Fórum témák
» Több friss téma |
köszi szépen... ha pár oldalt visszatekersz láthatod hogy nagyobb trafot linkeltem nemtom már ki volt de azt irták elég lesz nekem az ami oda van linkelve... nézd vissza asszem a 454es oldal környékén van...
Igen annak a masiknak egy kicsit sook lett volna neki az a 2X30V azert mondtak neked hogy inkabb kissebbet abbol a 2x30VAC-bol egyeniranyitva pufferelve newked elgy olyan 2X45VDC-d lett volna az meg nagyon sok neki ha 6Ohm-os a difuzorod.
jaja! nah ha megjön a trafo meglátjuk milyen lesz...
Szerintem a 6Ohm-os difuzorral tokeletes lessz majd es kb.100W-ra szamolj.
A Jó öreg RMP 1660-asok?
Így jobb lenne közösíteni.... Válasz erre:
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
Ezt enis kerdem.
Csak a szűrés után legyen közösítve, a brumm miatt.
Az mindegy hogy hol van kozositve mert igyis ugyis kozositve van valamerre.
Úgy látszik ezt minden nap be kell linkelnem
Mondom, be kell tenni a topic fejlécébe és aki meg meri kérdezni az jegelni egy hétre.
Ne tudd meg, pár évvel ezelőttig magam is mennyit szenvedtem a búgással. Miután értelmeztem Király Tibi írását varázsütésre...
Ez tetszik (Tuning címszó alatt):
Idézet: „Az alkalmazott vezetékek lehetőleg vastagok legyenek (hangfal kábel).”
Az sem mindegy milyen vezetékkel csatlakozik a fogyasztásmérő utáni kismegszakítóhoz. Erről volt egy elég tudományos cikk a volt hifi Magazin volt főszerkesztőjének tollából.
A saját példányom paneljei elkészültek, és ki is próbáltam őket. A panel hűtése ideiglenes, de így is jobb mint az itt látott megoldások többsége.
A panelterv felirataiban volt néhány apró tévedés, de ezeket még ellenőrzéskor észre vettem. A gyártáshoz használható dokumentációban már ezek jók lesznek. Elsőre indult mindkét csatorna, semmilyen élesztési problémám nem volt. A virtuális GND remekül beáll, problémamentes. Néha-néha felvillanó CLIP jelzésig vezérelve, 20 perc zenehallgatás után, 12°C hőmérsékletű műhelyben, egy csatornát kivezérelve, a trafó magasabb feszültségéről járatva (AC65,3V üresjárásban), 4 ohmos hangszóróval terhelve, 33°C-ra melegedett a képen látható kis passzív bordácska. Ezt Én kifogástalan eredménynek gondolom. Nem lehet ebből még általános következtetést levonni, mert az IC alatt most nincs csillám, ezért nem is mértem a Félvezető és a borda közti hőkülönbséget. A kapcsolás kifogástalan, javaslom az építeni vágyók figyelmébe. A fotók talán kellően beszédesek. Jól látszik az IC-k felfogása, illetve a végleges felfogások számára kihagyott hely, ami szinte bármilyen megfontoláshoz ideális lehet. Ha kell, akkor a diódahíd is hűthető, de az első rövid tesztek ezt nem indokolták, egyáltalán nem melegedtek a próbahangoskodáskor (majd egy műterhelés mondja ki a végső a szót). Olyan trafót csináltattam, amin mindkét csatornának külön-külön van egy tekercs 8 ohm-hoz, amik meg vannak csapolva a 4 ohm-hoz ideális helyen, tehát egy átkapcsolással a váltás megoldható.
Szép darab jól lett kivitelezve csak a panel felíratott alig látni, de összerakáshoz épp megfelel így, és adtál egy jó ötlete műterheléshez egyszerű de nem gondoltam még rá.
Írtad, te csináltad a trafót toroid magot honnan szereztél?
Szia! Nagyon jó! Fog az fűteni, ha meg lesz hajtva! Mehet majd elé terheléshez szorosan méretezett biztosíték. Itt végre gondtalanul kiolvadhat.
Csak nem az izzókra gondolsz műterhelés gyanánt? Vészesen alacsony az izzószál hidegellenállása.
De arra nem tudok más szerepet el képzelni neki most, meg láttam már gyors megoldásként izzót ellenállásként, én sosem kísérleteztem hasonlóval még.
Nálam az izzótábla alapfelszerelés, sokat használom. Itt most áramkorlátként szerepelt az első indításkor (előtte laborátpról próbáltam ki, de mikor a saját trafójára kötöttem, akkor is megadtam magamnak az esetleges hibázás lehetőségét). Műterhellésnek csak laportápoknál használok izzókat. Erősítő méréshez nem jók, mer hidegen sokkal kisebb az ellenállásuk mint melegen.
Értem így már rendben van számomra....akkor mégis valami böszme ellenállást kell szerezni vagy ellenállás huzalt. De ezt inkább már máshol folytassuk, kicsit eltértünk a témától szerintem.
2x4700Uf bőven elég de sosem baj ha több 2x25v ideális váltóban
Összekeversz valamit azok Reloop Rp .3Alphák és épp link módban csapatom 1pendriveról :
Akkor elnézést
Amennyi látszott belőle én azoknak néztem
Üdv! megtörtént a tda7294 élesztése 1db 9Vos elemmel hangszoro meg bemenet szol szol csak kicsit torzit de gondolom az elem miatt... Mivel most csináltalm először ilyet örülök hogy szól... jövöhéten jön a toroid azt megy dobozba ha ráérek... mert közbe Gödöllön melozok...
Sziasztok! +/-30 V tápfeszültség és szigorúan 16 Ohmos terhelés mellett elegendő az IC-nek a Pentium 4 hűtőborda?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |