Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Én is használok 18650-es akkukat, Samsungot, Sanyot, és Trustfire-t is. Egyiket sem töltöm külön külön hanem sorba van kötve a három cella és úgy vannak töltve, kb. 2-3 éve.
Szóval nem igaz az hogy csak cellánként lehet tölteni.
A helyedben azzal kezdeném hogy csinálnék egy másik nyákot. A műveleti erősítőkből nagyimpedanciás fokozatok vannak kialakítva, itt kerülni kell a vonalak olyan közelségét mint amilyeneket én itt látok (néhányat bejelöltem a sok közül).
Elég a legapróbb szennyeződés, vagy a forrasztás után nem kellőképpen lemosott gyanta, és máris elhúzza a megaohmos értékeket, vagyis lehetetlenné teszi a működést. Egyszer ugyanígy jártam egy PI géppel mert lusta voltam átrajzolni a nyákot, és úgy lett kinyomtatva ahogy a netről letöltöttem. Órákig mostam nitróval, meg vakargattam tapétavágóval a nyákot mire jó lett.
A lítium-ion akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyorstöltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK A SAJÁT töltőjéval. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
A lítium-ionos akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól. Bár a lítium-ionos akkumulátorok celláit 4,2 Voltra lehetne tölteni, a töltők általában 4,1 Voltnál megállnak. Ezzel a kapacitás 10%-kal csökken, de az élettartam nagyban javul. Az újabb fejlesztésű lítiumos akksik már produkálják a hosszú élettartamot teljes töltésnél is. A lítium-ion technológia kényes, de bizonyos szabályok betartása mellett biztonságos. Ennek érdekében az akkumulátorokat - bár ez kívülről nem látszik - ellátják különböző védelmi rendszerekkel. A túltöltés, a túlnyomás és a túlmelegedés ellen is védettek, ahogyan az alulmerülés ellen is. Általában akkor kapcsol szét a biztonsági renndszer, ha a cellafeszültség eléri a 4,3 Voltot, vagy a hőmérséklet eléri a 90 Celsiust, illetve amikor a nyomás eléri az adott szerkezetre számított értéket.-ótanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez Próbáljuk az akkumulátort minél kevesebb ideig a maximális cellafeszültségen tartani, azaz például ne kikapcsolt, hanem bekapcsolt állapotban töltsüka telefont; 3,92 Volt/cella a legideálisabb töltöttségi szint, ezen a várható élettartam a duplája, mint a maximális cellafeszültségnél. A gyártók általában e fölé hangolják a töltőket, így magunkon úgy segíthetünk, ha háromnegyedra elteltével lehúzzuk a töltőről az akkumulátort; A töltőáramot nem szabad a maximálisan leadható áram 50%-a felé vinni, a töltők így is vannak hangolva. Akkor kell odafigyeljünk erre, ha nem a készülékhez járó töltővel töltünk -------------- A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
Távol álljon tőlem hogy beleszóljak, csak egy javaslat. Most a hétvégén mászkáltam először kéthangú géppel (IGSL). Érzékenységét tekintve nem tartozik a bajnokok közé, de a házi építésű gépek között elég jól megállja a helyét.
Viszont a használati értékét tekintve egy ilyen masina jóval többet ér a hagyományos diszkriminációs társainál. Kimenetem a fémszeméttel teli kertbe, ahol a vasdarabok és hasonlók 20-30cm-enként vannak a földben, és persze van kupak is, tubus is bőven. A képen látható érmét találtam (tudom nem ér semmit) 20 perc után úgy, hogy közben csak egy alu alátétet, meg valami összegyűrt alu tubust ástam ki, semmi mást! A két hangból sokkal több infó nyerhető az ásás tekintetében, mintha csak egy szimpla disc-es géppel menne az ember. A "gyanús" dolgok sokkal kevésbé lesznek gyanúsak, a találatok zöme egyértelmű (rágópapírt egyáltalán nem gyűjtök). - Némi összehasonlítási alap azok kedvéért akik PI (surfmaster meg hasonlók) gépekkel bohóckodnak: ugyanazon a területen ahol egyszer elindultam a surfmasterral, adott idő alatt haladtam kb. 20 métert, és kiástam rengeteg vasszemetet. Az IGSL-el ugyanott, ugyanannyi idő alatt mentem 200 métert oda vissza, azaz 400 métert, és összesen 3 szemetet ástam ki, egy pici játékautót, egy ólom darabot, és egy régi típusú fekvő elkót. - Mutatok egy egyszerű, olcsó, könnyen elkészíthető nyél megoldást tölgyfából. Az első még egyben volt, ez már szétszedhető (hogy beférjen a hátizsákba). Két ülőke csavarral lehet szét vagy összerakni a nyelet, a harmadik ülőke csavarral pedig a fej rögzíthető. Szebb is, könnyebb is mint a műanyag cső. A kartámasz 100mm körüli pvc csődarab kettévágva, ízlés szerint bélelve, de bélelni sem muszáj. A fogantyú kialakítása macerás csak, egyrészt a formája miatt, másrészt mert nem derékszögben, hanem kb. 75 fokban van a nyélhez rögzítve. Idézet: Persze... Meg úgy is ahogy én csinálom, sorba kötve őket, saját, házilag készített töltővel. Mivel nekem harmadik éve mennek már így (mindhárom gyártmány), ezért remélem elnézed nekem ha a "CSAK" szócskát egy picit megmosolygom. „A lítium-ion akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni.” ![]()
ne kapkodj! Rajzoltad a nyákot, ez rengeteg hibalehetőséget hordoz. keress rá arra, hogy "vasalásos nyák" kizárod a tévedést, sokkal jobb minőségű lesz a nyák ás áttekinthetőbb, kis ónozás, lakkozás és tiszta gyári lehet. Felületelőkészítés, zsírtalanítás hihetetlenül fontos, figyelj oda rá.
Csináld meg újra szerintem ezt, de használati értékét tekintve Ge Lee igazat mond a kéthangú gép akkor is sokkal hasznosabb, ha nem tudja azt a mélységet. Ugyanakkor meg van minden alkatrész, csak egy ónszippantó kell és egy jó nyák. Fejezd be, amit elkezdtél, sokkal könnyebb lesz a következő, mert a beállítás, élesztés mindig problémás. A nyákra visszatérve, én mindig beteszem kémiai ónozóba, nem kell sokáig benne hagyni és gondosan, mosószerrel le kell utána mosni. Akkor is véd, ha nem lakkozód, de a lakk, nem árt, ha jó minőségű. Az ónozott nyák jobban forrasztható. A forrasztásnál arra törekedj, hogy ne bucka legyen, hanem homorú oldalú csúcs, ugyanis ellenkező esetben nem látni pl egy hidegforrasztásból eredő hibát. A nyák eszi a fúrót. Néha lehet kapni keményfém fúrókat, legutóbb piacon vettem valami Bácsikától egy csomagot 1db áráért. Alkatrészeknek 0,8-assal szoktam fúrni és vonalzó mellett pontozok (bára ha jó minden, a vasalásnál sokszor nem is kell, mert bemar a forrszembe. Vezetéknek igény szerint nagyobb lyuk kell.
Méghogy a TGSL nem tud fémeket megkülönböztetni ------http://www.aspeluut.nl/tgsl.php
------
köszi a biztatást ugy lesz.szerinted maradjanak a kerámia kondik vagy csere?
Igaz, amit írtak a kondikról, egyébként a kerámiák elég pontatlanok is, szirintem cseréld ki, amiket arra javasoltak.
Senki nem írta, hogy ne tudna megkülönböztetni, de azért tudni kell pár dolgot:
A TGSL a legegyszerűbb megoldást hordozza a jel kapuzásánál, ez komoly veszteségeket hordoz magában és növekvő bizonytalanságot, gondolom ezt látod pl egy cibolával összevetve. Rajzold ki a kapuzás utáni jelalakokat! A diszkriminációt befolyásolja a talaj és a távolság. ID kijelzőt bármire lehet tenni, de ne várj ettől csodát, főleg egy olyan egyszerű gépnél, mint a TGSL, hiszen a válaszjeleket a tárgy anyaga és formája határozza meg. Pl egy 14karátos aranygyűrű hozzávetőleg fele réz, nem fogod megkülönböztetni egy rézgyűrűtől. Egy nem záródó karika alakú tárgy még akkor is kétes jelzést fog adni, ha 18 vagy magasabb karátszámú. A jelenlegi megoldásoknál igazán jó diszkrimináció a multfrekis technológiával megvalósítható, a gyakorlatban 4 éve használok ilyen gépet, nagyon jó, de ez sem azt jelenti, hogy nem kell szemetet szedni. A válaszjelek nem tiszták a talaj, a távolság és a mozgás miatt. Úgy lehet elképzelni, mint egy spektrum. Ha kiszűrsz valamit, az mindig csökkent a teljes érzékenységen, ez a levegőteszteknél nem olyan drasztikus, minzt a földben, ez a hatás azoknál a gépeknél minimálizálható, amik a szűrést már a HF tartományban végzik el. Másik út a kéthangú gép, erre pl az egyik nagyon jó megoldás a Golden Masknál van video De minden gépnek vannak előnyei és hátrányai, hiszen nem véletlen van ennyi gyártó és ennyi típus. A TGSL építői szempontból egy nagyon hálás gép, viszonylag egyszerűen összerakható és kitűnő érzékenységet produkál, míg másoknak más előnyei vannak. A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
Az oldal egyébként nagyon klassz, a konklúziót csak most olvastam, ezekért viszont mérges szoktam lenni, mert valótlan dolgot hitet el. Nem 1000eurós gépet épít, aki a TGSL re ID kijelzőt tesz. TGSL-t sokan építettek az elmúlt években, felbukkannak kittek, nálunk is árultak, az épített gépeket pedig 40ezer körül meg lehet venni. Nem sokkal drágább egy eredeti Golden Sabre sem, miután 30 éves gép, ez van egyszerűsítve a TGSL képében. A TGSL gyenge pontja a hangja, ezen némileg javít egy ID kijelző, azonban az ID kijelzéses és ezer eurós gépek még rengeteg egyebet is tartalmaznak, hogy az ID ne megtévesszen és valóban jó szolgálatot tegyen. Rendszerint több csatornát hoznak létre, vagy több frekvenciát használnak egyszerre (vagy mindez) és még rengeteg szolgáltatást nyújtanak, miután ezek már digitális alapon működő készülékek. A probléma, hogy ezt csak akkor tudja valaki, ha már sok gépet próbált és sokat keresőzött, a TGSL építői pedig rendszerint kezdők, ezért ez a rész komolyan megtévesztő.
Igen jó gép a golden mask ezt már láttam - amúgy erre gyűjtök. nem a 4 re hanem a 6 ra minden képen veszek egyet mihelyt lesz rá pénzem -még a kobrán vacilláltam amúgy ezt a tesztet simán megcsináltam a kinai MD-1023-g25 gépemmel azon is van a magas hang a nemes fémre mély a vasra ---csak hát a 2 nem említhető egy lapon és napon sem
Úgy van ahogy írod --én nem szeretem a digitális gépeket . csak plusz fogyasztó ---azt szoktam megmosolyogni mikor süt a nap azt a garetos barátom árnyékolja a kijelzőt, hogy láson valamit --de hát az is szed szemetet rendesen hiába digitális és 1000 eurós gép
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Igen, bár digitális alatt a jelfeldolgozást értettem. Ilyen értelemben egyre kevesebb a teljesen analóg gép, pl a Cobra sem az. A hangkijelzésnek azért vannak bizonyos korlátai, bár én sem szoktam nézni a kijelzőt, kevés ugyanis a tiszta jel. Pl fóliának lát a gép egy vékony, lapos gyűrűt, a fülbevalók jelentős részét, a nagyon vékony érmék jelentős részét (felület/vastagság függvényében) de még fibulára is lehet kapni fóliahangot. És ez a gáz a target ID-vel is, mert hogy a szám is így mutatja, ahhoz meg hogy tudja valaki, melyik számtól a kérdéses, több év gyakorlata kell. vagyis ilyen értelemben ártani nem fog egy kijelző, de nem is oldja meg a szemétszedést.
A gyártók nem nagyon reklámoznak egy fontos paramétert, mégpedig a feléledési idő.
Ez azt jelenti, hogy elhúzom egy szög felett, aztán süketté-vakká lesz a gép akár 1-2 másodpercre is ! (Ez levegőtesztnél nem jön ki.) Digitális kiértékelős, automata talajkövetős gépeknél ez általában nagy. Magyarán, a szög utáni 1 méteren hiába húzod nem jelez semmit ! Volt úgy, hogy félóra lengetés után az agt-s drága masina a földre dobott pengősre azt sem mondta, hogy fapapucs. Aztán. Ha a gép a föld tetején lévő szeget kiszűri, még nem biztos, hogy 10 cm mélyen is.
A kobránál az a jó hogy ki lehet kapcsolni a motiont és füllel jól lehet gyenge jelnél is hallani hogy vas van mert berreg a hang a jelzés alatt --minden gépet meg kell ismerni azt meg a sok gyakorlás jó fúl a legjobb szelektácíó az emberi szem --én mikor az 1023 gépemmel megyek én mindig diszkbe megyek találatkor átkapcsolom és ott ráerősít hogy vas vagy nem hól diszkbe nem jelezhetné ha vas de persze a nagyobbak főleg az öntött vas kilós repesz megszívatják a kis masinámat mint diszkbe mint ton diszkbe ----------amit feltettem nagy császári címert amit láttál itt fent az felett egy garett 2500 gti elment felette nagynak jelezte gondolta sörös doboz na másnap rászaladtam én is azt hittem hogy sörös doboz vagy nagy alu lemez, nekem nincs kijelző rajta de még a fejet elemelve kb 30 cm erős jel volt én meg megástam , hála isten ezért szerintem az ember a legjobb szelektáció
Hát az elég gáz -----a PI gépek lassabbak
Igen! Persze azért árnyaltabb a kép, mert a vas és vas között is van különbség, pl egy ókori elrohadt lemez gyakran csak a levegőn szűrhető ki, legalábbis az expivel, alacsony szűréssel, ugyanakkor olyan helyen, amit járnak deltával, szedek vas mellől jót és vízben is gyakran szedek vas mellől jót, ahol meg mindenféle géppel mennek. De ez a golden mask azért csak jó, itt van földben szög az érme felett:
http://www.youtube.com/watch?v=PejD8YyuF6I Azt hiszem, a hármasig analógok, de még talán ez a 4-is az, pár belső kép van a geotech1-en. Csak valami IGSL szerű megoldást tudok elképzelni. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
Sziasztok..
DD fej hangolásnál olvasom,hogy a kiegyenlítést egy kicsit borítsuk fel a tekercsek széthúzásával. No de mi az a kicsi?
Meggyőző. Szívesen letesztelném.
Próbáld ki expivel: Állítsd vasszűrésre. Vedd fel a thresholdot hogy hallható lenyen a zümmögés, majd húzd el egy rozsdás vas fölött. Hány másodperc kell mire visszatér utána az alapzümm.
Vastól függ. A nagyoknál 1másodperc, ritkán hosszabb, de beállítás függvénye is. Pl ha ferrousra teszem a hangot és csak szögre a szűrést, akkor gyorsabb. Viszont úgy elviselhetetlen a nyekergés és több a szemét, bár lehet finomítgatni. Ezt csak most próbáltam, elgondolkodva a golden maskon, de szedtem magam után pár érdekes dolgot így.
Ez így oké?
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2014
Állítólag ez a GM4, nem digitális és lévén 1db 4053 van a kapuzásra, nem hiszem, hogy lenne külön rendszer a vasra, más lehet a trükk.
A kicsi egy melléknév.
![]()
Köszi.
Ez azért konkrétabb érték mint a kicsi.Én egyébként 1,4 voltra állítottam,mert a max-hoz képest az kicsi.Még nincs beöntve gondoltam előbb érdeklődöm.
Ge Lee jól írta, max néhányszor 10mV. Készüléke válogatja, de a gyanta száradása úgyis elviszi.
Azért érdemes 0 tenni ha úgy is elhúzza akkor már meg is van a néhány +
|
Bejelentkezés
Hirdetés |