Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   81 / 117
(#) zsoltee0001 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 18, 2014 /

Azt nem tudom, de volt, hogy rátettem egy tök ugyanolyan tipusú nyomtatót (meghibásodott az előző) és nem akart nyomtatni (pedig ugyanaz a tipus volt) újra kellett telepíteni és két egyforma nyomtató volt a nyomtató eszköztárba... vicces
(#) hegylako hozzászólása Márc 19, 2014 /

sziasztok
van egy hp deskjet 845c nyomtatóm, probléma az, hogy nyomtatásnál üres papír jön ki
patronok nincsenek beszáradva, tud valaki megoldást ?

MOd: Az enterek (üres sorok) helyett, szebb lett volna az írásod, ha nagybetűt is használsz a megfelelő helyeken!
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
(#) szitko hozzászólása Márc 31, 2014 /

Sziasztok.

Egy Samsung ML-1651n-es nyomtatóval szerettem volna műnyomólapra nyomtatni, de sajnos a nyomtató beállításaiban nem találtam ilyen, vagy hasonló papírtípust.
Meg lehet oldani valahogy, hogy tudjak "karton" lapra, vagy inkább, vastagabb lapra nyomtatni vele?
(#) eyess válasza szitko hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Annyira vastagra ? Mennyire vastagra ? Mert nem biztos , hogy átmenne a gépen.
A műnyomóra simán rá tudsz nyomtatni nem kell különösebb állítás .Viszont a papír vastagsága kérdéses lehet.
(#) szitko válasza eyess hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Idézet:
„A műnyomóra simán rá tudsz nyomtatni nem kell különösebb állítás”

Sajnos kell, mert nem nyomtat rá, illetve nyomtat, csak egy "elmaszatolt" szemét lesz a végeredmény. (Van egy HP Laserjet 1300-as nyomtatóm is, és ennél is át kell állítani a papírtípust.)
(#) adapter válasza szitko hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Szia !
A karton, vagy a kemény fedlapok nem biztos hogy átmennek. De volt már hogy sikerült kézzel finoman áttolni, mintegy rásegítve a görgőknek -igaz nem ilyen típusnál.
Amúgy én műnyomó papírnál a borítékot szoktam választani a céges nyomtatónkon, mert az sem szereti, legfeljebb prüszköl a papírméret miatt, de azt lehet figyelmen kívül hagyatni.
(#) acdc hozzászólása Ápr 8, 2014 /

Sziasztok!
A minap ismét érdekes hibával állt elő a nyomtatónk; Samsung scx 4521F másolás funkciót használva egy teli fekete oldalt nyomott ki. Ez a probléma néhány hete is volt már, de akkor csak egyszer csinálta utána jó volt. Találkoztatok már ilyen hibával? Mi okozhat ilyet, talán a szkenner szalagkábele sérült?
(#) Chipmunk1960 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Nekem már 3x van fenn az Epsonom... Pedig WIFI- ben használom, az sem lehet, hogy másik USB-portra dugom be, azért rakja magát újra. Érzékeny a "lelkiviláguk"
(#) Pyte válasza acdc hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Szia! Lehet a szkenner hibája vagy ahogy írtad a szalagkábel is. Annyit próbálj meg, hogy a lapadagolóba teszed a másolandót akkor mit csinál. Annyi szedd szét húzd le a szalagkábelt és dugd vissza hátha segít. Ha kell hozzá valami van bontott gépem, írj privibe.
(#) pohoriljak hozzászólása Ápr 9, 2014 /

sziasztok van egy hp deskjet d1460 nyomtatom müködik tökéletesen csak néha fogja magát és nem illeszti be a patront ha viszont igen akkor semmi gond velle kb egy hete vettem uj feketét mert a másik már nem volt jó most meg néha megbolondul mi

Légy oly kedves és használd a nagybetűt és a mondat végi írásjeleket!
Köszönöm!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
(#) glatzkrisztian86 válasza pohoriljak hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /

Van a nyomtató programjában egy olyan opció,hogy patron igazítás vagy valami ilyesmi és javasolnék egy karbantartási funkciot is hátha.
(#) tranzisztor válasza gyulank hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Szervusz! Sajnos, ilyenkor gyakran megtörténik ,hogy amikor a fóliát piszkáljákvele együtt a hőérzékelő termisztort is darabokban eltávolitják . Ezek viszonylag nagyon törékeny alkatrészek.Ilyenkor viselkedik igy a keszülék,hőérzékelő szakadását érzi a processzor és nem vezérli a fűtést.
Üdv!
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2014
(#) zsoltee0001 hozzászólása Ápr 15, 2014 /

Sziasztok
Hp laserjet 1300 nem fixál rendesen, kicseréltem a préshenger csapágyat (hajtással szembeni)
Jelentősen javult a helyzet, de még mindig nem az igazi.
Nyomóerő bivaly.
Lehet, hogy az utánatöltött tonerral van gáz?
Nincs tapasztalatom ezzel a tipussal kapcsolatba.
Üdv
(#) Chipmunk1960 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Szia, Ezt úgy éreted, hogy a port le tudod törölni az újaddal? Nem találkoztam még olyannal, hogy a toner ilyen hibát okozott volna, inkább a Fuser unit-ot kellene körbenézni, nem sérült-e?
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2014
(#) zsoltee0001 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Szia. Mint írtam az egyik preshenger csapatát csereltem . A masik ok . Teflon ok. Már sokkal jobb.de meg nem az igazi. Köröm leszedi a képet. Üdv.

Belelekarcol?

Bocsi. Kicsit gáz mobilon . Szóval a körömmel tudom lekaparni. Más nyomtatoknal még nem jön le ennyitol .
Üdv
(#) adapter válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Esetleg nem lehet, hogy a gumi henger (szivacsos is lehet) odavan?
Jártam már így, úgy ki volt lágyulva a gumi henger akárhogy húztam a rugókon pont ilyen volt a nyomat.
(igaz az canon volt....)
(#) Chipmunk1960 válasza adapter hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /

Érdekes, mert ennyire nem szorott érzékeny lenni rá... Ha a felülete ráncos, kemény, akkor / szilikon gumi puhaságú eredetileg / , akkor elképtelhető, hogy helyenkánt nem nyomja a teflonhengerre a papírt, s nem tudja ráégetni a port.

Preshenger olyan mint ujkoraba. Nincs kilagyulva

Akkor viszont lehet, hogy a hőmérséklet nem elég. Általában nincsen nagy külömbség a porok fixálási hőmérséklete között, de ha toner csere után egyből jelentkezett, akkor nincsen kizárva, hogy valami silány minőségű por került bele. Érdemes lenne a régivel egy ellenpróbát tenni, kicsit felrázva, van még benne annyi por, hogy pár oldalt ki tud nyomtatni.
(#) zsoltee0001 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Jó reggelt.
A papírral volt gond, raktam bele másik csomagból (száraz helyről) így már rendesen fixál.
És még így is gőzölve jön ki a papír, sajnos a műhelyem közvetlen az udvarra nyílik, most meg elég magas a páratartalom, ebből az esetből is látszik, hogy milyen sok múlik a papír szárazságán.
Üdv
(#) zsoltee0001 hozzászólása Ápr 16, 2014 /

Közbe itt a követzkező paciens:
HP LJ 1010
Bekapcs után lefut az önteszt, minden ok.
Nyomtatás, vagy paraméterlista kérés (zöld gomb nyomvatart) kb 6 másodpercig tekeri, majd hibát jelez, harmadik led (narancs, mint amikor nyitva az ajtó)
Felfűtési hiba kilőve, mert akkor már bekapcsolási öntesztnél megbukna, papírelakadás, szenzorhiba, szintén.
Kérdés, merre keressem a hibát?
Üdv
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Nos, ez is megoldódott He... ez egy ilyen nap, nem baj, leírom, gazdagodjon a fórum!
Kontakthiba, a kontroller és az USB panel közötti szalagkábelnél, az USB panelről kapja az áramot a papírfelvevő szolenoid és ez nem működött, nem kapott áramot.
Ennek hibáját, papírhiány/papírelekadásként értelmezte a gép.
(#) CHZ hozzászólása Máj 5, 2014 /

Sziasztok!
Érdekes jelenséget produkál a LASAER JET4L, SP5 nyáktervezőből, PDF-ből sem nyomtat mérethelyesen. 90x250mm méret nyomtatását, 90x247mm re torzítja. Érthetetlen, hogy csak a hosszanti oldalt rövidíti. Már minden beállítást végigpróbáltam, nem sikerült megoldanom.
Találkoztatok már ilyen hibával?
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2014
(#) eyess válasza CHZ hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Eddig jó volt ?Nem lehet az , hogy a nyomtatáskor megjelenő ablakban rosszul van kijelölve valami ?
Például aktuális oldal , vagy dokumentumkénti nyomtatás stb , akkor szokott ilyen lenni.
(#) CHZ válasza eyess hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Még soha nem mértem meg, most szembesültem vele, egy előlap rajzát nyomtattam ki és a méretre vágott lemez 3mm-rel nagyobb volt, ekkor mértem meg. Kiderült, hogy a nyomtatás kisebb. Nyáktervezőből közvetlenül nyomtatva is ezt csinálja, kipróbáltam 10x10 méretben is, itt is vízszintes irányban csal, ennél a méretnél csak 1mm volt az eltérés.
(#) eyess válasza CHZ hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Hát erre kíváncsi lennék .Van arra lehetőség , hogy én is kinyomtatnám azt a trükkös előlapot ?
(#) zsoltee0001 válasza CHZ hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

Szia
Nézted a dokumentációját? a Service manualja elérhető (kidobja a gugli)
Bővebben: Link
A főmotor sebessége szerintem fix, ehhez képest a lézer szinkronján talán lehet korrigálni.
Az eltérés nem változik?
Üdv
(#) eyess válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 5, 2014 /

De ha eddig jó volt neki , akkor nem biztos , hogy egyből el kellene állítani.
Következő: »»   81 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem