Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy spéci Pioneer DVD-A lejátszóm, DV-646A. Egy baja van neki, nem megy rajt a kijelző. A dimmerrel sincs kikapcsolva, közelről látszik hogy egykét pixel nagyon haloványan világítani próbál. Hogyan lehet megjavítani? Köszi!
Szia!
Tápegységét ellenőrizd, - 20-25V és a cső fűtését. Valamelyik elko hibája okozhatja.
Köszönöm szépen, tényleg ez a baj, a 27V hiányzik, helyette csak valami 1V körüli feszültség van. Most keresem a hibát a tápegyságen, a kondik hibárlannak tűnnek és elég márkásak (Rubycon), de ha megtalálom azt ami kapcsolaba lehet a 27V-al, akkor megmérem mindenképpen.
Tudnál még abban segíteni hogy melyik kondenzátor lehe0t a felelős a 27V-ért? Itt a service doku: Bővebben: Link Köszönöm!
Most meg kiszerve elindítottam a tápegységet,és most megjelent rajt 22-23V. Most akkor mi van? A 27v-os bemenet a panelon végtelen ellenállású (gondolom mivel a relé léeválasztja kikapcsolt állapotban.
Most összeraktam (persze megint leesett a feszültség), és arra az érdekes felfedezésre jutottam hogy a dimmerelés függvényében változik a feszültség a táp kimenetén, egyenes arányban a fényerősséggel. Max fényerőn 1,3V körül van, legkisebb fényerőn 1V körül, és kikapcsolt kijelzőval 0,8V körül. A kicsi cd feliratocska látszik halványan, és az is hogy működik rajt a dimmer.
Táp ezen részében: D107,D109,C112,R103 alkatrészeket nézd meg.
Köszönöm szépen, így is a tápban keresendő a hiba, hogy önmagában megjelenik rajt a feszültség?
És a feszültség mitől van arányban a dimmereléssel? A táp kap infot a főpaneltől hogy mekkora feszültséget állítson elő, így a tényleges dimmerelés a tápegységen zajlik?
Sikerült eljutnom a kijelzőig, és egy érdekes dologra lettem figyelmesy a kijelző jobb olsó srkában van egy fekete paca az üveg belül. Ez mire utal, lehet hogy maga a kijelző ment tönkre?
![]()
Köszi! Sajnos lövésem sincs hogy mit ellenőrizzek ezen a panelon. A szervízdoksi ir 3 ellenállást hogy ellenőrizzek (r132-134), ellenallasnak ellenallasok... (10-20ohm)
Van még esetleg valami ötleted? Az FLAC mit jelenthet? fl panel ac fesz? valami váltóáramot kap táptól? (ott is flac nek nevezik), nem lehet hogy azzal van a baj? A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
A -27V ellenőrizd és a kijelző két végén lévő kivezetéseken a cső fűtését..
Nem tudom megmérni, ahhoz össze kéne raknom az egészat, de valószíbnüleg nincs mivel a tápnál sincs meg. Mi okozhatja a tápfesz leesését ha rá van dugva? És hogy dimmerelődik az a pici feszültség..
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
A fűtés lábai között nem túl sok a 20ohm ellenállás?
Oké, a többit össze is rakom, már annak örülök hogy nem rontottam el semmit, annyira szét kellett szedni
![]()
Sziasztok!
Sikerült akkor frissítenem a firmware-t, amikor jött az áramszünet. (tudom...). Vissza lehet varázsolni valahogyan a szoftvert? Bedugom, de meg se mozdul. Mindent a szoftver kezel gondolom.. Egy Phillips DVP 3350-es DVD lejátszóról van szó. USB-s. A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
A cső fűtése, és a 2xV táp között szokott lenni egy kondenzátor.Egy időben az szerette megadni magát.Egyébként lehet a fűtés, és a táp közötti feszültséget változtatja valahogyan.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
Meg lett a hibás alkatrész, egy szakadt ellenállás a pufferkondi után egyből a kimenet előtt. Holnap kicserélem és meglátjuk mit mutat
![]() Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget! A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
Kicseréltem a szKadt ellenállást a tápban, most meg an a 27V üzem közben is, de legnagyobb megdöbbenésemre a kijelző még mindig nem megy..
![]()
Fűtése nem 27V-ról megy, nézd meg a rajzát, 12/13 kivezetések.
Ahha, hogy az kapja az FLAC-t, tehát nem is egyenáramról megy. Már akkor azt nem értem hogy mi a bánat ez a -27V?
AC módben a kijelző két szélén 1V körüli AC mérhető, viszont ha az egyik mérőpontot felemelem és a levegőben tartom 5V-t körül mutat a műszer.. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2014
Kijelző csőnek, kell tápfeszültség (-27V) és fűtőfeszültség.
Bármelyik hiánya esetén nincs kijelzés.. Mivel mérted a változó feszültséget? A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2014
A fűtőfeszültségnek mekkorának kell lenni, és milyen frekvencián?
Mezei multiméterrel. Nagyobb frekis és nem tudja mérni a multiméter? A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2014
Freki magas, a tápegység frekvenciája (100KHz körül) , ezért nem alkalmas rá a DMM.
Az alkatrészeket méregesd, BEA401 feltétlenül ellenőrizd. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2014
Hogyan mérjem akkor meg, hogy megvan-e? Valamekkora égőt rátehetek esetleg? Nincs oszcilloszkópom, vagy ennél a DMM-nél profibb műszerem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |