meg is csinálta,viszont avr studio ezentul sem ismeri fel.Viszont ha egy pl atmega8-at tszek be a 328 helyett,azt gond nélkül felismeri.Ez miért van?Ja és ezek után márcsak kiváncsiságbol megprobáltam bascommal stk200-asprogramozoval az mega328-at beégetni és érdekes modon a bascom egyböl felismerte a procit és a fuse biteket is.Bascomnál viszont az a probléma hogy bebirom égetni a hexet gond nélkül,viszont azeepromot nem.Azt irja hogy az eeprom tartalma nagyob mint ami az avr-ben hely van...Erre átirtam a bascom könyvtárában a mega 328.dat file-t ugy hogy ne 1024 bájt legyen hanem 2048.Igy már megengedte a bascom hogy elkezdjem beirni az eepromot viszont a progamozás utáni ellenörzésnél mindig hibát ir és ha kiolvastatom az eepromot akor nem azt kapom vissza ami a beégetendö file volt.Na ehez mit szóltok?Ilyennel még nem találkoztam és nincs is már több ötletem,hogy mi lehet a gubanc...Az avr lehet a rossz?
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
(#) pluto válasza Sly hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Szia! Megoldást ugyan nem tudok a problémádra, de az eep fájl égetésénél nem Nálad van a hiba. Ez biztos. Nekem úgy tűnik, hogy ez a jelenség a Bascomnak egy rendellenessége. Ugyanis pontosan ugyanezt csinálta nálam is. Hex rendben, eep nem. Nekem Avrisp MKII saját építésű clónom van és egy gyári Atmel MKII. Mindketten ugyanazt csinálják. Tehát a hiba a Bascom oldalán van. Mivel az STK200-s felismeri Bascom alatt és a Hex is égethető hibátlanul, ezért nagy biztonsággal kijelenthető, hogy az AVR rendben van. Mindezekből számomra az következik, hogy a Doper oldalán lehet valami gubanc. Ezért mint megoldást - figyelembe véve az eddigi hozzászólásokat itt a fórumon - a ballisztikus ívet látom a szemétládába. Bocs, hogy ez a véleményem, de a tapasztalatok ezt indokolják. Nem szeretnék senkit reklámozni,de talán itt nézz körül. Véleményem szerint, elfogadható az ár (én tudom, mivel én saját magamnak csináltam és nem sokkal olcsóbb) és ami legalább olyan fontos, hogy Róbert mindenben segít, ha elakadnál. Legalább is nekem ez jött le a hozzászólásokból.
(#) Sly válasza pluto hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Szia.Köszi a gyors választ!Igazábol külföldi vagyok (szerbia) és a megvétel nem igazán megoldhato vagyis nem igazán szeretném,nembiztos hogy megérné...Viszont épiteni nem okoz gondot esetleg...Persze függ az itt beszerezhetö prociktol is...Neked milyen van?Szoval avr doper az felejtös a felprogramozásra..Bascom meg hibás,esetleg ponyproggal megprobálom...Más valami megoldást esetleg tudsz e ajánlani?Ezt a "ballisztikus ivet látom a szemétládába" nem igazán értem hogy ez hasonlat akar lenni vagy valami konkrét dolog amiröl én nem tudok...
Találtam egyet mega8-as procival,ez jo lehet?Vagy ha ez nemjo esetleg elárulhatnád hogy milyen felépitésüt kellene csinálnom,mert láttam itt bonyolultabbakat is más procival.Mivel mega8 van itthon ezért gondoltam erre a verziora.Köszönöm a segitséget!AVR MKII
(#) pipi válasza Sly hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Hali!
Ha stk200-ként működik akkor tüöltsd le az AVR Burn-O-Mat -ot, és az avrduden keresztül jól süti a m328-at
(#) pluto válasza Sly hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Szia!
A "ballisztikus ív ..." arra vonatkozott, hogy sajnos használhatatlan és dobd ki. Viszont amit pipi fórumtársunk javasolt, az kifejezetten racionálisnak tűnik. Gyors és minden kéznél van. Amit belinkeltél AVR MKII, az nem az, hanem AVRISP. Nem ugyan az. Így néz ki egy MKII clone.
(#) soskajoska válasza every hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Nem néz ki rosszul, bár az ára egy kicsit borsos a mérési pontosságához képest. Ha megnézed föntről a 7. képet, ott egy ultraprecíziós (0,1%-os) ellenállást mér és 10k000 ellenállás esetén 10,22k-t mutat, tehát durván 2,5%-os a pontossága. Nem tudom, hogy van-e pl. kalibrációs lehetősége? De továbbfejlesztési iránynak (legalább is a kijelzőt tekintve) OK.
Egyébként az itteni ATMEGA328-as verziót egy LCM3-al kombinálva igen széleskörű tesztert kapsz kb. ugyanennyiért.
(#) Kovidivi válasza every hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Szia!
Van olcsóbb verziója is, mikor csak nyákot, meg kijelzőt kapsz, 20$ fölött kicsivel, egyszerűbb kijelzéssel. Nekem olyan van, persze nem valami pontos, de a SOT-23-as tokokról azonnal kitalálja, hogy dióda, FET vagy tranzisztor Én általában erre használom.
(#) Sly válasza pluto hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Szia!Köszi a segitséget!Az avr burn o mat az elindul meg minden de nem tudok kiválasztani programozot...Nincs ott semmi ahol ottkellene hogy legyenek a programozo fajták.Ez most mi lehet?Nálam lehet a gond?Probáltam xp win7 el is de egyiken sem látok semmit.
Java telepitve persze,mert nélküle elsem indul...
Pluto:
Köszi a segitséget,hát ezentul szerintem a dopert felteszem a szekrény tetejére mert jo sok idöm ráment erre az egészre már,és ez mind a dopernek köszönhetö!A programozot megfogom csinálni ha kapok hozzá procit és ezentul ezzel fogok "játszdozni".
(#) Szammer válasza Sly hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Szia!
Lehet hogy butaságot ajánlok, de az "eXtreme Burner"-t próbáltad?
Nekem eddig ez volt a legjobb (Igaz a legegyszerűbb "Kínai" programozóval használtam (USP ASP)).
Üdv:
Zsolt
(#) erdgab válasza Sly hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Én egy AVRISP USB-s programozót használok (vettem egy kollégától),AVR Studióval,ami STK500-nak ismeri fel.Bent a helyén az áramkörben írom-törlöm,ami kell,még az LCD is rajt van,minden gond nélkül,hibátlanul.
(#) pipi válasza Sly hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Avrdude fel van telepítve? Mint írtam anélkül nem megy, a burn-o-mat csak egy grafikus kezelőrendszer a dude fölé. Ha jól emlékszem a winavr részeként települ a dude.

burn.JPG

(#) Sly hozzászólása Feb 6, 2014 / 1

Sziasztok!Pipi:Nagyon hálás vagyok az avr bourn o mat-ért,sikerült vele beégetni a hex-et és az eepromot is(avr dude:nemvolt rendesen megadva neki a config file és ezért nem láthattam semmilyen programozot...aztán winavr feltelepit és ott beállitottam.)Ami gond volt az(hát már miért ne lenne..)az volt hogy az avr burn o mat a fuse biteket nemtudta beégetni,mindig csak hibát irt ki.Viszont ezt a részét megcsináltam bascommal ami szépen elvégezte a feladatot és igy most szépen fut a program az avr-en.
Köszönöm a segitségeteket!
(#) pjg válasza pipi hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Melyik kapcsolást javasoljátok az avr dude -hoz?
Következő: »»   30 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem