Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
255VDC .. Szépn kúszik fel. Köszönöm. Az lehet, hogy terhelés nélkül járattam, és nincs benne a zener? Irta ezt valaki előttetek. És a kondi a FETen keresztül sült ki?
Az lenne gond, ha a FET előtti rész előbb sülne ki, mint az utána lévő, de ez nem lehet, mert a terhelőellenállás a végén sokkal kisebb, mint ahogy a kapacitás is. Ennek ellenére a FETre rakhatsz záróirányban egy diódát (1N4007 is jó). Nekem ezzel gondom még nem volt.
Az 1n4007 beleraktam... Csak az elő indításnál megnéztem, hogy felvan e töltve a kondi egy bicska hegyével. csattant is. nálam a hiba
Működés közben sütötted ki? Az lehet, hogy kinyírta a FET-et.
Lekapcsolt állapotba. , hogy meg merjem fogni..
Szóval köszönöm Mindenkinek aki eddig segített az ECC88 projektbe!
Akkor ugynézki, sikerült a nagyfesz tápom. Most fogok majd hozzá kimaratni a fűtés tápját. Remélem azzal is ilyen, vagy könnyebb dolgom lesz a segítségetekkel. Műterhelést rajtahagyom, félrerakom az egészet, és bontok egy sört.
Sziasztok!
Milyen régen jártam erre. Ma összeraktam a fűtés tápját is. Még nem élesztettem fel, több kérdésem is volna. Mekkora ellenállással terheljem be? RIAA ECC88 0,3R 2W építettem a kapcsolásba. Segítetek majd később 6,3V belőni, mint tegnap? A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
Számold ki.
Egy ECC88 felvesz 365mA-t. Kettő lesz benne sztereóban, szóval 730mA-el számolhatsz. 6,3V-on ez mennyi is? 8,3ohm. Szóval egy 8 ohmmal terheld be, ami mondjuk 5W körüli. Ha ez megvan, akkor már látod, hogy mekkora soros ellenállás kell, hogy tényleg ennyi álljon be. Terhelve olyan 1,3V körül kell majd ejtened, de ezt mérned kell. 760mA és 1,3V, az kb. 2 ohm lesz 1W körül. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
Szia!
Itt nem jó a műterhelés, csövek fűtőszálát használd! Pontosan csak így tudod belőni, nincs semmi akadálya hogy a foglalat 4-5 kivezetéseit bekösd és élesben állítsd be. Ennél jobb megoldás nincs!
Azért közelítésnek nem árt előre kiszámolni, de rövid ideig azért elbírnak sokat a csövek. A műterhelés természetesen nem helyettesíti a fűtőszálat, de segít meghatározni, hogy kb. mi fog kelleni. Igaz itt most nincs akkora feszültségkülönbség, ami hamar tönkretehetné a csöveket.
Ez mind igaz, de felesleges kétszer ezzel bajlódni.
Jobb a csövekkel beállítani, csak vezetékezni kell és ez a megoldás pontos lesz. Ha nincs még meg a csőkészlet, akkor esetleg érdemes megpróbálni, de minek..
Kettő lesz benne sztereoban? Én azt hittem oldalanként kell kettő. Még néztem is kapcsolást miért nem lehet egy csőbe rakni az egyik oldalt. Gondoltam valami zaj, áthallás miatt..
Majdnem rendeltem 4 uj csövet. Számolni tudnék, ha tanultam volna. Dehát, még óvodába járok
8VDC van terheletlenül a kimeneten.
Csövekkel még nem volt dolgom. Holnap megprobálnám amit mondassz, tanácsolsz. Akkor csak rákötöm az említett kivezetésekre a csövön, és mérek rajta feszültséget?
Kösd be a csövek fűtőszálát, jelentősen fog esni a feszültség.
Az ellenállás értékének változtatásával pontosan belőhető. Ha kisebb lesz, akkor a bent lévő ellenállásra párhuzamosan kötött 1 ohm körüli értékkel kísérletezhetsz, ha nagyobb, akkor ellenállás csere nagyobb értékre. A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
Helló!
Megcsináltam amit mondtál. Először ujra kimértem mégegyszer, nem- e 18V jön ki a tápból terheletlenül Csatoltam pár képet. Terhelten 6,2VDC mértem a csöveken. A tápon 6,2VAC Ugynézki nem kell rajta állítanom semmit. Csak a műszert kell kalibrálnom. Nekilátok lassan az erősítő rész nyákrajzának. Akkor amit "bakos13gab" emlitett pár hozzászólással előttem helytálló? Sztereohoz kell két cső, vagy építsem külön a csöveket, mint a rajzon 4 darabból? Az utolsó kép csalóka. Azért ennyire nem világítanak. Valahogy feltolta a pirosat a fotómasina.
Kötölező az erősítő csöves részét PCB-re szerelnem? Valahogy könnyebbnek tűnik, ha levegőben összedrótozom. Van neki valamilyen buktatója, vagy csak kultúráltabb, ha nyákon van.?
Első előnyét csak abban látom, ha netán elrontanám ti könnyebben tudnátok segíteni hol keressem a hibát. Átláthatóbb. Vagy csak a profik drótoznak levegőben alkatrészhalál nélkül?
Összesen 2db cső lesz benne, nyákra, akár légszerelve is megcsinálhatod.
Mind két megoldásnál lehet hibákat elkövetni. Nyák fóliavezetésére ügyelj, légszerelve sem mindegy mit hová helyezel el. Itt apróbb részletek is fontosak lehetnek.
Estére összedobom a nyákot. 2 oldal mehet egy panelra, vagy különválasszam? Ezek elhelyezése szokott gondot okozni?
Mehet egy panelre, kevesebb a probléma a bekötésénél.
GND kialakítására kényes lehet, képen egy 2 csöves nyákterv, GND középen széles fóliával. Fűtés vezetékezve van, nem érdemes fólián vinni. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Közben keresgettem amcsi forumokon..
Figyu mit találtam Most azon akadtam fel, hogy ez két oldalas nyákon van. Egyik oldal csak a ground. Hogyan tudnám ezt átvariálni egy oldalasra. Pont lenne még ekkora üres PCB-m amin elférne.
Nekem ez jött le, így nem sokat ér ..
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Autorout-tal 2 oldalas lehetett, szerette volna aki készítette.
Nekem is csak ennyi van benne. Ülök felette, de nem tudom hogyan lássak hozzá. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Egyszerű áramkör, rajz szerint rakd fel az alkatrészeket, két cső közé mehet a korrekciós hálózat. Raktam rá már alkatrészeket is, megy ez gyorsan.
Minden alkatrész legyen melletted, méreteit azonosítsd és mehet máris a tervezés.
A RIAA Korrekciós részt kétszer kell megípítenem? Vagy elég egyszer is? Szűkében állok a 0,01µF foliakondiknak.
Lemértem pontosan az alkatrészeket. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Minden kétszer kell megcsinálni. Közben befejeztem a vázlatom, ezt lehetne szépítgetni, átnézni, méretek szerintem jók..
Én idáig jutottam ez idő alatt.
Hát igen, a gyakorlat. Mondjuk énis ilyen gyorsan tervezek kertet 5db 0,01µF kondim van, 400V-osak. Találtam még két új foliakondit. Azok is 10nF, csak 100V. Azthiszem akkor abbahagyom a tervezgetést, és inkább átnézem az ajándékba kapottat. 10x10cm, azta Megtennéd, hogy átnézed te is az enyémet a méretek miatt? Nem rontottam el, hogy siemens tantalt vettem a bypasshoz? Tényleg, ez a SIEMENS 100µF 10V axial tantalkondik polaritásérzékenyek?. 100µF 10V SIEMENS Köszönöm mégegyszer örök hálám! A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
hoppá!
Most látom, hogy te nem egy csőbe raktál egy oldalt, hanem fele ide, fele oda? Kerestem az említett foliakondikat, és alig találtam meg. Mondjuk a forrpont az stimmel! Bogarászom még, köszi!
Az anódokon kb 100V lesz. így 160-250V kondi elegendő csatolónak és a korrekcióba is.
TANTÁL érzékeny, könnyen zárlatosodik. Tettem nagyobb csatolót is rá, szerintem nézd át, alakítsd igényeid szerint. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |