Fórum témák
» Több friss téma |
nem tom hogy mért nem jó mert 1 sima jpeg kép nah második nekifutás
Akkor a fotoelenálás az az hogy az infrát érzékeli akor megnöl az ellenálása? Hát akkor lehet azzal fogom megcsinálni! És ennek az ellenálásnak menyi az elenálása mikor érzékeli az infrát és menyi mikor nem
ez csak 1 naggyábol terv mert kell bele még 1 csomó alkatrész erősítő szűrő vezérlő...
meg kikisérletezni hogy mien tekercselés mennyi drót ... 2-3 napi munka de ha a tapasztaltabbak azt mondják hogy rossz az ötlet is akkor semmi értelme ezzel szenvedni és a hagyományosabb megoldásokat kell reprodukálni
nézz utána foto ellenállásoknak:http://www.hobbielektronika.hu/lexikon/fotoellenallas.html eköré kell egy áramkört építeni ami eldönti azt hogy növeli vagy csökkenti ellenállást am én nem infrában gondolkozok hanem sim a ledben
Uraim! Használjátok a válasz gombot! Ne csak úgy odalökjétek a választ!
köszi
Szia!
Az irányítást te tényleg elektromágnesekel akarod megcsinálni?! Mert ha igen akkor szeretnélek elrisztani tőle. Ugyanis én csináltam ilyet már modell repülőkön. Következmény: Kicsi nyomaték, és lassú. Meglehetősen nehéz. És a szabályozást nem tudnád megoldani egyszerűen(na jó, rugókat teszel a szerkezetbe, de ez kicsiz bonyi ).Jah, és sokat fogyaszt . Szóval szinte lehetetlen vele egy kereket elfordítani. Ezért én jobban ajánlom a szervót, mert ehhez csak egy PIC, vagy AVR kell és megy is. Sőt sokkal kisebb tömegű, és jobban lehet szabályozni. De ez csak az én véleményem... Ant
szia
ez csak 1 ötlet volt és én is ezeket a hibákat találtam meg én picel fogom megoldani mindenképpen csak próbálok ötletet adni a picekhez nem értőknek(nem mint ha én érteném)
Sima LED-el is müködne? Amugy meg köszi most már van egy elgondolásom hogyan csináljam meg. Amugy ezek a fotoelenálások sokba kerülnek? És mijen ledek kelenek rá mijen szinü?
elvileg megy bármiennel de én vagy fehér vagy kék leddel csinálom=> Alvázneon Feeling
nézd megezt vagy ezt 100 és 400 Ft között van az ára jah és most hogy nézelődtem a témában a következő cikk utolsó sora tanulságos
Basszus Dani, ez már rekord! Egy mondatban 4 helyesírási hiba. Szedd össze magad légyszi! Próbálj meg kérdezni, jó?!
Tehát: Légyszives írd meg, hogy milyen erősségű led kell hozzá? Most megyek és adok magamnak egy warn-t mert kritizáltam a helyesírásod... :bummafejbe:
Nézz körül
A versenynek A TAPASZTALATSZERZÉS a lényege Ui.: Az én helyesírásom is szörnyű de ez... jah és BÚÉK
Ninsc kedve vkinek tásulni velem? Gimnazista vagyok. Lelkes, de a tudásom hiányos.Így csak lassacskán haladok.Ha van vki Budapestről aki szintén lelkes és van kedve társulni írjon! alex077 kukac citromail pont hu már csak pá nap a jelentkezési határidőig!
Szia! Valahol láttam a neten alkatrészeket amiből talán kiindulhatsz szijjal hajtoot kerekeket vezérlőket ledes érzékelőkkel stb. ha érdekel rákeresek. bye
szia
érdekelne már töb kevesebb sikerrel alkottunk 1 befőttes gumiból "lánctalpas" cuccot megy minta golyó csak a legszűkebb kanyart képtelen bevenni nade majd kitalálun vmit
Nekem is van még egy két cucc eladó, most hogy újra előjött a téma, nekem nincs időm már vele foglalkozni sajnos. www.scampi. byeextra.hu/robot/20080129.zip
Sziasztok! Én is szeretnék menni a versenyre, végigolvastam a topicot és lenne pár kérdésem:
1. Szervot használjak vagy hátsókerekes irányítást? 2. Fotoellenálást használjak vagy infratranyot? 3. Kisteljesitményü motort vegyek vagy nagyot? Ez a kérdésem azért merült fel, mert a kisteljesitményüt biztos elhajtja, az ellem a nagyot is, de azt gyengébben. 4.Azt írták a honlapon bármit, lehet használni elemet is meg akut is ezalatt a fúrógép akkujára is gondoltak? 5. Két gépet is lehet vinni? Ellőre is kösz a válaszokat.
1. modellező alapszabály: ami nem az előrehaladást mint célt használja csak gátol abban.
2. A vezérléstől függ. 3. Szvsz. a sima mezei tápventillátor az optimális. A nagyobb (0.38 A 12V) felesleges, a kilencvoltos elem nem képes ennyi áramot leadni. 4. A honlapon elég egzaktul le van írva, hogy 9 Voltos akkut/elemet lehet használni. Nem értem hogy jön így képbe a fúrógépakksi. 5. info@magyarokamarson.hu
Nemrég építettem meg az autómat,de a két 150 mA-es motorral még 18 volton sem produkált elégséges sebességet. Én biztos veszek egy erős ventit, mert a 200 grammos alapvázat nem képes meghajtani.
Idézet: „150 mA-es motorral” Az azért tulzás! Most vettem a tobuba 800ft-ért egy 20mA-ost tökéletesen megy.
20 mA? Ez biztos ?
Amiket én tápokban láttam azok 130-180 mA-t vettek fel 12 Volton. A procihűtőknél a legzabagépebb 300 mA vett fel amit találtam itthon. A plafon állítólag 0.38A. Ennyit meg nem bír el két elem. Pláne nem kettőt.
Azt állítod, hogy két 20 mA-es motorral megy az autód? Miből van az autód?Aerogélből? Küldj vmi bizonyítékot, hogy télleg megy az at autó, mert ezt nem hiszem.
Lucifer: Két 9 voltos elem mért nem bír el 2 380mA-es ventit? Max hamar lemerül. Sikeresen válaszoltam a saját hozzászólásomra. Eredezileg nagyagyas hopzzászólására akartam válaszolni.
Miért 0.20A nem 20mA? Én láttam egy gépbe 0.67A-ost is akkor az 670mA? Lefényképezzem?
Fel kellene frissítenem az elektronikai tudásom! :bummafejbe:
Télleg vki nem tudja, hogy lehet vhol aerogélt venni? Vagy vmi hasonlóan alacsony tömegű anyagot. Csak mert nekem most fa vázam van és az nehéz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |