Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Sajnos nem. Közben lementem és lefényképeztem. Tehát a dolog így néz ki:
Bekapcsolom, villog a villáskulcs és egy 0-át ír ki (kép1), itt akármit csinálhatok, nem reagál semmire a gép. Van az elülső takaró lemez alatt egy kis DIP kapcsoló, ha ezt felkapcsolom (kép2) akkor kerül át szerviz módba -gondolom én- mert így már kiírja a hibakódot (kép3) de továbbra sem reagál semmire sem. A hiba ami kijavításra került az a 4-es képen látható, az ott lévő fixáló henger hőmérsékletét mérő NTC lába volt elszakadva a rozsdától, de ez már javítva lett, szépen mérhető az NTC ellenállás változása ha megérintem a kezemmel. Szóval innentől nem tudom mi a teendő.
Sziasztok Samsung ML1640 lézernyomtatóm begyűrte a lapot aztán így kezdett el nyomtatni szerintetek mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2014
Hello
Nem tisztul ki?
Sajnos nem tisztul pedig már kinyomtattam vele vagy 20 különböző oldalt.
Ki kell takarítani , úgy tűnik néhol megragadhatott a gyűrődött papírról por , és az nyomot hagy.
Melyik részét takarítsam ki? A tonert már kitakarítottam!
A hátsó részét ha lenyitod , és ott lesz a fuse henger , azt kellene .Valószínű piros , vagy narancssárga színű henger lesz az.De majd kiderül lebontáskor.És ha láthatóvá válik , és oldalt megpróbálod forgatni , akkor a felületen meg is fogod látni , hol lesz a hiba.
Szétszedtem megtisztítottam (piros henger) és ugyanaz sajnos! Más ötlet?
Viszont ha csak egy pár sort másolok akkor jó.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2014
Szia, amit te megtisztitottal, az a preshenger volt, amire amugy sem eg ra a toner, meg aztan nem is lehet a kepismetlesi hiba forrasa, mert a papir hatulja jon vele erintkezesbe. Nezd meg a fuse hengert, amit eyess irt. Nem irtad mi okbol es hol gyurte be a papirt.
Szétszedtem két henger van benne egyik fekete amiben a fűtő szál van a másik meg a piros henger mindkettőt alaposan megtisztítottam. Simán nyomtatni szerettem volna és kb félig behúzta a papírt és ott el is akadt.
Sziasztok!
Xerox 6125 nyomtatóhoz keresnék alkatrészt. Az imaging unitból a fekete egység ment nekem tönkre. Fényhengert azt találtam 15$-os áron, de ezt nem, csak a komplett egységet (négy fényhenger meg a színekhez tartozó festékező hengerek), viszont annyiért inkább új nyomtatót veszek... Kérdés, hogy vajon a festékezőhenger kis egységét külön meg lehet-e venni valahol?
Először én is teflon hibára gondoltam, de ha megnézzük, ahhoz túl szabályos az ismétlődés, szinte olyan, mintha direkt oda is nyomtatna.
Meg, ha taflonról ismétlődne, akkor az amit ismétel annak halványnak kéne lennie (mivel a festéket leszedi és a következő fordulatkor átteszi) de itt ilyen nincs. Az a papírelakadás, nem lehet, hogy egyben hibakód is? Ki kéne próbálni másik kazettával. Üdv
Szia beleraktam egy másik tonert és megjavult. De még mindig nem értem mi volt az előzővel? Pedig eddig semmi gond nem volt vele És max 200 oldal lett vele nyomtatva azaz majdnem tele van.
Ezt max az fogja megmondani, aki minden nap ilyen nyomtatókat szerel, találkozott pont ilyen hibával, pont be van regisztrálva a HE-n és pont olvassa is a kérdésedet...
Szóval nem sok esély van rá ![]() Szét kell szedni a kazettát és belenézni, egykomponensű nyomtatók érdekes jelenségeket produkálhatnak ha pl egy tengely nem kap meg bizonyos feszt vagy földelést. Ha jól emlékszem ezeknél nem csak opc töltő és bias henger van, hanem van egy negyedik is. De mivel nem foglalkozok asztali nyomtatókkal ezért lövésem sincs. Az is lehet, hogy az opc gyári hibás és nem töltésmentesedik bizonyos részen ezért kerül fel megint egy maradvány kép. Üdv
Ha leírod hogyan tisztítottad meg az előző tonert , akkor valószínű megmondjuk , hol hibázhattál.
Figyelj csak, nekem lehet, hogy van egy ilyenem. Azért nem tudom biztosan mert vagy 5-6 éve kaptam, hogy csináljak vele amit akarok, de dobos volt erősen, meg festék sem volt benne, mivel egy OPC árát már nem érte meg akkor sem így félretettem. (De úgyrémlik ment rendesen, csak iszonyat s**r dolog jött ki belőle....)
Ha ráér hétvégéig akkor feltúrom a szüleim garázsát (merthogy a 3. emeleten laktam akkoriban és amit lehetett deportáltam a szülők garázsába). Ha a típus egyezik, lemondok róla.
Langyos víz papírtörlő kendő.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
A víz nem éppen jó választás . És a papírtörlő kendő sem.
Ablaktisztító , és nagyon puha rongy .És kézzel nem érinthető elvileg semmi , mert zsírossá válik a helye.
Végül is ahogyan írtam is beleraktam egy másik tonert és megjavult. Valószínű a tonernek lehet valami baja csak azért nem értem hogy mi mert max 200 oldal lett vele nyomtatva tökéletes volt mindegyik nyomtatott lap aztán begyűrte a lapot utána jött elő ez a gond. Most ott vagyok hogy van egy majdnem új tonerem aminek valami baja van és szerencse hogy nem a nyomtató hibásodott meg.
Ha szétszedted a tonert biztos , hogy mindent jól raktál a helyére .Most már meg lett a hiba ezek után nyugodtan szétszedheted , és ellenőrizd le magad , hogy még is nem lett valami rosszul összerakva , és csak ennyi a baja .Talán használható még majd a rossz is , ha kiderül mi is van vele.
Az egyik h.sz.-odban emlitetted, hogy megtisztitottad a tonert, de azt nem gondoltam volna, hogy az opc dobot is vegigsikaltad. Nem jo otlet barmifele nedves dologgal tisztitani, a legtobb tisztitoszerben alkohol is van, meg egyeb anyagok, amik oldjak az opc dob feluletet. Udv.
Üdv mindenkinek!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy Samsung lézernyomtatóm valamikor begyüri az egész lapot valamikor meg csak a végét. Mi okozza a hibát?
Sziasztok!
Valaki esetleg tudna segíteni? Köszönöm!
Idézet: „Volt hogy a tisztítása után viszonylag jó volt kb. 1 hónapig, de utána visszatér a probléma.” Akkor eléggé logikus, nem? Tisztítsd meg megint, nézd meg, hogy jó-e, ha igen, akkor csere. A görgőn lévő bordák feladata, hogy az összegyűlt papírpor tudjon hova kerülni, ugyanúgy, mint a gápkocsik téli gumiján, ha ez nincs meg akkor csúszni fog és nem veszi fel a papírt A tisztítás, csak ideiglenes megoldás. Üdv
Szia, Forgasd körbe az OPC hengert a tonerben, hogy blade letakarítja-e? A fuser egységben nem voltak festék nyomok? Mert ha sok por szóródik ki a tonerből, képes ráégni a papírra, s megfogja, begyűri.
Szia! Igen így van, de nem látom, hogy ezen a műanyag tartón körbe lehet-e forgatni a gumit. Az is jó megoldás szokott lenni, ha egy olyan részre tekerjük, ahol eddig nem érintkezett a papírral. A HP-k többsége ilyen.
Kösz , de gondolom nem nekem szántad a választ , csak , így sikerült.
Minden esetben felveszi a pappírt, de megáll a képen is látható részen a pickup görgő utáni részen. Ezért vagyok bizonytalan a dologban.
Tisztítás után úgy volt jó, hogy kb. 10-15 laponként kiírta a papír elakadást, a fedél fel nyitása és lezárása után, nyomtatott tovább, nem jött ki üres lap. Elképzelhető, hogy a görgő kopása miatt felveszi a papírt, csak nem tudja a következő hengerig továbbítani? |
Bejelentkezés
Hirdetés |