Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor nem probléma az? Mert mielőtt betettem a tranyókat mindent mértem rendben volt.
Próbálhatom ki?
Sziasztok!
Sikerült szerezni működő Quadot, labortáp esetén nincs észlelhető gerjedés oszcilloszkópon, viszont rendes +-50V-on ha kicsit feljebb tekerem az amplitudót, akkor bezajosodik az alsó félperiódus. A negatív félperiódushoz 'tartozó' (kimeneti jelet nézve) BD244 nem melegszik, a pozitív félper. tartozó BD244 pedig melegebb. Szóval oszcilloszkópot nézve az alsó félperiódus zajosodik be. Lehet lerágott csont, csak kevés időm van visszaolvasni, így nagyon megköszönném, ha kapnék pár tippet mi a teendő : ) . Előre is köszönöm: gbal6565 A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2014
Szia! A melegedés korrekt, a pozitív oldali BD244-en 50V*50mA a disszipáció, ami nem kevés, az A-osztályú működés velejárója.
Van C15 a panelben?
Szia!
Próbáld meg berakni a gerjedésgátló 1-2nf kondenzátort a végtranzisztorok lábai közé. Már nem emlékszem pontosan,hogy B-E közé vagy C-B közé kell,de rajtavan a régebbi rajzokon,mint opcionális alkatrész. Látom már megelőztek, C15ről van szó. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2014
Köszönöm a segítségetek Andrasirex és reloop !
![]() ![]()
Határon vagy azzal a 100 Wattal, de ha az erősítőben jók a védelmek akkor azok 100W nál kellene korlátozzanak.Ha van hangszóróvédő áramköröd,akkor használhatod...
Szia! Hallod ha szenved a Vidi, ott állj meg feltétlen! A 100W-ot soknak érzem ehhez a hangszóróhoz.
Szerintem épp a határon járkál max hangerőn. Az Urbán-féle kapcsolás 150W körül van? (mert ahogy elnéztem az én vásárolt Quadomba BC300/301 helyett kis jelű, BC550 van) Ezek szerint a végfok tranzisztorok nem lesznek határon.
A kimenő teljesítmény alapvetően a tápfeszültségen múlik, a ±50V 8 ohm-mal terhelve kényelmesen leadja a 100W-ot. 4 ohm-on csak azért nem nagyobb a kivehető kraft, mert az áramkorlátozó közbelép.
Szia!
Meg szabad kérdezni melyikek azok a tagok? Esetleg linket ahol írnak róla részletesen?
Sziasztok!
Élesztettem a quad paneljeim de probléma van mert mióta bentvannak a végtranyók 48V Dc van a kimeneten és foggalmam sincs mitől mikkor még tranyók előtt mértem rendben volt. Nemtudok rájönni a hibára,nem tudtok rá mondani valamit?
Szia! Ha jól ültetted be a két utolsó tranzisztort, akkor az egyik táp hiánya okozhat ilyet.
Szia! Az áramkorlátozóról szeretnél egy leírást?
Szia!
Igen. Kíváncsi lennék egy mérés elejéig, hogy mire képes a quad 4ohmon korlátozó nélkül...
Szia!
31 voltot mértem a kimeneten 400w-os műterheléssel szinuszgenerátorral!Tehát a 200w-ot lazán!Viszont nekem 800w-os toroidom van 2x40000mikróval és 4 modul fog menni vele! De tartós teszt után már a tekercsek is tűzforrók voltak a 0.1ohm is a nagy áram miatt ez már nem a quad 405 nek való szerintem!
Hivatkozás. A pozitív tápoldalon az R32 0,1 ohm-os ellenálláson eső feszültség függvényében a T5 végzi a korlátozást. A járulékos tagok célja, hogy nullátmenet közelében már kisebb áramerősségnél határoljon.
A T5-öt eltávolítod, vagy a bázisát az emitterével összezárod, akkor nincs korlátozás. A negatív tápoldal ugyan így működik.
Sziasztok!
Haladok a PA Quad 405-tel(ex Siva ppa800)!Nagyon sok munkám volt a dobozzal mire idáig eljutottam,közben rájöttem miért rozsdásodnak a Siva,Castone és társai dobozok!Semmi alapozása nincs egy kis réteg festék azt mehet a boltba!Nem tudom eldönteni ,hogy a ventillátorok szívják vagy fujják a levegőt.Szerintetek!A potmétereket most csinálja az esztergályos!
Szia! Csodálatos! A ventilátor inkább befele fújjon.
Így igaz a ventilátor befelé kell fújjon mindig túlnyomás legyen bent ...
Hűtőbordák kívül lesznek? Akkor minek a venti? Szép munka amúgy, igényes!
Egy ilyen szépen kivitelezett, igényes készülékbe Telpod potikat rakni nem volt szerencsés választás. Minimum Alps Blue.
Ismerve a kolléga habitusát, szerintem a NYÁK alatti lemez adja le a meleget
![]()
Úgy látom, két lemez is van ott, amik mérete nagyon jelentős. Enyhe légmozgás mellett is jelentős hőelvonást tételezek fel. Egészen ötletes megoldás, nekem tetszik. Már csak az a kérdés, a termelődő hő, és az elvezetett között milyen egyensúlyt lehet elérni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2014
Nagyon szép munka! Belső elrendezés, külső megjelenés egyaránt első osztályú!
A hűtés megoldása nekem is egy kicsit alulméretezettnek tűnik. Kilencvenes években népszerűek voltak a magyar gyártmányú Ágota Technic PA végfokok a piacon, és valóban jó hangú, ötletes kapcsolástechnikájú berendezések voltak. Egy hatalmas baj viszont volt velük, főleg az 1 U-s rack dobozba épített (DS150), DS300 szériával, és ez a baj az alulméretezett hűtés volt, ami kímélőbb üzemmódban nem jött elő, de koncert hangosításnál vagy diszkóban folyamatos nulldB-re hajtásnál már egy órán belül garantált volt a hővédelem tiltás. Annak a végfoknak a hűtési megoldása kísértetiesen hasonlít a tiédhez: nagy darab alu lemez, (abban az 1 U-s doboz miatt axiál) ventivel nagyon megfújva. Nem akarom én az ördögöt a falra festeni, úgyis lekopik, de a Quad ráadásul híres a "gyenge" hatásfokáról, ez által a nagy disszipációról. Annál nagyobb szívó ág nincs, mint amikor hangosítás közben szépen sorban elmennek a végfokok hővédelem hibára. Így azt javaslom, ha tényleg PA célra tervezed használni, akkor a hűtést gondold át.
Köszönöm szépen a rengeteg pozitív hozzászolást nagyon sokat jelent ez nekem!
Megpróbálok mindenre válaszolni!Ez a lemezhajtogatósdi "hűtőtőlemez"-3mm-es aluminiumból teljes mértékben bevált mindenkinek ajánlom.Gyönyörüen belehet hajtogatni a dobozba úgy ahogy akarom olyan formára amit épp a hely enged én egyébként trisóban kiföztem öket! Próbálkoztam eloxálni feketére(nagyobb hőleadás miatt) de felesleges!Ezeknek a lemezeknek és magának a készülék háznak akkora hőelvonása van hogy a pa300-amnál(ugyan ez a megoldás)soha nem forogtak a ventillátorok halható tartományban(a ventillátorok oldalanként KTY10 höszenzorok vezérelik 4.5volton indulnak bekapcsoláskor és 60fokon érikel a maximumot)! A potméterek selejtezett darabok csak a központosítás miatt vannak bent(az elölapba ragasztott teflon vezetőhüvelyek miatt)egyébként Piher potikra gondoltam az is nagyon gáz? Természetesen a végén megkapja a műterheléses szinuszgenerátoros 24órás tesztet is! Köszönöm szépen mindenkinek mégegyszer a biztatást! Tisztelettel: Haraszti János
A Piher az gáz, gyakran már néhány hónap után recseg. Van a lomex-ben fémházas, fémtengelyes THL ( például ) , közel fele árban mint a piher, évek óta azokat használom mindenbe és semmi gondom velük.
Köszi Ge Lee akkor hagyom a Pihert!Bár lehet ,hogy ennek a fémházasnak rövid a tengelye!
Ha tudtam volna akkor ehez gyártom a dobozt sajna! |
Bejelentkezés
Hirdetés |