Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lenne egy Orion tv Model:T2180 SL
Bekapcsolásnál rózsaszín kép van műsort lehet hallani csak képet nem lehet látni Kicsit szétszedtem és bekapcsoltam a hátuljánál ahol bejön a 220-as kábel ott szikrázik (egy ellenálás amint láttam) csatoltam erről is képet. Valaki hozzáértő tudna mondani valamit nagy lehet a hiba ?
Egy takarítás nem ártott volna mielőtt képet csinálsz ,mert ebből nem látszik semmi hiába mutatod , hogy itt , és ott szikrázik , vagy füstöl.
Egyértelmű , hogy ami szikrázik , és füstöl annak már kuka.Igy tessék neki indulni a javításnak.
Vagyis csak azt kellene kicserélni ami szikrázik benne egy ugyan olyanra?
Akkor ezek szerint nem képcsöves lesz? vagy ez még nem biztos? A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2014
Azért ez jóval több folyamatot igényel , és korántsem biztos , hogy elég lesz azok cseréje ami szikrázik , illetve füstölt.
Helló!
Valaki tudna segíteni az előző hozzászólásommal kapcsolatban?
Üdvözlök minden fórumozót , remélem jó helyre irtam a kérésemet
Szeretném segitségeteket kérni egy alkatrész beszerzésében,amely egy beltéri egységben van mp 2374ds a száma már nézegettem ithoni boltokban de nem jártam sikerrel Ehez kérnék információt vagy esetleg van-e valakinek? Köszönöm elöre is mindenkinek a fáradozását.
Üdv!
Van egy topik, ahova ha egy fényképpel együtt felteszed eme kérdésed, valószínű, hogy kapni fogsz választ. Egy foto mindig segít. Egyébként csatlakoznék HöTö-höz.
Üdvözlöm mindekinek!Sony plazmával kapcsolatosan lenne egy kérdésem!Sony kz-42ts1e!Ez azt produkálja,hogy bekapcsoásnál egy pillanatra bejön a kép,utána kikapcsol,zöld ledd átvált pirosra és kettőt villog!Mindig kettőtt villog!És mikor kikapcsol a hangszórók reccsennek,mig kinem sül valami kondi!Kondikat átnéztem,bár van benne rengeteg!Kérdezném szerelt-e már valaki ilyet,és milehet ez a villogó kód,mert neten sehol nemtalálom..Előre is köszönném!
Köszönöm válaszod
Ahogy keresgettem csak külföldi oldalakat találtam, hasonlokat mint amiket linkeltél Irtam másik topikba is, hátha lesz valakinek Köszönöm fáradozásodat,további szép napot.
Sziasztok, egy Philips 37kv1212 kis tv be akartam Scartot beépíteni csak véletlenül nem jó helyre értettem a videó bemenetet és kikapcsolt a tv és már be nem akar. TDA8305-ös ic-nek a 26-os lábával érintkezett. Megkezdtem méregetni de csak egy biztositékot találtam ami hibás volt. De a cseréje utána sem lett jobb, elkók lábainál keresgettem zárlatot de nincs sehol. Hol keresem a hibát amit csináltam?
Hali!
A képcsőfoglalaton az R G B katódon 80-100 Voltot kell mérned, jelen esetben ez nincs meg, ezért van ez a nagy fényerő, a sorkimenő trafóról 1 ohmos előtét ellenállással csatolva a diódára, szűrve kondival 200 Voltot alakítanak ki a képcső tápfeszültségének. Ezen az ágon haladj végig, - ez az 1 ohm éghetett le a dióda vagy a kondi zárlata miatt,- vagy a bakelit elszenesedett valahol a test irányába, - és a 200 volt ezért nem mérhető, - Így teljes fénnyel megy a képcső!
Szia!
Ebbe nem kellene Scart-ot beépíteni, mert a sasszi hálózati potenciálon van, mivel nincs galvanikus leválasztás beépítve.
Szia. Gondolom mert akár hogy csináltam csak fekete-fehéren mutatott, meg szemcsésen.
Nem a szemcsésség a gond, hanem az, hogy megrázhat, ami kicsit súlyosabb problémakör, mint a képhiba.
Az nem történt meg mert nagyon szoktam vigyázni!
Csak a szerencsén múlott, hogy nem rázott meg, mert mint írtam a hálózat összeköttetésben van az alkatrészekkel. Ez még Ukrajnában is rázáshoz vezet. A beépített kettős szigetelésen nem szabad módosítani! Ezért van az antennabemenet két kondenzátorral leválasztva készülékben.
Mint mondtam oda figyelek, hogy hova nyulok. És nem ez az első tv amibe scartot rakok, az előzőkbe általában 30-40 perc alatt be tudtam rakni, csak ez fog ki rajtam.
Még egyszer leírom: a scarton keresztül kimegy a villany a tévéből és jól megrázza azt, aki mondjuk a DVD-játszóhoz nyúl.
Jó, értem már miről beszélsz. Nem rakok bele semmit! De még meg lehet javitani hagy működjön?
Sziasztok.Van egy samsung sp43t8hp crt projektoros tv-m,amiben most cseréltem konvergencia ic-t és a hozzátartozó ellenállásokat hogy be tudjam állitani a képet.A konvergencia állitás sikerült is viszon a képen változó erösséggel függöleges hullámos csikok jelennek meg,hogy erösebben,hol kevésbé láthatóan.Erre esetleg van vkinek ötlete?
Üdv!
Régebben hasonló tv hibával én is irtam ide be. Segítettek a standby körben cseréld ki a kondikat valoszinüleg kiszáradt. Nekem segített azota is müködik!
Helló!
A tápegységben lévő összes elektrolit kondenzátort átnéztem ESR mérővel ami azt mutatta hogy még mind jó, majd értékre megnéztem a fólia és kerámia kondenzátorokat, ezután megnéztem az összes diódát ezek is mind jók voltak, ezután feszültség alá helyeztem a TV-t és stand-by állapotban megmértem a táp feszültségeit, ekkor csak a stabil 5V-ot (a rajzon +5Vstb), és a 11V-ot (a rajzon +7_11V) mértem ami ugye normális, ezután a távirányítóval bekapcsoltam a TV-t majd ismét megmértem a feszültségeket ugyan azt mértem tehát a táp nem bír bekapcsolni, ezután megnéztem a VT805-ös tranzisztort és a VS802-es diakot egy-egy kis tesztkapcsolásban ezek jók voltak, ezután egy LED-re kivezettem a VT805-ös tranzisztort vezérlő jelet így mikor megnyomtam a távirányítón a bekapcs gombot láttam, hogy a tranzisztor megkapja a vezérlést tehát ezzel sem volt gond, ezután megnéztem a VD830-as zenerdiódát egy kis tesztkapcsolásban ahol 7.7V volt mérhető a diódán 8.2V helyett ez szerintem jó, ezután megnéztem a D804-es szabályozható zener diódát egy kis tesztkapcsolásban és ez is jó volt, úgyhogy ezek után abszolút fogalmam sincs, hogy hol keressem a hibát.
Szia!
A VS802 egy tirisztor és nem diak. Az optocsatolót is teszteld le (cseréld). A 145V-os sortápfeszültség hogy alakul? A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
Helló!
Csak stand-by állapotot tudtam vizsgálni mivel nem kapcsol be a TV, ekkor a +145V-os részen 21V-ot mérek. Holnap megnézem az optocsatolót is.
Erre voltam kíváncsi. Ezek szerint tényleg készenlétben van.
Szépnapot
Projektoros Thomzon TV 52RW76EW ICC19 vizszintesen televan zavaró jelekkel. Minden szűrő kondi kicserélve már nem tudom hol lehet még a hibát keresni, már mindent átnéztem és mértem.Szkop hiányába nem todom a jel alakokat megnézni, tehát ha valakinek volt már ilyen problémája, segitségét kérném.Van mikor eltünik de mostanában már nem. Mellékelek egy képet Elöre is köszi a segitséget
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni.Van 1 Samsung CRT TV, azt csinálja valamikor hogy bekapcsolás után elmegy a kép/kikapcsol majd 1 kis idő múlva megint bekapcsol.A kis Standby lámpa is kialszik . Van valami termisztor, vagy a kapcsoló lehet a hibás? (nem gyakran csinálja)
Köszönettel!
Szia!
Scart-ról is ilyen a kép? A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |