Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A csatolt ábra szerinti két bekötés közül válaszd ki amelyik szimpatikusabb, és kösd be úgy.
A nagy bekarikázott M a konektorhoz menő fele ugye?
Sziasztok!
Az a kerdesem lenne,hogy miert van az hogy egyes radiokon olyan gyenge az AM vetel? van 3 digitalis autoradiom,mind egytol egyig ismert,jo marka,de egyiken sem lehet AM allomast fogni,miert van ez? Rossz az antenna? Le kell foldelni? Ez a problema,fennall masik radioknal is,csak egyetlen egy radioval tudok kielegito AM vetelt elerni,a tobbit hiaba foldelgetem,ugy sem valtozik a vetel,tudna nekem valaki tanacsot adni,mit is tegyek,vagy esetleg tonkremegy valami a radiokban esezert nem mukodik? Udv.
Hello!
AM vétel (KH) esetén az antenna és vezetékének kapacitását, össze kell hangolni a rádió bementi körével. Valahol az előlap mögött, vagy a hátlapon található egy trimmerkondi állító csavarja. Azzal kell a vételt kb. 1200kHz könyékén a maximumra állítani. Megfelelő gyári antenna szükséges, a kábel toldása-hosszabbítása nem szerencsés. üdv! (De nem kell egy kérdést számtalan helyen feltenni! 100 hozzászólás után,ezt már illik tudni..)
Nagyon szepen koszonom a valaszod,es elnezest hogy mar masodszor raktam fel a kerdest,regota nem voltam az oldalon.Udv
N és L a motor csokiján van. Vagy ott mindegy, hogy melyik, melyik?
Az "L" a fázis, az "N" a nulla jele, de itt nincs jelentősége, felcserélve is jó.
mit jelent ez a secko-jedno ha megkerdezhetem?
Ott írta,azt jelenti,hogy teljesen mindegy.
Nem nem....az sve jedno lenne,szerbul akarta irni Na jo,ez nem tartozik a topikhoz
Ez szlovákul van.....Ha jól emlékszem.
Lehetseges nalunk szerbiaban mondjak azt hogy sve jedno,vagyis mindegy
Szlovákul mondjuk, všetko jedno - mindegy. Csehül azthiszem všecko jedno.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2014
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni hogy a bldc motorok vezérlése mennyiben különbözik a sima szénkevés dc motorok vezérlésétől? Esetleg ha megtennétek hogy IC-t is írtok azt megköszönném
Köszönöm a bekötéssel kapcsolatos tanácsokat. Sikerült bekötnöm, működik.
Erre viszont jöhetne valami okos ötlet, terhelés nélkül 83fok.
Szia!
Ég és föld a kettő közti különbség. Olvasnivaló.
Szia!
Abban biztos lehetsz, hogy nem a kapcsoló miatt ilyen meleg. A kondenzátor jól van bekötve?
Azon rágódok, menetzárlat nem lehetséges?
Ha szaga (füst) is van, akkor mindenképpen lehetséges.
Lehet, hogy nem jó helyre írok, ezért elnézést kérek. Vettem egy tranzisztoros rádiót, ami bekapcsolás után rögtön nagyon hangos, tehát a hangerő szabályozó potméter nem úgy szabályoz, ahogy kellene. Mit lehetne tenni, hogy halkabb legyen? Arra gondoltam, hogy talán egy ellenállás segítene, amit a hangszóró egyik ágára forrasztanék, de nem tudom, hogy jól okoskodom-e. Szeretném, ha valaki segítene. Köszönöm.
Nincs se füst se égésre utaló szag. Bekőtéshez én nem értek akár az is lehetséges, hogy valami el van kötve.
Képek a bekötésről is, ha esetleg valamit. látnátok. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
Szia!
Valószínűleg a hangerő szabályozó potencióméter testre kötött lábának forrasztása vált fel, ezért nem feszültségosztóként, hanem csak soros ellenállásként működik. Üdv.: Feri
Sajnos, nem ott van a hiba. Lehet, hogy csak én találom nagyon hangosnak a készüléket, mert nem szeretem, ha már picit állítva a hangerőt, már ordít. Egyébként egy gagyi kínai rádió, dehát csak ilyenre telt. A típusa RX-1311 itt: http://www.rovolt.ro/produs-55-colon+rx+1311
Az megteheted, hogy a potenciométer felső (nem a középső, [csúszka] és nem a földre kötött) kivezetése, és az áramkör többi része közé kötsz egy ellenállást. Értéke a potenciométer értéke, vagy nagyobb legyen. Ez a megoldás a maximális hangerőt csökkenti.
Sziasztok.
Egy mikrokontrollernek kellene egy másik áramkörben kapcsolni (DC), de úgy, hogy nem tudom, hogy melyik a pozitív és melyik a föld. A legegyszerűbb a relé lenne, de az ide lassú és sokat fogyaszt. Arra gondoltam, hogy optotriakkal meg lehetne oldani. Erről szeretném a véleményeteket kérni. Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
Hello! Neked jó, mert Te csak azt nem tudod, hogy "melyik a pozitív és a föld". Mi meg azt sem, hogy mekkora feszültséget-áramot kell kapcsolni, mekkora feszültség veszteség mellett. De egy triac-al, csak bekapcsolni lehet az egyenáramot, ki nem!.. Nézz utána a működésének. üdv!
A lassú igen relatív fogalom, erről csak akkor lehet nyilatkozni, ha ismerjük a felhasználást.
A "sokat fogyaszt" kijelentés vitatható. Egyenáram kapcsolására a triak csak akkor használható, ha örökké tartó, folyamatos terhelésed van, amit a táp megszüntetésével lehet kikapcsolni. Jelfogó létezik olyan kivitelben, ami csak állapotváltáskor igényel energiát. Az optocsatoló teljesen kivezérelve folyamatosan igényli a 10-20mA áramot. A jelfogó fogyasztását lehet csökkenteni úgy, hogy egy kondenzátort kötsz sorba a tekerccsel, így csak a minimális tartó áramot kell biztosítani egy ellenálláson keresztül, ez viszont a jelfogótól függ. Ha a két áramkör tápja és földje független, akkor egy diódahíddal (praktikusan schottky) polaritásfüggetlen kapcsolásod lehet MOSFET, vagy tranzisztor alkalmazásával. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |