Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RFID Miértek és hogyanok
 
Témaindító: adamhollos, idő: Jún 18, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 15
(#) watt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Idejössz kérdezni, segítenek, és amikor megjönne a mások részére is értékelhető hasznos válasz, privátba várod a váltasz! Nem gondolod, hogy ez pofátlanság?
(#) _vl_ válasza watt hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Jó oka volt rá... viszont megírom ide is a választ.
(#) _vl_ válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Ha olvasni akarod a taget, akkor
1. ki kell deríteni a frekit
2. ki kell deríteni a modulációt
3. ki kell deríteni a protokollt
Az első könnyű, a második nem lehetetlen, ha van egy hozzávaló olvasó, és szkóppal bele tudsz mérni a tagbe vagy az olvasóba.
A harmadik már izgalmas. Ha nem valami standard protokollt használnak, akkor akár egészen sokat lehet vele küzdeni, pláne, ha csak feljogosított olvasóval áll szóba a tag (azaz a kiolvasáshoz is kódot kell neki küldeni).
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2013
(#) zsoltee0001 válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Köszi a diszkréciót és a tippeket.
Ahogy a cikkben szerepel, abból indultam ki, kb10-13 menetű sík tekercs (megnézem nagyító alatt mert nem látom normálisan szabad szemmel), ebből következtetek, hogy 13,56 Mhz -ról lehet szó, de még nyomozok kicsit.
Nézegettem az MCRF450 adatlapját és látok példákat 2 db eltérő menetszámú tekercset is használnak, itt az egyik az adat, a másik a tápellátást szolgálná?

Írni is kell, nem csak olvasásról lenne szó
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2013
(#) _vl_ válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Ott van az adatlap 4.5-ös pontjában, hogy minek kell a két tekercs (amúgy nem kötelező két tekercs, lehet helyette kondiból kettő, az a lényeg, hogy el tudja hangolni az áramkör a rezgőkört).
A tekercs menetszámából abszolúte nem lehet kitalálni még a frekvenciát se. A tekercs ÉS a kondi (induktivitás és kapacitás) méréséből már lehetne saccolni.
(#) zsoltee0001 válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /
 
Megpróbálok szerezni egy hozzá való író/olvasó (panel + antenna) - t, mert ez így tényleg nagyon homály és akkor még mindig ott van a protokoll.
Üdv
(#) rockersrac hozzászólása Aug 29, 2013 /
 
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy szeretném megoldani, hogy a folyosó ajtaját rfid-s nyitású legyen. Ebayen találtam is rfid-s olvasót, de pontosan nem tudom hogy ezeket hogyan kell felprogramozni, és mi legyen a program ,,tartalma" mert amit találtam az egy pár(egy RFID tag, és egy olvasó) van csak a csomagban, viszont nekünk kellene még 5db tag(de lehet hogy 6 is) amit valahogy fel kellene programozni. Meg a másik kérdésem, hogy hogyan tudom ,,illeszteni" az olvasót az elektromos zárhoz? Egy Hausladen EA-68R zárról van szó, ez van az ajtóba szerelve.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2013
(#) nedudgi válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 29, 2013 /
 
A linkhez nem férek hozzá, de az RFID olvasókról van némi fogalmam.
Az eBay-en kapható olvasók soros vonalon ( általában TTL szint! ) vagy USB-n működnek.
Ha egy kártya/tag a közelébe kerül, a soros porton elküldi a tag kódját a gazdagépnek. Ez lehet egy mikrokontroller, vagy egy számítógép. E többi a te dolgod, építesz valamit, ami elfogadott kód esetén nyitja a zárat, vagy készen veszel egy RFID olvasós zárat vagy riasztót.
(#) rockersrac válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 29, 2013 /
 
Köszi! A zár nevére ha rákeresel, akkor látni fogod milyen zárról van szó. Egyébként nekem a lehető legegyszerűbb megoldás kellene. Mármint lépcsőházban lesz használva, és nem akarok túl sokat rákölteni. Uc esetén milyen ic kellene? Mármint hogy PIC, vagy AVR? (Egyikhez sem nagyon értek, így olymindegy nekem hogy melyik fajta ic-t kell megvenni, felprogramozni)
(#) rammeradrian hozzászólása Nov 5, 2013 /
 
Üdv!

Valakinek volt már dolga ilyen olvasóval?
Nekem van egy, és nem sikerül kinyernem az elküldött kódot. Flowcode-ban hiába váratom a PIC-el az UART-on küldött kódot és akarom kiíratni egy LCD-re nem történik semmi. Az olvasó működik, mert valamit küld szkópon látszik.
(#) Mengyán válasza rammeradrian hozzászólására (») Nov 5, 2013 /
 
Próbáltad PC-re kötni, és terminálban megnézni, hogy mit küld be? Azzal ki tudod szűrni, hogy tényleg jó-e, nem csak "a szkópon látszik valami". Ott a bekötés és a beállítás az általad linkelt oldalon.
(#) rammeradrian válasza Mengyán hozzászólására (») Nov 5, 2013 /
 
Sajnos nincs soros port a gépemen, így egyenlőre ez most nem megoldás.
(#) Mengyán válasza rammeradrian hozzászólására (») Nov 5, 2013 /
 
USB-Soros átalakító, kb 3000Ft.
(#) fenyo hozzászólása Márc 25, 2014 /
 
Szeretném megkérdezni, van-e valakinek ötlete, hogy lehetne megcsinálni egy raktárban ahol kb. 3000 tétel van (folyamatosan nő), kb. 30x50x10 cm-esek, salgó polcokon, hogy mindegyik kapna egy egyedi, érzékelhető valamit (pl. mágnes csík), és ha egy detektorral végigpásztázom a helyet, akkor valahogy jelzi hol van a tétel (aminek a kódjára állítom a detektort), pl. erősödő csipogással. Bármilyen ötlet érdekelne, köszönöm előre is.
(#) zsoltee0001 válasza fenyo hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
RFID, vonalkód, stb, sajnos ezek mind csak közelről működnek, ha olyan kell, hogy pl 100 méterről is jelzi merre van, azt szerintem önálló táp nélkül nem hiszem.
De hátha valaki tud segíteni, erre én is kíváncsi lennék.
Üdv
(#) nedudgi válasza fenyo hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
Tisztázzunk pár dolgot, mielőtt belemerülnénk a részletekbe.
Mekkora az a raktár? A költségvetéssel el lehet menni mondjuk egy milla fölé? A személyzet megbízható, precíz?
(#) fenyo hozzászólása Márc 25, 2014 /
 
Tisztelt zsoltee köszönöm a választ.
Tisztelt nedudgi, köszönöm, a raktár jelenleg kb. 10x10 m. Költégvetés szerintem max. 100.000Ft körül. Személyzet teljesen megbízható és precíz.
(#) fenyo válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
Tisztelt nedudgi, köszönöm, a raktár jelenleg kb. 10x10 m. Költégvetés szerintem max. 100.000Ft körül. Személyzet teljesen megbízható és precíz.
(#) nedudgi válasza fenyo hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
Ilyen költségvetés mellett szerintem meg kell elégedni egy passzív rendszerrel. Betároláskor a tárgy kap egy vonalkódot, és a helyét egy másik vonalkóddal azonosítjuk - a raktáros a zsebében levő vonalkódolvasóval beolvassa a kódokat, a nyilvántartó rendszer pedig kiolvassa, tárolja.
Emellé elférhet (házi kivitelezés esetén) egy audiovizuális (értem ez alatt egy led és egy csipogó együttműködését) kijelzés, körülbelül merre van az a tárgy.
Ebben a szituációban egy tételre körülbelül 300 Ft jutna, tehát mindenképpen koncentrálni kell az intelligenciát.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2014
(#) fenyo válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
Értem, köszönöm szépen.
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Máj 6, 2014 /
 
Nem igazán szerettem volna új topikot nyitni, de nem találtam hasonlót. A problémám, hogy az új bankkártyám PayPass kártya, amivel a terminálhoz való közelítéssel tudok fizetni, amihez nem kell pin-kód, és ez engem nagyon zavar. Tehát szeretném a kártya PayPass áramkörét finoman szólva deaktiválni, de csak ha egyszerűen valahogyan tönkre lehetne tenni már az is megfelelne. A kártya nem sérülhet és a chip-es résznek továbbra is működőképesnek kell maradnia.
(#) kalmi.kalmi válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Máj 6, 2014 /
 
(#) kalmi.kalmi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 6, 2014 /
 
A bank azt mondta, nem lehet a funkciót letiltani, gondoltam akkor valahogyan tönkre kell tenni a kártya PayPass részét. Pl. indukciós tér. Valahogyan kommunikál a terminállal.
(#) nedudgi válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Máj 6, 2014 /
 
Mi zavar ebben? Ha nem akarod használni, akkor nem tartod oda a terminálhoz. Csodák nincsenek, a kártya csak akkor működik, ha odatartod.
(#) kalmi.kalmi válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 6, 2014 /
 
Értem én, de a biztonság miatt gondoltam erre. Neked is lesz ilyen kártyád. Én azt gondolom , hogy senki nem szeretné, hogyha illetéktelen kezébe kerülne a kártyája akkor azt bárki levásárolja a tecsóba. Mert a PayPass nem kéri a pinkódot.
Valaki megtudja mondani, hogy ezekben a plasztik kártyákban hol van a csip ? Milyen frekin kommunikál ?
(#) nedudgi válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Máj 6, 2014 /
 
Ha ennyire félted, tartsd egy árnyékoló tokban. Megsúgom, ez a technológia tényleg csak pár centiről működik. Ha elveszted, ellopják a kártyát, letiltatod, és kapsz másikat. A pénztárca sem jobb.
(#) NyariG válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Máj 6, 2014 /
 
azt hiszem 5 ezerig nem kér csak kodot arrol meg kapsz sms-t gondolom.

Tedd be a mikroba, utána már senki sem fog vele semmit vásárolni


Rfid chip hatástalanitása
Nem olvastam el az oldalt csak találtam
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
(#) kalmi.kalmi válasza NyariG hozzászólására (») Máj 6, 2014 /
 
A tied a pont
(#) proba válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Máj 6, 2014 /
 
Talán segít
A mikro gondolom elintéz a kártyán mindent, tehát nem jó megoldás.(egyszerűbb ha nem viszi sehova.)Ha tényleg csak pár cm ről működik, talán fizetni kellene vele valahol, itt kifigyelni mely oldalára a legérzékenyebb.Talán ez alapján behatárolható a chip helye. Ez után talán mechanikusan tönkre tehető egy tűvel, vagy pici fúróval.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
(#) nedudgi válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Máj 6, 2014 /
 
Megvan a megoldás. Nem tudom publikálhatom-e?
Válts olyan bankra, amelyik nem ilyen kártyát ad.
Következő: »»   3 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem