Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   138 / 272
(#) jethro válasza deexteer hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Sima akkuból ezen az áron kb 1 cellát (1.2v) kaptam volna.
(#) yaessu válasza Yowie hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Én ezeket egy 3 éves acer laptoppomból vettem ki mert tönkrement a gép akkor 3,95 volt benne ezt én feltöltöttem 4.1 re mert 4,2 lenne de így az életartam nagy mértékben meg hosszabbítható és cellánként 4500 mA a tgsl re tettem rá nem mértem a fogyasztását a gépét, igaz még csak próbálgattam de sokat. és nem merült még 3 voltot sem. Mert cellánként 4,1 töltöttem és 3 van bent sorba 12.3 v arra csináltam egy merülés jelzőt ami 9,3 v feszültségnél begyújt egy előlapi jelző ledet hogy töltsem fel nehogy a merülési küszöb alá essen mert nem szereti a lition ha túlmerítik ha nagyon túlmerül akkor nem lehet feltölteni újra tehát kuka --van amelyikbe van védelem de ebbe nincs -majd ha használom akkor meg tudom pontosan mondani menyit bír ---de azt tudom mondani hordok magamnál egy VHF-UHF kézi URH adó vevőt abban is lítium aku van gyárilag benne 7,2 v van az adóvevőn műsorszóró vétel az nekem mindig szól ha keresőzöm vagy éppen az erdőben vagyok -és még közbe is forgalmazok vele ha pl 30 km-vagy átjátszó akkor 5W teljesítményel adok -közelebbre 1 w al és padlón megy rajta a műsorszóró kibír 1 napot és nem sokkal nagyobb az akuja mint egy nem okos telefoné --tehát jók a li akuk nekem nagyon bejöttek --
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2014
(#) yaessu hozzászólása Márc 21, 2014 /

Az egyik kép a méretet mutatja, a másik ,hogy a másikból menyi kellene egy li cella kiváltására és a három mellé még egy 3,4 de a szemléltetésért nem vágok el egy akut ha ha ha és a súly is lényeg mert a kisebbik aku nehezebb mint a nagyobb li megmértem
(#) sany hozzászólása Márc 21, 2014 /

Sziasztok!
Ma végre volt időm és elkezdtem feltámasztani a SilverStar1-met.
Ha még emlékeztek beállítási problémám van és még az volt a problémám, hogy a R18 22 Ohm-os ellenállás nagyon melegett és nem adott ki semmilyen hangot.
Ma sikerült eljutom addig, hogy megnézzem megy-e a fűrészgenerátort oszcilloszkóppal. A fűrészgenerátor rendesen működik, a 4. mérési helyen háromszögjelet mérek mérek. Az 5. mérési ponton nincs jel. D2 -es üzemmódban a TP1 -et és a TP 4 -et csavargatva sem változik semmi az IC5A 2. kimenetén (tehát az 5-ös mérési pontban továbbra sincs jel semmilyen állásban). De hang mégis jön a hangszóróból, de csak akkor amikor a tápfeszültséget ráadom az áramkörre. Hogyan tovább? Van ötletetek?
(#) Yowie válasza sany hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Leírás meg van? Mást is kell tekergetni.
(#) Ge Lee válasza Yowie hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Az akkus fúrómban ilyen Sanyo van, ezek a legjobbak, simán bírja a fúró 20-25A-es folyamatos terhelését. Aztán van ez a Samsung ez is egész jó, ezt csak tápként használom, ha valahova kell hirtelen 12V. Az IGSL most ezzel a Trustfire-el megy, a GS4 pedig ennek a kisebb változatával. Ezek az utóbbiak gagyi akkuk, 4-5A felett (18650 esetén) lekorlátoz a belső elektronikájuk tehát pl. fúróba nem jók, de az IGSL 65mA-es áramfelvételével ez is elboldogul.
Nem tudom hogy mennyit bírnak, 12,5V-ra szoktam tölteni a 3 cellát, a Trustfire-ben az IGSL-el néhány óra mászkálás után még maradt 12V.

A használhatóságuk nagyjából arányban van az árukkal.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2014
(#) sany válasza Yowie hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Meg van ki is nyomtattam.
De csak egyelőre a hangot akartam kicsikarni belőle, olvastam hogy halkan szólnia kellene az alaphangnak. Ilyenkor nem tudom a fejet ilyenkor rá kell csatlakoztatni?
(#) deexteer válasza yaessu hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Én csak azt nem értem hogy pont a súly és a méret a lényeg, 1 li-ion akku =3 sima, a li-ion akku 1,8×6,5cm és 44gr, a 3db sima akku (AA) műanyag foglalatban 2×5cm és 45gr, foglalat nélkül 39gr, ami könnyebb és kisebb is, 2000mah-ig biztosan kapható, 50ma-el számolva 40 óra, ami több mint elegendő, hiába tud a li-ion aksi több ampert soha nem lesz kihasználva, +a sima jóval könnyebb és kisebb is.
(#) yaessu válasza deexteer hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Nekem szükség van az akuk teljesítményre több napos túrák , még azon gondolkodok csinálok hozzá napelemes töltőt ---és én teszek bele transzmitert mert ha nagyon fúj a szél akkor jó a fej hallgató nekem meg van drót nélküli de van rádiós zajvédővel ellátott fülvédőm de az urh rádiómra is hangolhatom amatőr sáv köré a transzmitert mert az elég hangos
(#) deexteer hozzászólása Márc 22, 2014 /

Így érthető.
(#) defi válasza yaessu hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Én az Aplastnál ( http://aplast.hu ) vettem 2 mm-es ABS lemezt, ilyen sablont készítettem vele a fejhez.

http://kepfeltoltes.hu/view/140322/20as1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ha érdekel valakit, teszek fel az apróhirdetésbe.
(#) yaessu válasza defi hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Ügyes vagy jól néz ki

köszönöm, 1 éve kezdtem neki a vákumimpregnáló, és vákumformázó készítéséhez...

Ügyesen megcsináltad a sablonját, milyen vastagságra hagytad a körnél a keretet --és milyen százalékkal sikerült az első fej kiöntése kinullázás

8mm és 10mm a gyűrű szélessége.

Már elég sok fej készült, de szégyenemreszememre bevallom, én még az elsőnél is csak az alap kiöntésnél tartok...

( bár kész fejem több is van működő géppel, csak nem én öntöttem ki... )

Én meg a jövő héten csinálom a vákum formázást én sem öntöttem ki egyet sem, de elég macerás itt már kaptam sok instrukciót élég kényes ha leformáztam lefotózom azt felrakom ide hogy sikerült , igaz fóliát kell még vennem meg megcsinálni a leszívatáshoz a dobozt - csak most olyan jó idő van , mennem kellet keresgetnem azt utána hazamegyek jól belakmározok azt jön a juhászbetegség . utána meg ,már nincs kedvem suszterolni -

Pet G lemezt is vehetsz hozzá, az van vékonyabban is, csak nem bőrhatású (homokraszteres) a felülete, hanem víztiszta.
Az apróba feltettem több képet is..
(#) vandorbot válasza sany hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Na igen. Csak az alkatrészek közt nagy a szórás, ezért is kell éleszteni.
Kösd be a fejet, a hangszórót kösd ki.
A kapukat vezérlő komparátorok be és kimenetein nézd meg mi van. A teljes potitartományban.
A bemenetein 0,3-3V körül kell lenni a szinusznak a kimenetein szép négyszögnek. Aztán a G csatorna kapu kimenetén a jelnek a leírásban szereplő formájúnak. Ha nem, akkor addig kell jusztírozni a fázistolókat, még nem sikerül. Ugyanezt az X csatornánál is. A kapuk kimeneti jelén ne legyen tüske, beszakadás. Ha ez megvan, akkor léphetsz tovább.
(#) Yowie válasza deexteer hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Egy hordozható készülék egyik leglényegesebb része a tápellátása. Önmagában a TGSL kisfogyasztású ugyan, de pl 60V-os adójellel, ID kijelzővel, már nem lenne az. Bizonyos gépek meg zabálnak. Nekem a kommersz 2700mA-es akkuk 8-10 órát mentek max.

De amit nemértettél, hogy a Li-Ion-ból csak 3 db kell, mivel a cellafesz kb 3,6-4,2 (technológia és kivitel, pl védőelektronika függvényében), míg az NiMH-ból 8db szükséges ugyan ahhoz a géphez.

Abban igazad van, hogy a 40mA-hez még akku sem kell, mert veszel olcsón elemet, azonban a másik oldala, hogy ilyen kis teljesítményre meg már nagyon olcsón lehet kapni a Li-Ion-t.

A szépséghibája, hogy az életciklus azért rendszerint sokkal kevesebb, mint a NiMH. Csatoltam a főbb jellemzőkről egy táblázatot.

És egy lényeges dolog! Vannak esetek, mikor szükséges a kicsi méret, pl ha víz alá akarod vinni a gépet, nem mindegy, mekkora a doboz. A legtöbb készüléknél van egy külön akkupakk, pl Minelab Excalibur, ugyanakkor ott nincs nagy jelentősége a súlyelosztásnak, de előnyösebb egy dobozt szigetelni, mint kettőt.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
(#) Yowie válasza defi hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Zseniális, nagyon jó. Egyedül ez az egy fül megoldás, amivel nem igazán értek egyet. Ez a VLF Deltából származik, ami egy nagyon jól sikerült gép, használtan is 100ezer körül mennek. Azért lett ilyen, hogy a fül összehúzásakor ne deformáljon a fej. Én is használtam egy füllel a gépet, mert ez egyik letört. Messze nem volt olyan stabil, mit két füllel.

Sajnos az ABS ragasztása elég problémás, ezért pár próbálkozás után egy speciálisabb de nem túl drága vízhatlan ragasztóval rágányoltam egy 3mm falvastagságú csatornacsőből hajlított nagy felületen felfekvő fület. Ez az anyag kopásálló (vízben én folyamatosan állítgatom, mert a pozicionáláshoz függőlegesre állítom) és elég rugalmas, hajlékony. Az egydarab eredetit is megtartottam, hátha ez letörik, de egy éve használom, több mint ezer óra vízi használat van benne, még két hét tenger is volt, ami többszörös igénybevétel.

Kívülre is lehet ragasztani, de belülre is meg lehetne próbálni, ötletként. A ragasztó kétkomponensű vízálló Bison, de belül gondolom a kiöntőgyanta is megtartaná kellően. Nem deformálja a fejet, mert hajlik, pontosan be lehet állítani, mennyire legyen szoros.
(#) jethro válasza sany hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Szia.

Én is most élesztgetem az enyémet,de nekem nincs olyan doksim amit ti itt lóbáltok.Hol lehet ezeket elektronikus formában megszerezni.Nekem az a DOC-os változat van meg ami itt keringett az oldalon,de abba egy fia rajz sincs,hogy hol milyen jelnek kéne lenni és mekkorának.

Köszi
(#) sany válasza jethro hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Szia!
A Nagymáté Csaba, Chrenkó Ferenc: Fémkeresők (Elektronika Füzetek sorozat, 2005.) című kiadványában benne vannak. Én innen szoktam nézni.

5.jpg

Köszi,de gondolom ez csak papír formában létezik.Ha igen hol lehet beszerezni?
(#) frabb válasza jethro hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

(#) sany válasza jethro hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Nyomtasd ki ha van lehetőséged, jó minőségben.

Köszi!!
(#) Yowie válasza deexteer hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Elnézést, figyelmetlenül olvastam, de nem is így számolnám:

Pl.:

GP130AAHC (1,2V; 1300mA) 26gx8=208g -2376Ft
MAXDAY 14500 (3,7V 1200mA) 19,5gx3=58,5 -2487Ft

A LI-Ion 14x50mm, a NiMH 14,5x50mm celánként, vagyis ez egy AA méretű Li-Ion cella.

Nem tudom, ez megfelelően kiváltja-e, gyors kereséssel ez a kettő volt legközelebb egymáshoz egyazon kereskedőnél, azonban figyelembe véve a NiMH gyorsabb önkisülését, szerintem megáll az összehasonlítás, főleg ha a készüléket nem kell minden használat után tölteni.
(#) deexteer válasza yaessu hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Ehhez lenne egy ötletem, bár lehet hogy hülyeség, vannak fél ceruzaelem méretű 3,6v li-ion akkuk, (1200ma) ha beépíted a gépbe a napelemet, fixen berakható 2×3 v. 2×4 akku belőle egy váltókapcsolóval, ami vált a töltés és használat között, amíg az egyiket használod, addig a másik tölt.

Kép
(#) Yowie válasza deexteer hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Nem rossz, bár ehhez célszerű napsütésben keresőzni, amit én ritkán csinálok. Másrészt ha két pakkot cipelek magammal, ugyan ott vagyok, mintha egy dupla teljesítményűt. Nekem NiMH-ból a 2700as bir 8-10órát (melegben nyilván a magasabb érték) aminél többet én sem megyek egyhuzamban. Litiumból meg lehet túlméretezni kissé, mert nincs memória effektus.
(#) Yowie hozzászólása Márc 24, 2014 /

Bár nem egy egyszerű, de szimpatikus kapcsolás, amit mellékeltem, csak éppen nem találtam róla túl sok infót. Ismeri valaki? Picit gyanús, hogy a nexusnál is alkalmazott fejet is ajánl hozzá.
Következő: »»   138 / 272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem