Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   57 / 82
(#) kadarist válasza Szabi46 hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Igen, sajnos ezt jelenti.
(#) uniman válasza Szabi46 hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Hello!
Esetleg, ha az országhatár közelében kocsikázol, még van rá esély, hogy néhány helyen elcsiphetsz DVB-T Mpeg2-es adást...a DVB-T2 még csak a jövő (Persze a szomszédos országokban már van adás is.)
(#) Szabi46 hozzászólása Máj 22, 2014 /
 
Akkor megragadom az alkalmat. A dvb-t 2 az ugyanaz, mint az mpeg2?
A dvb-t 4 pedig az mpeg4, csak 2 féle módon jelölik?
(#) kadarist válasza Szabi46 hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Bővebben: Link
Kevered a fogalmakat. A DVB-T2 egy újabb technilógia és most vezetik be nyugat-európában.
(#) Szabi46 hozzászólása Máj 22, 2014 /
 
AHa, akkor nekem a dvb-t az még ok, viszont csak mpeg2-t tid a készülék. Az idegesít a legjobban, hogy megtalálja a mostani adásokat, de se kép se hang :/
Nem lehet akkor se hardveres se szoftveres megoldással mpeg2-t 4-esre alakítani?
(Bocsi, de senkitől nem tudok tanácsokat kérni, csak itt)
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2014
(#) pont válasza Szabi46 hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Ahhoz, hogy a te készüléked kezelje, az mpeg4-et kellene mpeg-2-re alakítani, ehhez először is kell egy mpeg-4-es vevő, amit viszont direktbe is rá köthetsz, akkor meg minek mpeg2-re alakítani....
(#) Szabi46 válasza pont hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Na ezt nem értem. A tv-m az mpeg2-t tud, ami fogható nálunk az pedig mpeg4. Szóval az mpeg2-re akarok nézhető adást.
(#) pucuka válasza Szabi46 hozzászólására (») Máj 22, 2014 / 1
 
Akarni, azt lehet. Menj Ausztriába, vagy egy olyan országba amelyik szerepel a listádon, és ott megteheted. Akarj odautazni.
(#) Szabi46 válasza pucuka hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Na azt már nem
Akkor lehet, hogy külső tuner lesz aux-al össze kötve. Addig nem nyugszok, amíg össze nem jön
(#) pucuka válasza Szabi46 hozzászólására (») Máj 22, 2014 / 1
 
Akkor már figyelj oda, hogy milyet veszel, alkalmas legyen a DVB-T2 vételére is, és legyen benne kártyahely.
(#) pont válasza Szabi46 hozzászólására (») Máj 22, 2014 / 1
 
Nem tudom pontosan mit nem értesz, de próbálom máshogy. Mo.-n mpeg4 van. ezzel nincs mit kezdeni csak ezt tudod venni, valamivel "fogni" kell ezt a jelet. Erre a legegyszerűbb egy mpeg4 set top box. Léteznek mpeg4-mpeg2 átalakítók (kábel tv szolgáltatók szokták használni) és akkor ráköthetnéd a készülékedre, de erre nincs szükség mert mint ahogy fentebb írtad a STB-t rákötheted az aux-ra
(#) Massawa válasza Szabi46 hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Olyan mindenhol van .... külföldön ( meg hozzávalo olcso készülékek, csak nálunk vannak olyan sokan, akikkel 4-t fizetettnek a 2-rt....).
(#) proba válasza Szabi46 hozzászólására (») Máj 23, 2014 /
 
Egy berendezés szerintem nem attól mpeg4 mert a tuner más benne. Azt gondolom ugyan azt építik mindegyikbe (max a frekvencia sáv más, attól függően, dvb-t-s-c) . A nagy különbség az utána következő jelfeldolgozásban rejlik. Az mpeg4 vevőkön látszik hogy egy kissé komolyabb processzorok dolgoznak bennük. Ettől kezdve viszont a tiédnek a tunerét kellene belevinni egy mpeg4 tuner helyére ami már eléggé értelmetlennek tűnik.
(#) Szabi46 válasza proba hozzászólására (») Jún 10, 2014 /
 
De miért kellene az én tuneremet belerakni egy mpeg4 helyére?
(#) Sinclair hozzászólása Jún 17, 2014 /
 
Sziasztok!

Sajnos nem tudtam elolvasni mind az 58 oldalnyi hozzászólást, ezért elnézést kérek, ha már ilyesmiről volt szó!

1 hónapja érkezett a DVB-T+DAB+FM vevőm, de sajnos a szobámban a kapott kis antennával olyan gyenge a vétel, hogy nem tudom nézni a magyar csatornákat (most meg vb miatt nem ártana - netes streameket most hagyjuk). Pár méterrel arrébb a konyhában a hűtőre vagy radiátorra (fémfelületre) rárakva tökéletes 100%-os vételt kapok és szépen tudom is nézni a csatornákat. A szobámat végigscanneltem egy progival, de ablakon kitéve se javul igazán, elég közel vannak a többi ház falai.
Milyen féle megoldást, megoldásokat tudnátok javasolni?
Segítene valami más antenna vajon? A jelenlegi antenna az ilyen: http://www.ebay.com/itm/NEW-USB-DVB-T-RTL-SDR-Realtek-RTL2832U-R820...107580

Vagy marad az, hogy a konyhából ide vezetem a jelet?
Esetleg valami más ötletetek lenne?
(amúgy különböző frekiken rádiózásra a szobámban is jól működik)

Előre is köszönöm a választ!

Üdv,
Sinclair
(#) pucuka válasza Sinclair hozzászólására (») Jún 17, 2014 /
 
Marad, hogy a konyhából végigvezeted a jelet, vagy külső antennát használsz.
(#) Ricsi89 válasza Sinclair hozzászólására (») Jún 17, 2014 /
 
Próbáltad a szobában fémfelületre rakni? Nálam is hasonló volt, fémfelületen sokkal jobb a jelerősség. Volt olyan, hogy az ablakon volt, ha hozzáért a fém kilincshez jó lett, ha nem, akkor alig volt jel.
(#) Sinclair hozzászólása Jún 17, 2014 /
 
pucuka: Sajnos külső antennára nincs annyira lehetőség. És az elvezetést te hogy oldanád meg? Mármint milyen kábellel?

Ricsi89: Igen, próbáltam itt is fémfelületre, de sajnos ott se elég jó.


Más benti antenna nem nagyon oldaná meg a dolgot?

(Köszi amúgy a gyors válaszokat!)
(#) pucuka válasza Sinclair hozzászólására (») Jún 17, 2014 /
 
75 ohmos koax kábellel, az ablakon ilyennel hozhatod át.
(#) Ge Lee válasza Sinclair hozzászólására (») Jún 18, 2014 /
 
A szobaantennákat felejtsd el, semmire nem jók. A lepkeantennának van egy olyan előnye a többihez képest, hogy a vízszintes irányú kiterjedése elég kicsi, ennél fogva pl. egy emeletes épület külső falára is felszerelhető anélkül hogy jelentősen rontaná az összképet, szinte belesimul a falba.
Van benne erősítő is, ha csak nagyjából az adó felé tudod fordítani, akkor is tökéletes vételed lesz. A belső antennás megoldás csak akkor működik ha nagyon közel vagy az adótoronyhoz, de mondjuk egy zsúfolt belváros épületei között még akkor is kétséges.
(#) Sinclair hozzászólása Jún 18, 2014 /
 
pucuka: Hát még olyat nem is használnék, de sajnos a koax kábel - ahogy nézem - magában sem olcsó játék. :S 2 rugó volt a vevő mindennel, így már elgondolkodtam, hogy lehet hagyom a fenébe*. Bár van régről pár koax kábelem, de azok elég rövidek.
(Lehet egyszerűbb lesz inkább egy tunerrel családtól streamelni a dolgokat, úgyis évek óta tervezem már - több csatorna pozitívum.)

Minden esetre köszi a választ!

szerk.: Bár most nézem, hogy lehet elsőnek rossz találatok alapján ítéltem meg a koax kábel árát. Na még jobban utánanézek.


Ge Lee: Igen, inkább a zsúfolt belváros épületek a problémásak, sima kertes házakban az a tapasztalatom, hogy tökéletesen működik. A lepkeantennán azért elgondolkoztam, bár lehet még itt a külső falon se túl jó a vétel.
Köszi a választ!

Talán egyébként a tuner-stream kombó a legolcsóbb ilyen vételi körülmények mellett, csak ott meg hibalehetőség a netkapcsolat...

(*=azért tv nézésen kívül másra is használható )


Ha valakinek még van tanácsa, ötlete nagyon szívesen veszem!
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2014
(#) pucuka válasza Sinclair hozzászólására (») Jún 18, 2014 /
 
Ezt nem igazán az otthoni TV -zésre találták ki, bár ha kiépíted a megfelelő környezetet (külső antenna, koax, ablak átvezető) arra is jó. A koax azért nem lehet olyan drága, az ablakátvezető ugyan nem olcsó, de ha megtöröd a koaxot, ott vagy ahol a part szakad. Vagy átfúrod az ablakkeretet. Sajnod a digitális TV elég érzékeny a reflexiókra, akár a levegőben, akár a koaxban történik.
De ha csatlakoztatod a tabletedhez, vagy okostelefonodhoz, TV -zhetsz bárhol, de leginkább szabadtérben.
(#) Sinclair hozzászólása Jún 18, 2014 1 /
 
Igen, igazad van. Köszönöm a segítséget!
Tabletekbe mondjuk akár bele is építhetnék.
(#) Doky586 válasza Sinclair hozzászólására (») Jún 19, 2014 /
 
Akkor mi a gond?
Leteszed az antennát a hűtőre, konyhaasztalra a laptop.. Legalább közel van a hűtő, mert így nem kell levenned a szemed a meccsről amikor kiveszed a lehűtött sört...
(#) Sinclair hozzászólása Jún 19, 2014 /
 
Doky: Van benne valami. Amúgy sajnos ott nincs túl kényelmes hely, illetve monitort használok a laptophoz.
(#) danyi hozzászólása Jún 29, 2014 /
 
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni az alábi problémával.Egy Alcor hd2650 beltérinek olyan gondja lett hogy mint ha álandóan be volna kapcsolva,de viszont a tv képernyőn semmi + hang se.Kikapcsolni nem lehet,a tavra nem reagál.Mértem az 5 volt meg a 12 megvan,nem melegszik semmi benne.Ha valaki tudna nekem segíteni,vagy legaláb kapcsolási rajz lenne hozzá.Igy néz ki az egész(kép).Amugy keresgettem de nem tanáltam róla semmit.

2.jpg
    
(#) xule hozzászólása Júl 8, 2014 /
 
Szerintetek létezik hogy az SFN üzemmód miatt produkál édekes jelenséget 3 különböző beltéri vevőn : a jelszint alig változik a minőség viszont akár 65-98% között ugrál percekig az összes muxon majd fél óra alig változás és ez rendszeres tapasztalat. Bp. és a 3 torony 10 fokon belül látszik. Vidéki tornyok vételénél kissebb jelszint de 98% körüli stabil minőség van . 5 elemes mini yagi . Ha kicsit elfodítom jobb a minőség de csökken a jel . Ráadásul azok a vidékiek jönnek be amik nem is szerepelnek a hivatalos mérési térképeken .
(#) pucuka válasza xule hozzászólására (») Júl 8, 2014 /
 
Ilyen dolgok reflexiós környezetben fordulnak elő. Nagy térerő, nagy reflexió, kis térerő, jóval kisebb reflexió. Figyeld meg a környezetedet, esetleg nincs közvetlen rálátás vagy csak részleges, repülőgép, vasúti forgalom stb.
(#) xule hozzászólása Júl 9, 2014 /
 
Elöttem van egy vasbeton nagy ház Bp.-re(és Kékesre) de igy is majdnem kiveri a mérőt. Kékesnek kéne határértéken jönnie irány alig van odébb Bp.-től de csak bevillan. Kabhegy stabil pedig nem kéne jönnie . Ezenlívül kissé időjárásfüggően Tata-Szfvár néha napokig stabil. Ilyen esetekben a matricás készülék garantáltan meghülyülne - állandóan frekvenciát cserélne. Túl jó vétel őrületbe kergetné a mezei felhasználót mert a minőség és frekvemcia változna és nem tudná mi baj és "soha többet korszerű digitális technika". Na ilyenkor átok az automata frekvenciaváltás (matricával).
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
(#) xule hozzászólása Júl 9, 2014 /
 
Sőt volt már olyan automata hangolásom : 3 mux 3 telephelyről - matricással.
Következő: »»   57 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem