Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon ügyes vagy! Jó ötlet hely hiányában a hűtőbordán átvezetett alkarész láb!
Szép munka.
Nem akarok ünneprontó lenn, de mit csinál ez a töltő, ha két különböző állapotú akkumulátor kerül bele? A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
Szép, időigényes munka.
A táp részt bontottad valahonnan és ahhoz tervezted a panelt, vagy újonnan beszerzett alkatrészekből áll? Üdv
Valószínűleg azt, amit a többi is, az egyiket túltölti. Kár, hogy így lett elkészítve, mert jónak tűnik.
Tényleg szép, ügyes kivitelezés de amennyit vacakolni kell vele, annyiért kap az ember normális töltőt.
Én ilyet vettem. Sokat tud, és figyeli az akkumulátorok hőmérsékletét. A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
Ez sok dologról elmondható, amit itt látsz. De szerintem az építés öröme és saját magunk pallérozása megér ennyi "vacakolást". Arról nem is beszélve, hogy így sokszor fityiszt mutathatunk a tervezett elavulás nevű szörnynek, ami felfalja a bolygót!
Hogyha elfogadsz néhány jótanácsot az áramkörödet szemlélve :
Úgy tűnik nagyon kicsi forrfejeket használsz, mintha itt-ott el is váltak volna a hordozótól. Én nagyobbakat terveznék mindenképpen. Ugyanúgy a vezetősávokat is vékonynak tartom, pedig lenne hely bőségesen izmosabbakat alkalmazni ( meg maratószer kímélőbb is ) - még ha a rajtuk folyó áramok ezt nem kívánják meg. Aztán elgondolkodtam, miért is szükséges az alkatszészoldalon telifóliázni - itt akkora szórás, gerjedési hajlam, nagyfreki nem tekereg hogy ezt indokolná. Szerintem csak hibaforrás lehet inkább . Azt is gyanítom, hogy legfeljebb 1-2 átkötéssel megúsztad volna egyoldalasra tervezve is ezt az áramkört. A vezetősávokat meg hogyha nem szükséges, nem kell betuszkolni két alkatrészláb közé, ha azt az alkatrészek megkerülésével is el lehet vezetni. Vagy ha elviszed két láb közt a két vezetőt, azokat úgy osszad el hogy ne kerüljön egyik se veszélyes közelségbe a forrfejjel. No meg mégegy - szépen leónoztad a rezet, de úgy látom ennek ellenére sem futotta el minden forrfejnél az a forrasztóón. Lehet hogy egy sima rézpolír + forrasztólakk szebben teríti a "cinezést" mint ez az ónozott felület? Tényleg nem gizdázás gyanánt, csak a jobbító szándék vezette "pennámat" - persze eleinte nekem sem voltak különbek a nyákjaim! További eredményes ügyeskedést!
Köszönöm mindenkinek, igyekeztem igényesre elkészíteni.
A akkumulátorok kizárólag fényképezőhöz vannak használva párban, így mindkét aksi ugyanolyan szinten merül le.
A táprészt egy külföldről rendelt kapcsolóüzemű fali adapterből bontottam ki.
Csatlakoznék enree hozzászólásához. Miután jelen esetben hobbiról van szó nagyobb örömet okoz a tervezés, az építés és az elkészített áramkör élesztése mint az, hogy besétáljak egy üzletbe és megvegyem. Tény, hogy hónapokat vett igénybe, mire ez a töltő elkészült, de nem ez volt a lényeg.
Tényleg nem akarok ünneprontó lenni, mert tetszik amit csináltál, de egy idő után el fognak mászni az akkumulátorok.
Idézet: „A akkumulátorok kizárólag fényképezőhöz vannak használva párban, így mindkét aksi ugyanolyan szinten merül le.” Kizárt dolog, nincs két egyforma cella (akku). Ez majd a negyedik, ötödik töltésnél ki is fog derülni. Az építés örömében én is egyetértek. A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
Köszönöm a választ.
A leónozás csak "javítás" címén került rá ,mert felül a telifólián fotos lett marás után az ón pedig szépen elfedte.A telifóliát most csináltam először próba először.A vezetősávok tényleg lehettek volna vastagabbak és a forrpontok is picik lettek valóban.
Nagyon szépek a forrasztásaid. Elárulnád, hogy milyen folyasztószert használsz? (esetleg ón, pákáról is néhány szót)
Végre egy panelterv, ami maradéktalanul figyelembe veszi az érintésvédelmi előírásokat is.
Ebben nem vagyok biztos . A mások oldalon a 230V-os résznél ki kellett volna hagyni a teliföldet.
Igen , próbáltam rá oda figyelni ,nem jó dolog a telifóliát fogdosni miközben rajta van a 230
A csatlakozónál ki is hagytam illetve 6mm-es táv van a forrpontok és a teliföld között A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
A telifólia (föld) hogy lehet kapcsolatban a 230V fázissal?
Természetesen nincs ,de ha rázna akkor majd fordítva dugjuk be
A hálózattal összefüggő részen nincs telifólia. Vagy csak én nem látom? A transzformátornak egymagában meg kell felelnie a követelményeknek. A szekunder tekercs már le van választva. Csak onnan kezdődik a teliföldes rész. A visszacsatolásnál nincs meg az előirt távolság a panelen, de fel van vágva, így megvan az előirt kúszóút.
Bocs, azt hiszen két dologról beszélünk. A Vacok féle akkutöltővel szerintem sincs gond, én a havranarpi koppanásgátlóra gondoltam (bár lehet, hogy ott is megvan a 7,5mm, de szerintem egyszerűbb lett volna elkerülni a "méricskélést").
Sziasztok!
Feltöltök pár képet, az utóbbi hozzászólásokban ugyanis eluralkodtak a betűk. Ezt pont 1 éve készítettem, "gyakorlópanel"-nek szántam, csak szokás szerint ez is egy félbemaradt prototipus. PS2-es billentyűzetről lehet neki írkálni, amit meg is jelenít LCD-n, van rajta egy 868MHz-es RF transceiver, amivel elküldi a billentyűzetről gépelt akármiket, illetve fogadja és kiírja LCD-re a fogadott adatokat. Illetve vannak ki és bemenetei, amiket billentyűzetről és/vagy RF-fel lehetne kezelni, de itt abbamaradt a fejlesztés. Apropó, a jumperek SPI, I2C, és UART kivezetések, hogy mindenféle jóságokat lehessen még ráakasztani. PIC18F2520 a lelke, és assembly program ketyeg rajta, ami természetesen teljesen saját.
Ügyes, bár egy apró hibát látok. Jumper-ek a forrasztási oldalon.
A telifóliára mik az előíráok? Mikor lehet/kell/érdemes használni?
Illetve feszültségszintenként mi az a legkisebb távolság, ami a két vezető réteg között lehet?
Nekem tetszik a "Szia Világ!" . A jumper biztos nem véletlen, mert borzasztó macerás erről az oldalról forrasztani.
Másik oldalon pedig a kijelző. Tehát nem véletlenül kerülhettek oda.
Minden "kezelőszerv" egy oldalon van, kivéve azt a pár Jumper-t. Ellenben ha szándékos, hajrá!
Minden olyat el lehet dugni a kijelző alá, amire már olyankor nincs szükség.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |