Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Esetleg, ha az országhatár közelében kocsikázol, még van rá esély, hogy néhány helyen elcsiphetsz DVB-T Mpeg2-es adást...a DVB-T2 még csak a jövő (Persze a szomszédos országokban már van adás is.)
Akkor megragadom az alkalmat. A dvb-t 2 az ugyanaz, mint az mpeg2?
A dvb-t 4 pedig az mpeg4, csak 2 féle módon jelölik?
Bővebben: Link
Kevered a fogalmakat. A DVB-T2 egy újabb technilógia és most vezetik be nyugat-európában.
AHa, akkor nekem a dvb-t az még ok, viszont csak mpeg2-t tid a készülék. Az idegesít a legjobban, hogy megtalálja a mostani adásokat, de se kép se hang :/
Nem lehet akkor se hardveres se szoftveres megoldással mpeg2-t 4-esre alakítani? (Bocsi, de senkitől nem tudok tanácsokat kérni, csak itt) A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2014
Ahhoz, hogy a te készüléked kezelje, az mpeg4-et kellene mpeg-2-re alakítani, ehhez először is kell egy mpeg-4-es vevő, amit viszont direktbe is rá köthetsz, akkor meg minek mpeg2-re alakítani....
Na ezt nem értem. A tv-m az mpeg2-t tud, ami fogható nálunk az pedig mpeg4. Szóval az mpeg2-re akarok nézhető adást.
Akarni, azt lehet. Menj Ausztriába, vagy egy olyan országba amelyik szerepel a listádon, és ott megteheted. Akarj odautazni.
Na azt már nem
Akkor lehet, hogy külső tuner lesz aux-al össze kötve. Addig nem nyugszok, amíg össze nem jön
Akkor már figyelj oda, hogy milyet veszel, alkalmas legyen a DVB-T2 vételére is, és legyen benne kártyahely.
Nem tudom pontosan mit nem értesz, de próbálom máshogy. Mo.-n mpeg4 van. ezzel nincs mit kezdeni csak ezt tudod venni, valamivel "fogni" kell ezt a jelet. Erre a legegyszerűbb egy mpeg4 set top box. Léteznek mpeg4-mpeg2 átalakítók (kábel tv szolgáltatók szokták használni) és akkor ráköthetnéd a készülékedre, de erre nincs szükség mert mint ahogy fentebb írtad a STB-t rákötheted az aux-ra
Olyan mindenhol van .... külföldön ( meg hozzávalo olcso készülékek, csak nálunk vannak olyan sokan, akikkel 4-t fizetettnek a 2-rt....).
Egy berendezés szerintem nem attól mpeg4 mert a tuner más benne. Azt gondolom ugyan azt építik mindegyikbe (max a frekvencia sáv más, attól függően, dvb-t-s-c) . A nagy különbség az utána következő jelfeldolgozásban rejlik. Az mpeg4 vevőkön látszik hogy egy kissé komolyabb processzorok dolgoznak bennük. Ettől kezdve viszont a tiédnek a tunerét kellene belevinni egy mpeg4 tuner helyére ami már eléggé értelmetlennek tűnik.
De miért kellene az én tuneremet belerakni egy mpeg4 helyére?
Sziasztok!
Sajnos nem tudtam elolvasni mind az 58 oldalnyi hozzászólást, ezért elnézést kérek, ha már ilyesmiről volt szó! 1 hónapja érkezett a DVB-T+DAB+FM vevőm, de sajnos a szobámban a kapott kis antennával olyan gyenge a vétel, hogy nem tudom nézni a magyar csatornákat (most meg vb miatt nem ártana - netes streameket most hagyjuk). Pár méterrel arrébb a konyhában a hűtőre vagy radiátorra (fémfelületre) rárakva tökéletes 100%-os vételt kapok és szépen tudom is nézni a csatornákat. A szobámat végigscanneltem egy progival, de ablakon kitéve se javul igazán, elég közel vannak a többi ház falai. Milyen féle megoldást, megoldásokat tudnátok javasolni? Segítene valami más antenna vajon? A jelenlegi antenna az ilyen: http://www.ebay.com/itm/NEW-USB-DVB-T-RTL-SDR-Realtek-RTL2832U-R820...107580 Vagy marad az, hogy a konyhából ide vezetem a jelet? Esetleg valami más ötletetek lenne? (amúgy különböző frekiken rádiózásra a szobámban is jól működik) Előre is köszönöm a választ! Üdv, Sinclair
Marad, hogy a konyhából végigvezeted a jelet, vagy külső antennát használsz.
Próbáltad a szobában fémfelületre rakni? Nálam is hasonló volt, fémfelületen sokkal jobb a jelerősség. Volt olyan, hogy az ablakon volt, ha hozzáért a fém kilincshez jó lett, ha nem, akkor alig volt jel.
pucuka: Sajnos külső antennára nincs annyira lehetőség. És az elvezetést te hogy oldanád meg? Mármint milyen kábellel?
Ricsi89: Igen, próbáltam itt is fémfelületre, de sajnos ott se elég jó. Más benti antenna nem nagyon oldaná meg a dolgot? (Köszi amúgy a gyors válaszokat!)
75 ohmos koax kábellel, az ablakon ilyennel hozhatod át.
A szobaantennákat felejtsd el, semmire nem jók. A lepkeantennának van egy olyan előnye a többihez képest, hogy a vízszintes irányú kiterjedése elég kicsi, ennél fogva pl. egy emeletes épület külső falára is felszerelhető anélkül hogy jelentősen rontaná az összképet, szinte belesimul a falba.
Van benne erősítő is, ha csak nagyjából az adó felé tudod fordítani, akkor is tökéletes vételed lesz. A belső antennás megoldás csak akkor működik ha nagyon közel vagy az adótoronyhoz, de mondjuk egy zsúfolt belváros épületei között még akkor is kétséges.
pucuka: Hát még olyat nem is használnék, de sajnos a koax kábel - ahogy nézem - magában sem olcsó játék. :S 2 rugó volt a vevő mindennel, így már elgondolkodtam, hogy lehet hagyom a fenébe*. Bár van régről pár koax kábelem, de azok elég rövidek.
(Lehet egyszerűbb lesz inkább egy tunerrel családtól streamelni a dolgokat, úgyis évek óta tervezem már - több csatorna pozitívum.) Minden esetre köszi a választ! szerk.: Bár most nézem, hogy lehet elsőnek rossz találatok alapján ítéltem meg a koax kábel árát. Na még jobban utánanézek. Ge Lee: Igen, inkább a zsúfolt belváros épületek a problémásak, sima kertes házakban az a tapasztalatom, hogy tökéletesen működik. A lepkeantennán azért elgondolkoztam, bár lehet még itt a külső falon se túl jó a vétel. Köszi a választ! Talán egyébként a tuner-stream kombó a legolcsóbb ilyen vételi körülmények mellett, csak ott meg hibalehetőség a netkapcsolat... (*=azért tv nézésen kívül másra is használható ) Ha valakinek még van tanácsa, ötlete nagyon szívesen veszem! A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2014
Ezt nem igazán az otthoni TV -zésre találták ki, bár ha kiépíted a megfelelő környezetet (külső antenna, koax, ablak átvezető) arra is jó. A koax azért nem lehet olyan drága, az ablakátvezető ugyan nem olcsó, de ha megtöröd a koaxot, ott vagy ahol a part szakad. Vagy átfúrod az ablakkeretet. Sajnod a digitális TV elég érzékeny a reflexiókra, akár a levegőben, akár a koaxban történik.
De ha csatlakoztatod a tabletedhez, vagy okostelefonodhoz, TV -zhetsz bárhol, de leginkább szabadtérben.
Igen, igazad van. Köszönöm a segítséget!
Tabletekbe mondjuk akár bele is építhetnék.
Akkor mi a gond?
Leteszed az antennát a hűtőre, konyhaasztalra a laptop.. Legalább közel van a hűtő, mert így nem kell levenned a szemed a meccsről amikor kiveszed a lehűtött sört...
Doky: Van benne valami. Amúgy sajnos ott nincs túl kényelmes hely, illetve monitort használok a laptophoz.
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni az alábi problémával.Egy Alcor hd2650 beltérinek olyan gondja lett hogy mint ha álandóan be volna kapcsolva,de viszont a tv képernyőn semmi + hang se.Kikapcsolni nem lehet,a tavra nem reagál.Mértem az 5 volt meg a 12 megvan,nem melegszik semmi benne.Ha valaki tudna nekem segíteni,vagy legaláb kapcsolási rajz lenne hozzá.Igy néz ki az egész(kép).Amugy keresgettem de nem tanáltam róla semmit.
Szerintetek létezik hogy az SFN üzemmód miatt produkál édekes jelenséget 3 különböző beltéri vevőn : a jelszint alig változik a minőség viszont akár 65-98% között ugrál percekig az összes muxon majd fél óra alig változás és ez rendszeres tapasztalat. Bp. és a 3 torony 10 fokon belül látszik. Vidéki tornyok vételénél kissebb jelszint de 98% körüli stabil minőség van . 5 elemes mini yagi . Ha kicsit elfodítom jobb a minőség de csökken a jel . Ráadásul azok a vidékiek jönnek be amik nem is szerepelnek a hivatalos mérési térképeken .
Ilyen dolgok reflexiós környezetben fordulnak elő. Nagy térerő, nagy reflexió, kis térerő, jóval kisebb reflexió. Figyeld meg a környezetedet, esetleg nincs közvetlen rálátás vagy csak részleges, repülőgép, vasúti forgalom stb.
Elöttem van egy vasbeton nagy ház Bp.-re(és Kékesre) de igy is majdnem kiveri a mérőt. Kékesnek kéne határértéken jönnie irány alig van odébb Bp.-től de csak bevillan. Kabhegy stabil pedig nem kéne jönnie . Ezenlívül kissé időjárásfüggően Tata-Szfvár néha napokig stabil. Ilyen esetekben a matricás készülék garantáltan meghülyülne - állandóan frekvenciát cserélne. Túl jó vétel őrületbe kergetné a mezei felhasználót mert a minőség és frekvemcia változna és nem tudná mi baj és "soha többet korszerű digitális technika". Na ilyenkor átok az automata frekvenciaváltás (matricával).
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |