Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Felteszem ide, ha jól emlékszem, akkor talán az első nyákomat, de lehet, hogy tévedek. A lényeg, hogy valamikor kezdő koromban építettem 2004-2005 körül. Ez egy Fm adó, a mai napig megvan és működik.
Hoppá, nekem is ilyenem van a kocsi hátuljába, pont ma használtam.
Jól sejtem, hogy a potméteren és vázon kívül minden ment a levesbe? Üdv
Még a poti is
Hello!
Építettem egy szabályozható labortápot ezzel a kapcsolással és nyáktervvel, esetleg épített már meg valaki ilyet eddig? A kritikákat is lehet írni igaz a nyákot nem én csináltam. Köszönöm!
Az egy darab 2N3055 nagyon vékony lesz a 3A-es áramhoz, pontosabban a 30V és 3A disszipációjához.
Hello, én építettem, ezzel és egy kisebb nyákkal is. Kritika: a meghajtó tranzisztornak nagyobb teljesítményűnek kellene lennie. Nálam BD135
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2014
Bár egy kicsit átterveztem és a borda sincs túlméretezve, de mai napig megy egy tranyával is...
Bővebben: Link
Szia jó lett, ez van nekem is, két n23055- van nekem benne. Jól muzsikál évek óta
Ezzel a bordával fognak menni, nem tudom elég lesz-e nekik.3A-t nem fogom kihasználni inkább csak a 30V-ot.
És a kijelzést hogyan oldottad meg?A Feszültség és Áram mérésére gondolok itt.
Így pofára elég, talán sok is, főleg ha teszel rá egy kis ventillátort, meg egy mikrosütős hőkioldó relét, vagy minek hívjákot. Vagy egy multifunkciós többcsatornás diódás hőfigyelő kapcsolást. Wow
Nem szándékozok rá ventit tenni, de ha kell majd akkor természetesen teszek. Ez lenne a trafó aminek 2 panelt kell elbírnia, remélhetőleg vinni is fogja csak 2*27VAC de szerintem nem nagy gond, 24VAC-t írnak elő, de remélem nem lesz nagy gond belőle.
hát...a TL081 max tápfesze +-18V (36V) nálad meg ...38 és még lefelé 5,6V...befeszíted rendesen! Lassan OFF lesz!
Haveromnak ma készítettem a simsonjába egy tirisztoros gyújtást.
Azt mondta ha lehet legyen kicsi-Ennyire sikerült kicsire tervezni
A sorkapocs a motoron álladó hibaforrás.
Köszönöm a választ, való igaz.Le is cserélem sarura
Azta leborult szivar végit! Gratula. Igényes.
PIC programozó? Tisztára úgy néz ki mint a gyári...
A kétjegyű természetes számokat felsoroló készülék, de még nem tökéletes, mert a 12 kimardt.
Esetleg kétjegyű prímszámgenerátor is lehet, de akkor is van még igazítani való rajta, mert a 14 kilóg a sorból. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2014
Japán csatakiáltás kijelző hieiii felirattal...
Fellélegeztem, hogy végre nem órát csináltál. Szép, gratulálok!
Nem volt nehéz rájönni, a hármas szám előtt három vonal van, a négyes szám előtt pedig összesen négy vonal. Vonalmeghajtóról (line driver) már hallottam, Te pedig most megalkottad a vonalszámlálót (linecounter). Szép munka
Csak egy tipp: a Te gyakorlatoddal nem lesz gond a képen látható alkatrészekből összeállítani egy időmérő eszközt, például órát.
Nagyonhülyékvagytok! (Lassan, már sírok a röhögéstől!)
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |