Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   327 / 581
(#) gkari válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Elfelejtettem jelezni: ingyér!
(#) Szikravadasz válasza gkari hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Nekem is tetszik...
Ha esetleg nem férne el (a fészbukon), én bejelentkeznék érte
(#) Szikravadasz hozzászólása Ápr 12, 2014 /

Közben azért haladok az AG 604-gyel is, csak lassú munkához idő kell.
Szétbontottam az URH egységet és összevetettem a kapcsolási rajzzal. Három kondi nem eredeti benne, más átalakítást nem látok, így remélem nem lesz olyan nehéz visszaalakítani CCIR-re.
Kitakarítottam a skálát, kibeleztem a sávváltót, kiradíroztam az érintkezőket és összeraktam a Karitól kapott gombokkal. A kikapcsolót megragasztottam, és az egész mechanizmust szilikonzsírral megkentem. Most tán finomabban jár, mint újkorában, gyerek szerint azért egy fogszabályzás ráférne
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2014
(#) (Felhasználó 20218) válasza kristikoma hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Igazad lett, Tényleg nem volt zárlat, az EZ80 adta meg magát, cseréltem. Szakadt volt 1 ellenállás ami miatt nagyon halkan szólt. Pótolni kellett a skálahúr egy részét, mindhárom skálaizzó ki volt égve és rossz volt a varázsszem is (szerencsére volt itthon cseredarab). Ez igazán nem sok probléma, gyorsan meg is oldottam őket. Ezen kívül persze újra lett lakkozva a doboz és ki lett takarítva amennyire csak lehet. Több kép
(#) kristikoma válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Persze lehetett volna bármi más is. Szép munka!
(#) Szikravadasz válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Szép lett!
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Szép munka. Gratulálok.
(#) madzagos válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Szuper lett!
(#) (Felhasználó 20218) hozzászólása Ápr 14, 2014 / 1

Köszönöm a sok dicséretet. Nagyon felpörögtek az események. Ma elkészültem egy Elprom Budapest-tel (Képek itt), és egy Videoton R4902-vel is (képek).
(#) yodee hozzászólása Ápr 14, 2014 / 1

Üdv Mindenki!

Találtam egy őskövületet itthon. Mellékelek pár képet, kérlek mondjatok róla valamit. Ki még nem próbáltam, de szerintem működik. Várom a véleményeket, esetleg ajánlatokat.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
(#) (Felhasználó 20218) válasza yodee hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Kapcsolásirajzot már találtam is hozzá. De pontosan mit szeretnél hallani? Felújítanád, vagy eladnád?
(#) kérdező válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Szépek lettek!
Erről jut eszembe, hogy van Magyarországon a gyűjteményemben szintén egy R4902. Nyugati URH-s, tehát kiválóan veszi az adókat.
Érdekesség, hogy németül vannak a hátlapon a veszélyre utaló feliratok. Akiktől vettem a piacon, azt mondták, Ausztriában kukázták. Ritka, hogy egy készülék 40 év használat után visszakerüljön "szülőhazájába". Egyetlen gond van vele: Néha kénye-kedve szerint elkezd iszonyatosan búgni, hálózati frekvencián. Pu. bemenetre kapcsolva szintén. Hol lehet a hiba? Hol lehet a hiba? Valamelyik szűrőkondi lehet kontakthibás?
(#) yodee válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Inkább eladás. Nem nagyon érdekel mint rádió... Régiségben csak autó és nixie érdekel
(#) (Felhasználó 20218) válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 14, 2014 / 1

Ja, hát a táp puffer elko lehet bűnös ebben. Igen a nyugati URH miatt alap volt, hogy export rádió.
Az enyémnek random változott a hangereje, de kontakt sprével befújtam a csőfoglalatokat és megoldódott.
(#) (Felhasználó 20218) válasza yodee hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Itt valószínű találsz is rá vevőt. Én passzolnám a témát, az elmúlt 1hónapon belül 5 rádióval gyarapodott a gyűjteményem, kicsit most pihenek. Plusz ideje lenne már befejeznem az Orion 217b-t, mert még mindig nem szól, csak parkolópályára került szegény a többi jószág miatt.
(#) yodee válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Már hirdetném is csak nem tudom mennyit lehet egy ilyenért kérni
(#) kérdező válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Átnézem majd, átforrasztom a végfokpanelt. A hangot kivezettem egy BEAG dobozra, és iszonyat jól szól vele. Csak monó. Majd felélesztem az R4932-t, is meg kap URH konvertert is. (Csak mostanában nagyon nincs időm ilyesmire. )
(#) yodee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Rendben! Köszönöm
(#) (Felhasználó 20218) válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

2éve építettem egy csöves erősítőt, valóban jól szól az ECL86. A konstrukció nem sokban tér el ettől. 2db R4900 bánja (gyakorlatilag dual monoblokk, még a táp is külön van a két oldalnak), belőlük bontottam az alkatrészek nagy részét.
(#) kristikoma válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Akkor már érdemes cserélni a puffert.
(#) Tomi94 válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Igen, a szűrő kondinál lehet valami érintkezési hiba. Ezekben a kora hetvenes évekbeli VT rádiókban kétféle szokott lenni a szűrőkondi.. Vagy a panelba forrasztva, 3 kivezetéssel (2x47 mikro, plusz a közös negatív láb) - ezzel nem szokott ilyen gond lenni. De van egy másik fajta is, amit az alaplapon kiképzett lyukba kell becsavarni, és alulról egy anyával meghúzni - ezen a hidegpont maga a fém ház, és ezt egy forrfül-szerű alátéten keresztül kötik össze a panellal. Na az az alátét szinte mindig kontaktos, érdemes kicsit meghajlítani a peremeit, ha nem akarod kicserélni a kondit emiatt.
(#) Szikravadasz hozzászólása Ápr 16, 2014 /

Üdvözlet mindenkinek!
Megtöröm a nagy csendet. Egy barátomnak van egy működő Hitler néprádiója (bár az interneten fellelt képeken mintha más lenne a belseje). Keresnék hozzá hátlapot, gombo(ka)t illetve a komplett bal kapcsolót. Képek alant.
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014
(#) Janó bácsi válasza Szikravadasz hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

A rádiót a szakmában Birodalmi Néprádióként emlegetik, ha ezt ütöd be a gugliba elég sok adatot, képet találsz róla. Sajnos ennek a gépnek már nem sok köze van az eredetihez, idegen benne a hál. trafó, a rajta levő csővel, gondolom emiatt van a Nieder trafó az oldalára csavarozva. Elég groteszk látvány egy ilyen készülékben a BY238-as dióda meg az az új elkó a forgó felett. De idegenek a látható ellenállások, hál.zsinór, kapcsoló, stb. Hátlapot csinál neked hozzá hozzá Berecki Lajos, priviben írom a címét, gombokat, pot. métert, vagy kis forgót meg kapsz a Puskás börzén, vagy a neten.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
(#) Gafly válasza Janó bácsi hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Valamint, hogy a hangszóró rendesen működik-e...
(#) Szikravadasz válasza Janó bácsi hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Valahogy sejtettem én ezt, már amikor az új elkót megláttam benne. A rádió érdekessége, hogy egy éve újította fel valaki egy kisebb vagyonért.
Még nem voltam börzén, úgy lehet, a következőre ki is látogatok.
Majd' elfelejtettem. Végigolvastam a topicot, és többször is be voltak linkelve a Kádár könyvek, de azon a 4shared oldalon csak üres mappa van. Ha nem nyilvános, kérhetek valakitől egy élő linket hozzájuk?
Köszönöm a segítséget.
Én (egyelőre) nem csinálok múzeumot, de szerintem is muszáj megmutatni az enyészettől megmentett régi tárgyainkat. Folyamatosan bővülő galériáim:
Nosztalgia
Retro
Játékok

Szép napot mindenkinek!
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
(#) Janó bácsi válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Tényleg, nincs rajta a patkó-mágnes, ezt még észre sem vettem.
(#) Szikravadasz válasza Janó bácsi hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Nem tudom, mi hiányzik róla, a neten talált képek között van hasonló hangszórós, bár lehet, arról is hiányzik. Én magam nem hallottam szólni, de a gazdája elmondása szerint nagy sistergés közepette a Kossuth halkan hallható. Antenna egy alig méteres vezeték, Angyalföldön, lakópark közepén, földszinten. Jövő héten meghallgatom.
(#) _BiG_ válasza Szikravadasz hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Úgy tűnik a 4shared ominózus mappáját kiürítették
Ha konkrétan valamelyik könyvre szükséged van, akkor szólj.
(#) Szikravadasz válasza _BiG_ hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Igazából mindet átnézném, de az egyikben van a hibakeresés részletes leírása (lehet, nem is Kádár?), azt szeretném elsősorban.
(#) _BiG_ válasza Szikravadasz hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

És nem mentetted le
Következő: »»   327 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem