Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
Maradjunk a megbeszélt élesztési tervnél! Egyelőre mérd meg a kimeneti egyenfeszültséget és T4 C-E feszültségét.
beültettem
izzó be a primer körbe 10ohm os ellenálások a biztosítékok helyett izzó szepn kialudt ki is szedtem és az elllenálásokat is kiszedtem visszatettem a biztiket a kimenteten 5mV jelent meg és a T4-en eső Uce= 2V mindezt úgy hogy a pti az x-el jelölt irányban volt
Ez már valami! Ültesd be T8-at és T12-őt. Ezeknek az emitter-ellenállásán van az áramkorlátozó érzékelője, azért biztonságosabb velük kezdeni. (Első bekapcsolás ismét izzóval!)
bentvannak ,izzó rendben és akkor mérem a feszültségeket
mindkettőn megmértem olyan 2mV körüli érték volt
Az emitter ellenálláson eső feszültség 5-10mV között jó szokott lenni. Figyeld a keresztezési torzítást, ne húzd fel a nyugalmit szükségtelenül.
Mind a 4 ellenálláson végezz mérést, ha kiugró valamelyiken, akkor jelezd!
jelentem az emberi hülyeség jelen van 2 bizti meg 2 tranyó bánja nem mértem megfelelően és túl nagy lett hírtelen az emitter fesz
de ezt félretéve sikeresen belőttem mindent 5,4mV lett az emitter feszültség maximum 12 tizedes eltérés van a tranyókon
Alakul. Fokozatosan növeld majd a terhelést, figyeld az alkatrészek melegedését. Üzemmeleg bordánál ellenőrizd ismét az emitter-ellenálláson eső feszültséget, lehet kicsit mérsékelni kell majd.
Igen, mehet. Az óvatos élesztő ilyenkor a hangszóróval sorba köt egy 100 ohm körüli ellenállást.
Az élesztést lehet a bizti helyére berakott 15 ohmos ellenállással végezni? Mert csak ilyenem van.
Az még jobb is, mint a 10 Ohm -os, nyugodtan teszteld azzal.
Sziasztok ma alaposan szemügyre vettem az elkészített be dobozolt St végemet,a 2x 400w at,és most láttam kép alapján hogy a 100nF kondik helyére 10nF került.Van valami jelentősége?Amúgy teljesen hibátlanul üzemel,se alapzaj se gerjedés se semmi probléma,csak készitem a következő szörnyet és azért kérdezem.
Köszönöm
Szia Gáborom! Ne térjünk el a tervtől. De szerintem nem lesz változás. Üdv. K.Gy
Szia! A négy pár jó lesz. A kimenő teljesítmény mérése alapján válhat szükségessé T6 áramgenerátor spannolása.
És merre induljak el mit cseréljek vagy módosítsak?Épiteném az újat és azért kérdem.
Legyen készenlétben R13 pozíció számára 47 ohm 0,6W ellenállás.
Köszönöm észben tartom.Hétvégén állok neki
Szia! Ha körültekintően szeretnél éleszteni, egyelőre egyetlen végtranzisztort se ültess be. Innen kezd el olvasni!
Szia! Oké követem a leirás alapján, csak azt szeretném még kérdezni, hogy melyik fezültséggel érdemesebb éleszteni 2x14 vagy 2x28?
Hivatkozás. Az R25-öt mindkét esetben rövidre kell zárni. A kapcsolásban lévő áramgenerátorok miatt közömbös melyik feszültséget választod, csak azért ajánlom a magasabbat, hogy az első meghallgatás élvezetesebb legyen
Követtem a leirást,a P1 0-ra állítva, végtranyók nélkül a kimenetei DC 34mv a T4 C-E 3,4 volt jelent meg. Ez jó adat?
A T4 C-E feszültség nagyon magas, még a P1 másik végállásában sem megengedett. Ha nem találsz érték, vagy beültetési hibát fotózd le!
A P1 a ha másik vég állásba tekerem akkor a T4 en már csak 1,9 vot van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |