Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
AVR alapú, ebben jártas, kedves ismerősöm javaslatára és segítségével próbáltam ki, voltak kételyeim, de már tudom, hogy használható. Itt található az alap, ezt módosítottam picit.
Szia!
Nem jó, de azt a néhány mm-t megoldottam a terv módosításával.
Szia!
Sejtettem, nekem pont most van összerakva egy ilyen R2R alapú DAC, de nem szimpatikus mert magasabb frekvenciákon (10KHz felett) nem lehet tartani a 256db mintát pl. egy sinus hullámforma esetén. Erre nincs elég ideje a procinak 20MIPS esetben sem. Én ATMEGA328P-vel raktam össze.
2000Ft sincs egy 40 megáig működő DDS panelka ebay-ről. Érdemes szórakozni az ellenálláslétrával ennyiért? Én vettem egy ilyet, egész jó, 10MHz-en is szép szinuszjelet ad ki. Csak el kell küldeni neki a kívánt frekit és már ontja is magából a szinuszhullámokat.
Igazad van, ezért is voltak kételyeim, nekem az analóg mindig nyerőbb (mindenben), de a digitális előnyeit is érdemes kipróbálni, ez egyszerű, ezért esett erre a választásom.
Igazad van!
Belinkelnéd, hogy pontosan miről beszélsz?
Szerintem erre gondolt:
Bővebben: Link
Igen, erre gondoltam. Az árához képest nem rossz kis szerkezet.
Köszi, ez szuper!
Azt hiszem belelendülök egy ilyen alapú funkciógenerátor tervezésébe, leváltandó a jelenlegi XR2206-al megépítettet (pedig azon sincs tekerős poti).
Ebay-on 6-10 eFt.-ért egészen jók (panel) vannak. Ez pld.: Bővebben: Link 8500Ft. érdemes megnézni forgógombos, illetve keresgélni hasonlók között. Csak adatlapjuk alapján mondom, nem ismerem közelről.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
XR2206 IC leváltása, egyszerű analóg szinten is..(MAX038).
Sziasztok!
Hamár szóba hoztam be is mutatom a jelenlegi funkció generátoromat. Remélem meg vannak számlálva a napjai. Tulajdonságai: - FRQ:0.1Hz-350KHz , 7 sáv, 65536 érték minden sávban - Chip XR2206, sinusz,négyszőg, háromszög - CPU:Atmega328P - 8 bites PWM négyszögjel - 8 bites kimenőszint vezérlés szinusz és háromszög jelekre - 99 diszkrét érték tárolása (frq,hullámforma,pwm,kimenőszint) Üdv.
Ez már elveszi az embertől a saját fejlesztés élményét.
Ismerem a MAX038-at, nem olcsó viszont nehezen beszerezhető.
Ez igaz, viszont minden jelformában azonos szintű amplitúdót produkál, teljes sávban is.. és stabilabb magasabb frekiken is. Számomra ez is lényeges, nem kell minden mérésnél kimeneti szintet állítani, jelajak váltás miatt.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
Igen, próbálkozni érdemes. De inkább analóg módon, akkor nem lesz jitteres a kijövő jel. Ugyanis a rar. állomány képeiden ezt lehet látni. Vagy valahogy meg van frekben modulálva? Vagy a szkóp nem az igazi? Jó ez a lépcsős szinusz is, de én inkább megmaradok az analógnál... meg a négyszög, az négyszög még 500 kHz-en is. A dobozt viszont nagyon irígylem, szép.
Egyetértek. Én ahol lehet analógot használok, a tisztasága miatt. Mert kellemetlen a zaj zavar jitter stb, hatásaival kínlódni. Egy fejlesztésnél némi kínlódás után derül ki, hogy a tápegység, generátor, digiszkóp okozza a bajt, nem az áramköröm.
Holnap csinálok pár képet, hogy a kis kínai DDS-nek milyen jele van. Még 10MHz-en is szép szinuszjele van, nincsenek lépcsők.
Teljesen osztom véleményed. Amit kifogásolsz, valóban látható, kb. 20KHz felett.
Ezért megtartom, viseltes, régi, analóg generátorom is..
Sziasztok!
Elkészültem egy Jimmy Hendrix Fuzz Face és Ultra Flanger effektel 2IN1-ben. Úgyérzem ezeket még mindíg olcsóbb megépíteni mint készen megvenni és nem beszélve a munka öröméről na meg a kész termék használatáról és az egyediségéről. A két hobbi egybeforrott teljesen!
Teljesen jó!De! A küllemet megdobnák a fém(vagy legalábbis fémutánzat) potmétergombok.
Köszi! Igen én is azt tettem volna rá meg fém led foglalatokat,de a megrendelő nem áldozott többet rá és neki így is megfelelt. Az enyémen fém lesz minden!
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
Sziasztok,
Ma elkészült a PIC-alapú, 4 csatornás RC PPM enkóder és dekóder. A kettő között RF modulokkal biztosítom a kapcsolatot. Nem volt szükség különleges kódolásra, mert a PPM jelben a leghosszabb szünet is kb. 12 ms, az adó (az adatlap szerint) csak 70 ms tétlenség után áll le. Ebben a formában négycsatornás RC modellek távvezérlésére alkalmas, az adóban V-mixer is van. A vevő áramellátása a motorszabályzón keresztül történik (BEC). Repülőmodellekhez nem javaslom, legfeljebb beltérre, kisebb gépekhez, de autókhoz, hajókhoz szerintem jól használható. Az enkóder PIC programja saját, a dekódert a neten találtam. Üdv: kisté
Klassz lett!
A kódját meg tudod osztani velünk?
Persze. Bár az enkóder program elég favágó stílusú, de működik.
A dekódert itt találtam, a saját programom (CCS-C) mellékelem.
Sziasztok!
Még egy torzító Marshall Guv'nor
Nagyon jó lett.A rajzot el tudnád nekem küldeni ?
Nem egy nagy durranás. Szintillesztő 5V-3,3V közé. 20x30mm-es a panel és tartalmazza a 3,3V-os tápegységet is. Legközelebb majd kisebbre tervezem, mert így elég szellős lett.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |