Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-s NYÁK levilágító készítése
Lapozás: OK   119 / 136
(#) szili83 válasza elektromos hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Szerintem van olcsóbb, olyan 2500-ért. Ha ezt a drágábbat veszed meg, akkor mit csinálsz a felesleggel?
Bővebben: Link
(#) elektromos válasza szili83 hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Néztem a Te linkedet is, de az én linkemen 120 led /méter van. Szerintem jobban megéri mert dupla annyi led olcsóbban. A felesleget elteszem szűkösebb napokra Csak 1 hónap mire ide ér, ha ide ér.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014

Háát ahogy gondolod.
De 5m az nagyon sok.
Ha A4-es területre teszel, akkor egy csík 30cm, és 8-10 sornál nem kell több még a kevesebb LED-esből sem. A 120Db LED-esből meg főleg.
(#) Szpisti hozzászólása Máj 15, 2014 /

Nem akarok beleszólni, de érdemes ledekkel babrálni, mikor lehet kapni készen olcsón uv csöves arcbarnítókat ? A4-es lapot 30 centiről 6 perc alatt leexponálja.
Csak gondoltam megemlítem, mert láttam egyet az Apróhirdetésekben
(#) elektromos hozzászólása Máj 15, 2014 /

Az újabb ötletem egy kicsi alú koffer lesz aminek 8,5 cm a magassága, tehát nekem alsó és felső világítás lesz mert 99%-ban 2 oldalas nyákokat készítek. Mivel kb 3,5-4 cm lesz a ledek távolsága a levilágítandó nyáktól, így azért kell a sok led, szerintem.
Az arcbarnító nem fér el a kicsi kofferben.
(#) Mdavid válasza elektromos hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Szerintem előbb számold ki, hogy milyen messziről fogod világítani. 120°-os sugárzási szöge van, tudod a LED-ek távolságát, meg elvileg azt is, hogy milyen messze lesz a nyák a LED-ektől. Így egyszerűen ki tudod számolni, hogy kell-e a 120-as sűrűségű szalag.
(#) Mdavid válasza elektromos hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

35 mm-es távolságnál még épp kevés a 60-as, 40-nél már jó, mert van átfedés 2 LED között.
(#) elektromos válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Ezért kell a 120-as mert nagyon közel vagyok a levilágítandó felülethez . Sokkal egyenletesebb lesz az átfedés szerintem.

Toldd el egymástól a két csíkot, és úgy számolj. Pl egymás mellé teszed. Ellég a 60-as. Csak jól kell elhelyezni.
(#) elektromos válasza szili83 hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Én is egymás mellé helyezem, mert máshogy nem lesz rendes átfedés. A 120 darabosnál meg tuti fedni fogják egymást. Mivel kb 25cm-es hosszú csíkok kellenek és 17 cm szélességben, így nem is olyan sok szalag marad. Persze nincs adat a szalag szélességéről, mely 1-1,5cm között változik. Majd meglátjuk ha megveszem. Persze még csak a tervezgetés elején járok, de még sok minden változhat. Most nézegetem a piactéren van 60 ledes uv nem is messze tőlem. Tehát várok 1 hónapot a 120-ra, vagy megveszem a 60 ledest a vateron
(#) szaky27 hozzászólása Máj 15, 2014 /

Sziasztok!

Régebben készítettem levilágítót én is. 1000 Ft ért vettem vaterán arcszoláriumot, az volt az alap. Igaz vennem kellett foglalatokat meg pár apróságot, de kb. 5000 Ft-ból lett egy elég jó levilágító.
~7-8 cm-re van a nyák a csövektől, így kell neki 1 perc levilágítás.
(#) elektromos válasza szaky27 hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Szia!
Szép egy darab, sajnos nekem nincs ekkora műhelyem
(#) kaqkk válasza elektromos hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Itt a témában van kép az én "kofferemről " a képek közt a 4. oldalon , remélem tudsz ötletet meríteni belőle ..
(#) elektromos válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Láttam az ötletedet, azt adaptálom az én lehetőségeimhez. Nekem kell alulra és felülre is led, de a Te ötletedben nem látni a felső részt. Én atmega8-al tervezem a vezérlést, mert csak azt ismerem valamennyire.
(#) kaqkk válasza elektromos hozzászólására (») Máj 15, 2014 /

Jó kis cucc volt , már bánom hogy megváltam tőle , remélem amit építesz neked is a szívedhez nő ! Várjuk a képeket ha elkészül!
(#) don_peter válasza every hozzászólására (») Máj 23, 2014 /

Mik a tapasztalataid az elkészített levilágítóddal kapcsolatban?
Jól és stabilan működik?
Én is most tervezem egy hasonló megépítését szóval nagyon érdekelnek a pozitív és negatív vélemények.
Köszi előre is.
(#) Szammer hozzászólása Jún 1, 2014 /

Sziasztok!
Egy tapasztalati kérdésem lenne?
UV LED-es levilágítót raktam össze, de nem szkener alapon. A kisebb méret miatt, próbáltam vágni egy szkener üvegből, de nem ment (edzett üveg, úgy tűnik). A közönséges ablaküveg UV elnyelésével kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Üdv:
Zsolt
(#) pjg válasza Szammer hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

4 csöves arcszoláriumot használok 10 mm vastag üveggel. Nem vettem észre semmi hátrányosat.
(#) Bakman válasza Szammer hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Az én levilágítómban is hagyományos üveg van (5 mm vastag) de működik tökéletesen.
(#) kaqkk válasza Szammer hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Nemrég egy fénymásoló szervizben azt mondta egy szerelő hogy ők sima üvegből vágatnak a gépekre ha cserélni kell az üveget (ha törik)
(#) Szammer hozzászólása Jún 1, 2014 /

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek, jöjjön az ablaküveg (azt tudom vágni).
Üdv:
Zsolt
(#) koverg70 válasza Szammer hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Szia!
Én két kb. A5-ős méretű képkeretet vettem, és az abban található üvegeket használom.
(#) ic20 hozzászólása Júl 3, 2014 /

Sziasztok!
Nagyon régóta olvasom ezt a topikot de nem sokat szóltam hozzá, innen szedegetem össze a sok infot, hogy hogyan lehet jó levilágitót készíteni. Nem rég készültem el az első levílágitomal és gondoltam meg osztok pár képet róla. Köszönet a topiknak a sok infoért.
(#) kaqkk válasza ic20 hozzászólására (») Júl 3, 2014 / 1

Nagyon szuper !De ha tennél rá egy lezárható tetőt vastag szivaccsal "bélelve" két legyet ütnél egy csapásra 1: meg lenne oldva a leszorítás
2: nem kéne az uv veszély felirat....
(#) vicsys válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 3, 2014 / 2

Azért a felirat, jó ha ott van. Mindig akad kíváncsiskodó...
(#) kaqkk válasza vicsys hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

A "táska" levilágítóm programja úgy volt megírva hogy tetőnyitásra leállt a világítás , az időzítés , visszacsukáskor minden onnan folytatódott ahol megállt. Ezt csak egy felirat helyett használtam ....
(#) ic20 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 3, 2014 /

Köszönöm . Betétes leszorító nagyon jó ötlet egy szivacs lappal azzal még ki fogom majd egészíteni mert így egyszerűbb lesz a leszorítás , az uv felirat az csak biztonsági okok miatt került rá igaz ez a neoncső max szemfájást okozhat . Én észre se vettem hogy a két feliratot elronototam mert az előlap az gyorsan készült , köszönöm az észre vételt javítani fogom így.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
(#) l0rika hozzászólása Júl 6, 2014 /

Sziasztok,

Én is szeretnék megpróbálkozni egy UV led-es levilágítóval. Sok mindent megtudtam visszaolvasgatva ezen a fórumon.

Van 50db superflux UV LED -em.

A mátrixos kapcsolást is innen koppintottam.

A kérdésem az lenne, hogy ha soronként 5 led-et kapcsolnák össze akkor mekkora előtét ellenállásra lenne szükség? Ha jól láttam a led-eknek külön-külön 5V kell.
Továbbá ha 5-össével kapcsolnám össze akkor kb 30V kellene az egész levilágítónak...nem?
(#) vicsys válasza l0rika hozzászólására (») Júl 6, 2014 /

Nos, szerintem nem mátrix a kapcsolás. Nem, nem 5V kell neki, csupán 3,1V. Ha jól látom a 30mA a maximum, amit átcsorgathatsz rajta. Méretező progit találsz a "segédprogramok" szekcióban.
(#) l0rika válasza vicsys hozzászólására (») Júl 6, 2014 /

Igazad van a feszültséggel kapcsolatosan...emlékezetből írtam az 5-öt.
Következő: »»   119 / 136
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem