Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UPS javítás tuning

Témaindító: zoly15, idő: Feb 24, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 13
(#) rockersrac válasza porbum hozzászólására (») Dec 9, 2013 /

Javaslok egy olyat, hogy hagyd benne, és ragaszd le valami vastag ragasztószalaggal, vagy ragassz/faragj rá hungarocelből egy ,,házat" ami kellően elnyeli a hangját. Megfelelő gyakorlat nélkül elég kicsi esélyed van arra, hogy megússza működőképesen a panel... Főleg hogy kétoldalas, furatgalván panelről van szó, amit meg elég macerás forrasztani...
(#) porbum válasza kendre256 hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Ok, köszönöm!

Megnéztem a profilod, látom, hozzáértő vagy. Ha valahol Budapesten laksz elvinném hozzád. Úgyis lenne még valami más amire szükségem lenne. Boltban készen nem lehet kapni szerintem de úgy gondolom egy hozzáértő pikk- pakk összerakja.
(#) porbum válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Ennek olyan erős hangja van...
Vagy purhabbal...? De a legnormálisabb, ha elviszem valakihez.
(#) rockersrac válasza porbum hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

El sem hinnéd, mennyit jelent az, ha már csak leragasztod sima celluxot rárakva. Vagy akár csipogás közben az ujjad nyomd rá, és meg fogod hallani a különbséget azonnal!
(#) szsrobert válasza porbum hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Dupla-tripla szigetelőszalag a csipogó nyílására.
(#) porbum hozzászólása Dec 12, 2013 /

Sikerült erősen lecsökkentenem a zajt, de teljes csendre van szükségem. Valaki Budán vagy Pesten, vagy a környéken? Nagy segítség lenne. Természetesen nem ingyen gondolom!
(#) Remci hozzászólása Jan 1, 2014 /

Sziasztok, Boldog Új Évet Kívánok!

Egy Amerikából haza települt ismerősömtől kaptam egy szünetmentes tápegységet, ő lenne az: Bővebben: Link. Az lenne a kérdésem vele kapcsolatban, hogy mivel az adatlapja a bemenő feszültséget 88v-140v-ig adja meg, ezt fel lehet-e tornászni 230v-ra, vagyis hogy itteni hálózaton is tudna működni? A kimenő feszültség az maradna az eredeti 120v. Rajzot nem igazán találtam, szét még nem szedtem, sőt még ilyeneket nem is igazán javítottam, ezért érdekelne a dolog hogy érdemes vele foglalkozni? Előre is köszönöm.

Link javítva
Használd a link gombot!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
(#) Szebence válasza Remci hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Szia!

Be kell raknod egy transzformátort, ami a 230V AC feszültségből 88-140V (115V) AC-t csinál és már működik is.
(#) Remci válasza Szebence hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Szia!

Igazad van, ez nekem is eszembe jutott. Csak érdekelt volna, hogy belső átalakítással is meg lehetne-e csinálni, vagy ezeket csak erre a feszültség értékre készítik és így felejtős a dolog? Bár ezt szerintem csak rajz alapján lehetne kitalálni, ami viszont nincs. Ha más nincs, marad a trafó. Köszi.
(#) hsepitesz hozzászólása Jan 10, 2014 /

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy normális dolog-e, hogy egy ups-re dugott, sima izzószálas lámpa fényét remegni látom? Persze olyankor, amikor akkuról megy.
Az ups nem régi, de nem vagyok biztos benne, hogy jól működik-e. Félek, hogy vmi elromlott benne, sajnos a "lámpás" tesztet nem próbáltam ki, mikor új volt.
Arra gondoltam, hogy esetleg a modified sinewave miatt, hisz ott jóval hosszabb a "0 átmenet", mint az igazi, hálózati szinusznál. Talán a szemem és az égő ezt már észreveszi.
Szkópom sajna nincs, sima multiméterrel meg 185 v körül métek (akku üzemben), ami még akár jó is lehet, ha figyelembe vesszük, hogy a műszer nem true rms...
Ami még fontos, hogy az égőt ugyanolyan erővel/fényességgel látom égni, mint hálozatról, a probléma csak az apró vibrálás.

Az ups típusa Powerwalker vfd 600
(#) levaitamas válasza hsepitesz hozzászólására (») Jan 10, 2014 / 1

Ez normális jelenség, a magyarázatot te magad írtad le.
(#) hsepitesz hozzászólása Jan 10, 2014 /

köszönöm! Csak megerősítést szerettem volna a gondolatmenetemhez...
(#) horazio25 hozzászólása Márc 31, 2014 /

Üdv! kérnék egy kis segítséget, van egy apc smart-ups 400i-m, kb egy hónapja kutatgatok, valszeg a cpu állt meg(22 éves) a procira annyi van írva hogy APC932GEN 3560001RT 233A407 9401KA Intel 1980 SIGNETICS, ha benne van se kép se hang, az inverter forrósodik, ha kiveszem akkor folyamatosan sípol és ilyenkor is melegszik az inverter, alatta van egy 93C46LN(infóim szerint ez egy eprom, a feltételezett beégett programot megszereztem egy ruszki oldalról kemény 128bájt méretű), a kapcsolási rajzon a proci tipusához 80C51 van beírva(bár a soros port rajza nem stimmel, mert nekem nem az van benne ami a rajzon!), a kérdés az lenne hogy ha a cpu-t kicserélem megjavulhat-e a ups, vagy abba is van beégetve valami progi, nekem itthonra tökéletes arra amire használom mellékeltem a 2 képet és a ups kapcsolási rajzát!
(#) kendre256 válasza horazio25 hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Nem jellemző, hogy egy jól megtervezett cuccban a CPU álljon meg.. Egyébként beégetett program van benne, és valószínűleg nem 128 bájt. Az APC részére gyártotta az Intel (vagy maszkprogramozott, vagy egyszer programozható), azért van ilyen típusszáma. Ez még lehet 80C51, csak az APC-nek szükséges programmal. Az ilyenekben az a "jó", hogy csak a gyártótól lehet megvenni, aranyáron...
Ha még nem cserélted volna ki, akkor én kicserélném az UPS-ben lévő összes elektrolit kondenzátort. Ha utána is ugyanez a hibajelenség, akkor nem kínlódnék tovább vele
(#) didyman válasza horazio25 hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Kizárt, hogy CPU-hibás legyen, egyelőre ahgyd a szoftveres részeit, jobb a békesség. Q14-17 tranzisztorok rendben vannak, mi van a lábaikon? Elsőre IC4, IC5 lehet még gyanús, vagy valamelyik FET átvezet. Szedd ki ezeket az alkatrészeket és mérd ki őket.
(#) didyman válasza kendre256 hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Ez az UPS tud:
-AVR-t (mégpedig szoftveréből beállíthatóan)
-Valódi szinuszos kimenetet (nem úgy, mint az utána következő kicsi SMART-ok)
-Mindennél energiatakarékosabb készenlétet (lekapcsol, ha a terhelése egy állítható küszöb alá esik, nem pittyeg éjjel, nem használja az alkatrészeket feleslegesen, stb)
-Master-slave elosztóként üzemelni (a PC alacsony áramfelvételű állapotakor elveszi a tápellátást a többi aljzattól, szintén beállítható)
Mindezeket soros porton át minden ismert UPS daemon képes kezelni, állítani, monitorozni, a saját szoftvere egy sor szervizfunkciót is lefed, minimális erőforrásigénnyel.
Szerintem megéri vesződni vele, nagyon jó kis UPS.
(#) horazio25 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

nos a hiba úgy indult hogy üzemi készenlétben egyszerűen megállt,én dolgoztam,az állapotos feleségem meg itthon nézte a gépen a netes filmet és egyszer csak kikapcsolt a gép,elmondása szerint a ledek is kialudtak,se kép,se hang.hazamentem melóból,szédszetdtem,bekapcsoltam, bekapcsolás pillanatában egy halkuló sípolás hallatszódik halkan,meg az inverter részén a bordák melegednek,nos mivel csak a cpu kivehető,így kivettem hogy arra mit ragál,bekapcsoltam cpu nélkül, csak hangosan sípol,meg az inverter is melegszik ugyan úgy.valahonnan jó lenne megszerezni a cpu programját,most vettem bele januárban 4 új 6v/4Ah-s akksikat...elég kemény pénzért!
(#) horazio25 válasza kendre256 hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

azt a rengeteg elektrolit kondit kicserélni * nagy meló lenne az a gond hogy elvileg ez csak simple signaling-ot tud, a smart-ot valószínüleg nem tudja, nincs benne a soros illesztő mint amit a kapcsolási rajz mutat, hasonló kapcsolás van a soros portnál mint a mellékelt doksi utolsó oldalán!
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2014
(#) horazio25 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

az inverter IRF230 szilícium tokos egységből van összesen 12 darab(6-6), amit nem lehet csak úgy kicserélni mert szegecselve van a hűtőlemezhez

Ki kell forrasztani lemezzel együtt, ha hibás van köztük, lefúrni a szegecset. Nem nagy meló. Nem tudom, miért forszírozod a CPU-t, nélküle persze, hogy máshogy viselkedik a hiba is, de ha ott lenne baj, akkor CPU nélkül nem melegedhetne például az inverter. Nem mondom azt, hogy sose mehet tönkre, de a legkisebb esély erre van, hagyjuk azt egyelőre, a ki tudja, honnan megszerzett, és milyen revízióhoz való programot bele sem tudod egyszerűen sütni, ha egyáltalán süthető és nem maszkprogramozott..
A mellékelt ábrán ott virít egy SDO (serial data out) vezeték. Az, hogy van basic signaling, még nem zárja ki a soros kommunikációt.
(#) horazio25 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

bocsi de telóról írok :/ és néha a billentyű nem azt írja amit kéne

...Elég volna a 470 µF alattiakat kicserélni. Olyan rengeteg azért nincs benne
(#) horazio25 hozzászólása Ápr 1, 2014 /

lehet hogy a végén a bss oldalán nézek valami egyszerű szünetmentes kapcsolást azt megépítem :/ sokat nem akarok vele bíbelődni...
(#) kendre256 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Sejtem, hogy jó lehet. Nálam itthon az 5-6 mindenféle elromlott, kiváltott ups küzül az egyik alighanem ilyen (vagy 420i?). Annak az a baja, hogy minimálisan terhelhető, és az akku üzem esetén szóló sípolása is olyan, mintha egy szűretlen tápról működne. Na ezt én sem dobtam ki, szabadidőre vár, még adok neki esélyt, mert tudom, hogy az APC tápok nagyon jó minőségűek, nagyon hosszú ideig bírják. Szervizelek olyan cuccokat, amelyek áramszünetkor APC szünetmentesről működnek. Kb. 15 éve mennek, csak akkut kell bennük cserélni 3-5 évente, pedig némelyik nyáron 30-40°C-ban, télen meg -10 fok alatt működik.
(#) horazio25 válasza kendre256 hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

az 400i-m egy amd athlon64 x2 5000+-os egy HD3650 OC-s VGA-val vitt 420W-os táppal kb.4-5 percig, az elméleti számított fogyasztása a gépnek határon súrolta ennek a terhelhetőségét...kár hogy megadta magát...
(#) roland9 hozzászólása Ápr 23, 2014 /

Sziasztok!

Lenne egy Rittal típusú UPS-om tönkre ment benne az aksi töltő rész, ezt sikerült is megoldanom, de még mindíg nem hajlandó el indulni service módban SR02-es hibát ír.

Ha valaki javított már vagy találkozott ilyen hibával és tud segíteni azt nagyon meg köszönném.
(#) erbe hozzászólása Jún 11, 2014 /

Hozzám került egy APC BACK-UPS 400I. Van egy rajzom 250I-400I-600I megjelöléssel. Még csak nem is hasonlít.
Azon van 4 relé, ezen csak 1 (Egggy !!!). Panel felirata: 1991 REV5. APCC SB208. 1 db 12 V-os akku van benne. Egyetlen adat kellene, ha van valakinek hasonló. A pici táptrafó szekunder feszültsége. Sajnos, primer zárlatos. Eddig amit APC-t javítanom kellett, 99%-ban akkucsere, egyben kimenő oldali 1 µF kondenzátor. Ez még nekem is új (a 24 év alatt).
(#) rockersrac válasza erbe hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Nézd meg a szekunder oldalon az egyenirányítást, mekkora feszültségű kondi van utána! De mivel 1db 12V akku van benne, így valószínűleg olyan 10V lehet ac-ben, egy vélhetően LM317-es stabkockával visszafogva a kellő feszültségre...
(#) erbe válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Az LM317-es az stimmel, utána 16 V-os elkók vannak, de előtte csak egy 100nF-es kocka. Ellenben még a váltakozó oldalról elmegy egy szál valahova az ellenállások közé. A töltésre még nem igazán jöttem rá, de 4 db 1N4004-es a híd és a pici trafó is elbírná azt a 0,5-0,6 A-t. A nagy trafóról nem vezettek vissza semmit. Nem akarom leolvasztani az LM317-et, de jó lenne, ha megmaradna a töltés is. 10 V AC-t keveslem, 15-ös trafóm van abban a méretben kéznél, az meg talán már sok.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Végül összejött. Toroiddal tekergetve 15 V terhelt szekunderrel működik. A trafó sajnos nem fért az előző helyére, el kellett kábelezni a másik végébe.
Következő: »»   7 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem