Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem van olcsóbb, olyan 2500-ért. Ha ezt a drágábbat veszed meg, akkor mit csinálsz a felesleggel?
Bővebben: Link
Néztem a Te linkedet is, de az én linkemen 120 led /méter van. Szerintem jobban megéri mert dupla annyi led olcsóbban. A felesleget elteszem szűkösebb napokra Csak 1 hónap mire ide ér, ha ide ér.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
Háát ahogy gondolod.
De 5m az nagyon sok. Ha A4-es területre teszel, akkor egy csík 30cm, és 8-10 sornál nem kell több még a kevesebb LED-esből sem. A 120Db LED-esből meg főleg.
Nem akarok beleszólni, de érdemes ledekkel babrálni, mikor lehet kapni készen olcsón uv csöves arcbarnítókat ? A4-es lapot 30 centiről 6 perc alatt leexponálja.
Csak gondoltam megemlítem, mert láttam egyet az Apróhirdetésekben
Az újabb ötletem egy kicsi alú koffer lesz aminek 8,5 cm a magassága, tehát nekem alsó és felső világítás lesz mert 99%-ban 2 oldalas nyákokat készítek. Mivel kb 3,5-4 cm lesz a ledek távolsága a levilágítandó nyáktól, így azért kell a sok led, szerintem.
Az arcbarnító nem fér el a kicsi kofferben.
Szerintem előbb számold ki, hogy milyen messziről fogod világítani. 120°-os sugárzási szöge van, tudod a LED-ek távolságát, meg elvileg azt is, hogy milyen messze lesz a nyák a LED-ektől. Így egyszerűen ki tudod számolni, hogy kell-e a 120-as sűrűségű szalag.
35 mm-es távolságnál még épp kevés a 60-as, 40-nél már jó, mert van átfedés 2 LED között.
Ezért kell a 120-as mert nagyon közel vagyok a levilágítandó felülethez . Sokkal egyenletesebb lesz az átfedés szerintem.
Toldd el egymástól a két csíkot, és úgy számolj. Pl egymás mellé teszed. Ellég a 60-as. Csak jól kell elhelyezni.
Én is egymás mellé helyezem, mert máshogy nem lesz rendes átfedés. A 120 darabosnál meg tuti fedni fogják egymást. Mivel kb 25cm-es hosszú csíkok kellenek és 17 cm szélességben, így nem is olyan sok szalag marad. Persze nincs adat a szalag szélességéről, mely 1-1,5cm között változik. Majd meglátjuk ha megveszem. Persze még csak a tervezgetés elején járok, de még sok minden változhat. Most nézegetem a piactéren van 60 ledes uv nem is messze tőlem. Tehát várok 1 hónapot a 120-ra, vagy megveszem a 60 ledest a vateron
Sziasztok!
Régebben készítettem levilágítót én is. 1000 Ft ért vettem vaterán arcszoláriumot, az volt az alap. Igaz vennem kellett foglalatokat meg pár apróságot, de kb. 5000 Ft-ból lett egy elég jó levilágító. ~7-8 cm-re van a nyák a csövektől, így kell neki 1 perc levilágítás.
Szia!
Szép egy darab, sajnos nekem nincs ekkora műhelyem
Itt a témában van kép az én "kofferemről " a képek közt a 4. oldalon , remélem tudsz ötletet meríteni belőle ..
Láttam az ötletedet, azt adaptálom az én lehetőségeimhez. Nekem kell alulra és felülre is led, de a Te ötletedben nem látni a felső részt. Én atmega8-al tervezem a vezérlést, mert csak azt ismerem valamennyire.
Jó kis cucc volt , már bánom hogy megváltam tőle , remélem amit építesz neked is a szívedhez nő ! Várjuk a képeket ha elkészül!
Mik a tapasztalataid az elkészített levilágítóddal kapcsolatban?
Jól és stabilan működik? Én is most tervezem egy hasonló megépítését szóval nagyon érdekelnek a pozitív és negatív vélemények. Köszi előre is.
Sziasztok!
Egy tapasztalati kérdésem lenne? UV LED-es levilágítót raktam össze, de nem szkener alapon. A kisebb méret miatt, próbáltam vágni egy szkener üvegből, de nem ment (edzett üveg, úgy tűnik). A közönséges ablaküveg UV elnyelésével kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Üdv: Zsolt
4 csöves arcszoláriumot használok 10 mm vastag üveggel. Nem vettem észre semmi hátrányosat.
Az én levilágítómban is hagyományos üveg van (5 mm vastag) de működik tökéletesen.
Nemrég egy fénymásoló szervizben azt mondta egy szerelő hogy ők sima üvegből vágatnak a gépekre ha cserélni kell az üveget (ha törik)
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek, jöjjön az ablaküveg (azt tudom vágni). Üdv: Zsolt
Szia!
Én két kb. A5-ős méretű képkeretet vettem, és az abban található üvegeket használom.
Sziasztok!
Nagyon régóta olvasom ezt a topikot de nem sokat szóltam hozzá, innen szedegetem össze a sok infot, hogy hogyan lehet jó levilágitót készíteni. Nem rég készültem el az első levílágitomal és gondoltam meg osztok pár képet róla. Köszönet a topiknak a sok infoért.
Nagyon szuper !De ha tennél rá egy lezárható tetőt vastag szivaccsal "bélelve" két legyet ütnél egy csapásra 1: meg lenne oldva a leszorítás
2: nem kéne az uv veszély felirat....
Azért a felirat, jó ha ott van. Mindig akad kíváncsiskodó...
A "táska" levilágítóm programja úgy volt megírva hogy tetőnyitásra leállt a világítás , az időzítés , visszacsukáskor minden onnan folytatódott ahol megállt. Ezt csak egy felirat helyett használtam ....
Köszönöm . Betétes leszorító nagyon jó ötlet egy szivacs lappal azzal még ki fogom majd egészíteni mert így egyszerűbb lesz a leszorítás , az uv felirat az csak biztonsági okok miatt került rá igaz ez a neoncső max szemfájást okozhat . Én észre se vettem hogy a két feliratot elronototam mert az előlap az gyorsan készült , köszönöm az észre vételt javítani fogom így.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
Sziasztok,
Én is szeretnék megpróbálkozni egy UV led-es levilágítóval. Sok mindent megtudtam visszaolvasgatva ezen a fórumon. Van 50db superflux UV LED -em. A mátrixos kapcsolást is innen koppintottam. A kérdésem az lenne, hogy ha soronként 5 led-et kapcsolnák össze akkor mekkora előtét ellenállásra lenne szükség? Ha jól láttam a led-eknek külön-külön 5V kell. Továbbá ha 5-össével kapcsolnám össze akkor kb 30V kellene az egész levilágítónak...nem?
Nos, szerintem nem mátrix a kapcsolás. Nem, nem 5V kell neki, csupán 3,1V. Ha jól látom a 30mA a maximum, amit átcsorgathatsz rajta. Méretező progit találsz a "segédprogramok" szekcióban.
Igazad van a feszültséggel kapcsolatosan...emlékezetből írtam az 5-öt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |