Fórum témák
» Több friss téma |
De olyan kis ötletes jól néz ki szerintem én azt fogom megépiteni.
Én is gondolkodok benne... De találtam itthon egy legalább 2nm asszem olyan 2mm lemezt könnyen megmunkálhatónak tünik... lehet abbol csinálok valamit...
Nem tudom mit szoktam hetekig vacakolni egy gyári doboz átalakításával, mikor 18 perc alatt újat lehet csinálni...( ja, hogy csak amennyi pálmafixet elkent az 3000 ft...)Ne is adjuk alább...Bővebben: Link
Ez igaz... eddig 32 rugóba van az erősítöm... Ne ám már a doboz több legyen neki... Inkább csinálok egyet az itthoni cuccokbol...
Igen persze! Bocsesz...
Am skacok egy kérdés ugye a TDA7294 2X25V táprol megy... viszont ha beteszem a kivezérlésjelzöt meg a hangszint azoknak 12V kell akkor nem baj ha a toroid mellett van egy 230/12-es trafó?
Már miért lenne baj?Persze ne legyenek szorosan egymás mellett vagy a toroidon rajta akkor se lenne lehet semmi baj de azért jobb az óvatosság.
oksa köszi! mert arra gondoltam a hangszint meg a kivezérlőt plusz a hűtőventi szabájzást erröl járatnám... ->
Ez nem lessz egy kicsit kicsi a kivezérlésjelzőhöz a ventihez meg a hangszínhez?
hát 12W 1A... nemtudom talánlegyen ez?
Szedd össze hány amper kell 12v-on és 7812 stabkocka meg áteresztő tranyó (vagy ha szimmetrikusan akarod terhelni a torroidod 7906-7806)és nem kell plusz trafó.
LM3915 30mA
Lm1036N 35mA szal marad bőven a ventiszabályzónak is annak 0,30A kell.
Áramkorlátos élesztéssel kapcsolatban régebben mikor a quad végfokomat élesztettem ,ha jól emlékszem talán te tanácsoltad kössek a trafóval sorba 1izzót (220voltosat) és ha az izzó nem fog teljes fény erővel világítani csak parázslik akor minden rendben. Ott működött ez a dolog, az itt is megteszi? És még volna egy kérdésen . A nyákon található 560nf kondik milyen feszültség tűrésűek legyenek? A tápban lévő 100nf kondik feszültség tűrése az egy értelmű , viszont kelene még a nyákon található 22mikrofarádos kondi feszültség tűrés értéke . 50Volt körüli megfelelő volna?
Ez az izzós áramkorlátozás univerzális.
A kondik feszültségtűrése a biztonság kedvéért minden pozícióban haladja meg a tápfeszültséget.
Azért kérdeztem mert ma vásároltam a kondikat és 560nf kondit kértem. Akorát akartak adni 250voltos kivitelben hogy nagyob volt mint a TDA7294 IC . 50voltosban volt megfelelő méretű. Viszont idehaza van fólia kondenzátorom erre a feszültség szintre 680nf es. Használhatom ezt helyete vagy inkáb szerezek bele valót ? A nyák az készen van , kicsit vastagabak a vonalak és nem méret arányos teljesen azzal amit pdf ben közöltetek velem. Ilyen eltérés okozhat gerjedést?
A 680nF bemeneti csatoló kondenzátornak megfelel.
Üdv..Megpróbáltam összerakni.Sajnos se kép se hang.
Minden rendben, a trafótól egészen végig. A jelenség az. Bedugom nem szól,ahogy kihúzom a konnektorból, a puffert elkezdi leszívni, és recsegve-ropogva kivehető a zene, ami megy. Nem tudom mi lehet a gondja.Üdv.
Ebből a tervből tudok működő példányról.
A rajzon be vannak karikázva bizonyos részek. Ezeknek valami oka van? Az IC táplábain és a kimenetén mit mérsz? Jó lenne egy-egy fotó a panel minkét oldaláról, kellően jó felbontással, hátha valamit észre lehet venni pusztán szemlélődéssel is.
hajnal 5 előtt feküdtem le, átnéztem minden lehetséges hibaforrást, semmit sem találok.NEM szimmetrikus tápról ment, halkan, szimmetrikusról viszont mélyen hallgat.Működőképes, Onkyo Trafó.
Lábon 28V azt hiszem, diódahíd után 38.5V
Ez a kapcsolás csak ±20V-nál nagyobb tápfeszültséggel szólal meg. Egészen pontosan hogyan táplálod?
Szimmetrikus tápról.
két piros kábel Greatz szinuszára, onnan + - a 2 pufferra,a két szélső + -ra, középső + - GNDre összekötve, abba a trafó GND-je,onnan megy jobbra a -V balra a +V középre a gnd. Bocsi, elég idiótán írtam le, de szerintem érthető, sajnos el kell mennem itthonról.
Ha elég sokára jössz vissza lehet meg tudom fejteni amit írtál
Maradjunk a fotónál!
Rájöttem a megoldásra!
Mellékeltem képet. Nekem nem fekszik ez az építés..nem nekem való, csak szenvedtem egy csomót vele, nincs hozzá érzékem. Maradok a motorjavításnál Köszönöm a segítséget MINDENKINEK! Sok sikert nektek a jövőben, üdv!
Nem értem ezt a hozzászólást (sem a képmellékletet).
Tervezek venni egy Technics erősítőt.
Ez az építés nem nekem van kitalálva, soha nem sikerül simán semmi, ha sikerül is, akkor is van valami probléma, mindíg és mindíg. Feladom
Megértettem.
Erősítőt venni, az szinte mindig olcsóbb mint készíteni. De ilyenkor elmarad az építés élménye. A házi készítés általában nem lesz olyan szép, és szinte mindig valahol el van túlozva. A gyári készülékek ebből a szempontból átgondoltabbak szoktak lenni.
Igen.Az építés élménye, és a sikeröröm..Ez biztos hogy elmarad, ami majdnem hogy a legjobb az egészben.
Nembaj, lesz egy erőlködő, aztán szinte tuti hogy nekifogok kezdeni megint az építésnek
Jól tetted! Technics Forewer(Nekem is ez van csak sa ex 120)! Én is elvetettem a TDA-t inkább építek valami Quad 405 öst egyszerűbb és jobb is.
Én meg Technics házba és pár elemét felhasználva, építettem a tda-t
|
Bejelentkezés
Hirdetés |