Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EEPROM programozó kérdések
Lapozás: OK   11 / 26
(#) phoboss1976 hozzászólása Máj 8, 2014 /

Sziasztok.
Van valakinek kapcsolási rajza so8 típusú eeprom kiolvasásához?
(#) Hp41C válasza phoboss1976 hozzászólására (») Máj 8, 2014 /

At ST gyártmányú M93640 egy SPI felületű EEProm, mint a 25LC640A
Idézet a PICkit2 V2.61 Readme.txt -ből:
Idézet:
„24LC00 (AA)(C) 25LC010A (AA)
24LC01B (AA) 25LC020A (AA)
24LC02B (AA) 25LC040A (AA)
24LC04B (AA) 25LC080A (AA)
24LC08B (AA) 25LC080B (AA)
24LC16B (AA) 25LC160A (AA)
24LC32A (AA) 25LC160B (AA)
24LC64 (AA)(FC) 25LC320A (AA)
24LC128 (AA)(FC) 25LC640A (AA)
24LC256 (AA)(FC) 25LC128 (AA)
24LC512 (AA)(FC) 25LC256 (AA)
24LC1025 (AA)(FC) 25LC512 (AA)
25LC1024 (AA)

Connections for 25LC devices
---------------------------------------
PICkit 2 Pin 25LC Device Pin (DIP)
(1) VPP 1 nCS
(2) Vdd 8 Vcc
(3) GND 4 Vss
(4) PGD 2 SO
(5) PGC 6 SCK
(6) AUX 5 SI
7 nHOLD - disabled (Vdd)
3 nWP - disabled (Vdd)”
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 8, 2014 /

Idézet:
„At ST gyártmányú M93640 egy SPI felületű EEProm,”

Helyesen:
Az ST gyártmányú M95640 egy SPI felületű EEProm,...
(#) spgabor hozzászólása Máj 30, 2014 /

Sziasztok!

Eeprom programozót szeretnék vásárolni, de tök kezdő vagyok az egészhez és elég sokfélét lehet kapni. A következő dolgokhoz kellene: fimware hibás eszközök javítása (pl tv, monitor) felprogramozására, illetve egyéb saját kis projektek beégetéséhez.
Egyszer ajánlották a Willem PCB 5,0-öt. Amit kezdőként magas árúnak tartottam. De most már egyre többet tudnám használni. Valamint a párhuzamos port helyett szimpatikusabb lenne egy soros vagy usb portos is. Bár nem ezen múlik a boldogság.
Ti milyen programozót ajánlanátok?

Köszi és üdv:
spgabor
(#) Hp41C válasza spgabor hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

Milyen típusokat szeretnél programozni?
(#) spgabor válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

Most egy LCM3 mérőt akarok építeni, amiben PIC16F690-I/P IC van. Valamint a Samsung monitorokban lévő Novatek vezérlő. Ezeket tudom fejből. Van még egy Panasonic TX-32LX63F tv-m, aminek valószínűleg megzavarodott a programja, mert bizonyos gombok nyomkodására lefagy, viszont ebben nem tudom milyen típus van. Nem tudom, hogy ez mennyire volt hasznos információ, de ezekre gondoltam.
(#) Hp41C válasza spgabor hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

PIC -ekhez, soros I2C, SPI, UNI/O, Microwire EEProm -okhoz: PICKit2 (klón).
(#) spgabor válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Köszönöm, de látszik, hogy a tudásom elég hiányos. A PicKit2-re és 3-ra azt hittem, hogy szinte mindenre jó. PIC-et tekintve. Inkább az EEPROM-ban voltak kétségeim.
(#) Zoltan858 hozzászólása Aug 19, 2014 /

Üdv!
Szeretném kiolvasni egy 24c16 eeprom tartalmát ami egy CDR 2005 rádióban található.
Lehet ezt on-board, vagy ki kell forrasztanom?
Első körben megpróbáltam így:
Bővebben: Link
Egy Arduino Uno-t készítettem elő, kis eepromokhoz való 2 bájtos címzéssel próbálom kiolvasni.
Ha csatlakoztatom az 5v és gnd-t minden működik, ha a másik két vezetéket is akkor viszont az arduinoban megáll a program futása, ha lehúzom az utóbbi kettőt a program fut tovább.

Lenne valami ötletetek mit kellene másképp csinálnom?
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2014
(#) david10 válasza Zoltan858 hozzászólására (») Aug 19, 2014 /

Szia,lehet on-board-on is olvasni(en X-Prog 5.0-val szoktam kiolvasni).
Szerintem tovabb az idot ne pazarold az Arduino-val,helyette epits/vegyel egy programzot.
Ha valamiben meg segithetek,akkor irj uzenetet.
(#) behanattila hozzászólása Aug 28, 2014 /

Üdv mindenkinek!
Erre van az apróhirdetés!
-moderátor-
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
(#) zoli75 hozzászólása Okt 2, 2014 /

Üdv! Segítséget kérnék. Miért van az, hogy a w25q80bv -nél a 4mb tartalmat, ha megnyitom a programozó bufferében és vissza elmentem akkor az csak 1mb lesz (a mentett tartalom). Ha megnyitom a 4mb os file-t és ráíroma chip-re az írás sikeresen megtörténik, de visszaolvasva az is csak 1mb. TL866 programozót használok minipro szoftverrel.
(#) Kovidivi hozzászólása Okt 12, 2014 /

Sziasztok!
Szeretnék bővebb információkat megtudni, hogy az EEPROM-ok belső lapos, vagy blokkos kiosztása mit befolyásol az írás és olvasás folyamatánál, vagy mi ez egyáltalán? Többször kaptam hibás visszaolvasást, ha egy lapot félig megírtam, és a következő mentést még az előző lapra kezdtem el. Ekkor összekavarodtak néha a mentett szövegek. Figyelembe vettem a sztringet lezáró '\0'-t is (lehet feleslegesen), tehát ennyivel távolabbi címre kezdtem a következő mentést, de ilyenkor is voltak problémák. Próbálgattam, de nem tudtam rájönni, hogy hogyan tudom kiszámolni, hogy melyik a következő cím, ahova már menthetek. Ha nehezen érthető a problémám, mert mondjuk ilyen nem létezik, akkor csatolhatom a programot, és az eredményeket is.
Köszönöm!
(#) Hp41C válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 12, 2014 /

Milye típust használtál?
(#) Kovidivi válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 12, 2014 /

Szia.
Atmel 24c32n , adatlap, Arduino alatt programoztam. 32Byte a lap méret, vagyis 256bit. Ha jól tudom, 4Kbyte-ot tudok tárolni, vagyis 32Kbit-et.
(#) Hp41C válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 12, 2014 / 1

A megkötés csak annyit tartalmaz, hogy egy menetben (CS alacsony) csak egy lapot levő byte -okat tudod írni. Egyesével bárhová tudsz írni. Illetve, ha laphatáson átnyútó tartományt kell írni, akkor fel kell osztani két (vagy több) írásra.
(#) Kovidivi válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 12, 2014 /

Szia.
Egy menetben egyébként is max. 30byte-ot tudok írni a Wire lib pufferje miatt.
A kulcs akkor ott van, hogy ha átlépem a laphatárt, akkor még egyszer kell írnom. Gondolom enélkül, ha lap közepéről kezdek írni, és a lap utolsó címéhez érek, akkor a lap elejéről folytatja az írást, ezért kavarodhattak össze a szövegek. Feltöltök egy részt előre definiált értékkel, aztán lap közepéről elkezdek írni 30byte-ot. Aztán meglátom, hova is sikerül. Ezt holnap kipróbálom!
Köszönöm szépen!
(#) Hp41C válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 12, 2014 /

Ha a lap közpétől kezdesz írni, akkor csak a lap végéig írj, ha beírtad, lehet a következő lapra egy új írást kezdeni.
(#) Kovidivi válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 13, 2014 /

Szia.
Köszönöm a tippet, tényleg az volt a baj, hogy átlógtam másik lap-ra, és ezért hibázott az írás. Ez egyébként minden eeprom-nál szabály? Átolvasom az adatlapot szép tüzetesen!
(#) bgibgi hozzászólása Dec 1, 2014 /

Üdv mindenkinek!
Érdeklődnék, hogy jártas-e valaki a DALLAS DS2431 (vagy ehhez hasonló) EEPROM programozásában. Ez egy 1024 bites egy vezetékes csip. Érdekelne, hogy milyen eszközzel és hogyan lehet írni/olvasni.
Köszönettel, Robi
(#) kameleon2 válasza spgabor hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Szia! Én találtam a fiókban kb 200 UV Epromot - ehhez kerestem régebbi programozót, ami tudja az én epromjaimat is. A Willem először szimpatikus volt, de az árához képest elég nehézkes, jumperelgetni kell stb. Most EGy VS 4000-est vettem és egy álom vele programozni. Azonnal látta a PC, a szoftvere is nagyon egyszerű és még a PIC-ek sem okoznak neki gondot. Igaz Kínából rendeltem, mert itthon pont 2-3 szoros áron lehet megvenni. Szerintem a típusokat nézd meg Itt és keress olcsóbb beszerzési forrásokat. Egyedül az UV törlő okozott gondot, mert az UV lámpám nem azt a tartományt (UV A) használja. EEPROM-ot, promot, GAL-t, PIC-et simán olvassa , írja. Sajnos a legrégebbi epromokat éppen nem tudom használni, így a 2708-asokkal 2704-esekkel bajban vagyok a -5V tápfesz igényük miatt. Van olyan programozó, ami tudja ezt , de az ára és a beszerezhetősége... Beeprog
(#) granpa válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Szia a GAL témában még azt írtad, nem tudod írni, csak olvasni a GAL-okat. Valami fejlemény volt azóta? Én BCD to DEC kiváltására gondoltam. Pl. 74141 helyett.
(#) Joe_001 válasza granpa hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Üdv!
Ezt nézted már?
https://www.youtube.com/watch?v=VVTRCzKZLKc
Eléggé univerzális 50$ alatt. Pár kiegészítővel növelhető a használható tokok száma.
Joe
(#) granpa válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Csak, hogy értsem: a 74141 is kiváltható egy PIC-vel? A többihez 1db 16 lábú PIC kellene csak (2 csöves NIXIE).
(#) granpa válasza Joe_001 hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Köszi, ennyire nem mélyednék bele (meg nincs is rá szükségem).
(#) Hp41C válasza granpa hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

A GAL és a PIC nem lesz alkalmas a 74141 kiváltására. Ugyanis a 74141 legnagyobb előnye a nagy feszültséget kibíró kimenet. A GAL és a mikrokontroller maximum a tápfeszültségéig használható. Ha ilyen szintre kellene BIN -> BCD dekóder a 74LS42, 7445 típusok is használhatók.
(#) granpa válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Én is úgy gondoltam, csak 'simpi' válaszára reagáltam.Vagy esetleg kisegíteni néhány diszkrét elemmel. Nem vagyok rosszul, ha néhány tranyót be kell tenni. '42, '45-m van. Láttam olyat, ahol '245 volt benne + némi egyéb.Még nem olvastam végig a témáját.
(#) Joe_001 válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 1, 2014 /

Bocs, csak, tényleg sok mindent tud, E(E)promok. PAL, GAL Flash, Microchip, PIC, Ardino, akár ISP-n, akár dip tokban, és még a 74141/7441-et is teszteli, többek között...
Ár-értékben én ezt találtam kifizethető áron...
Joe
(#) kissi válasza bgibgi hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Szia!
Biztos láttad az adatlapját ? Bővebben: Link

Ez egy tipikusan mikrovezérlős környezetben használatos eszköz ( bár PC-re is lehet hozzá programot készíteni ), én nem ismerek hozzá külön programozót, pl. PIC-el megoldható a kezelése...
Ez az un. 1-wire protokollt használja, mint nagyon sok más DALLAS termék ( pl. a DS18S20 hőmérő is, meg még rengeteg eszközük ).
A "hogyan"-ra a válasz az adatlapban található ( időzítések, címzések értékei, adatai ), ha nem vagy járatos ezekben a "berkekben", akkor nem egyszerű !
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2014
(#) kameleon2 válasza granpa hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Szia! Időközben írtam, hogy tudtam írni - de csak egyszer. Nekem is idegen volt a GAL techológia - ezért kisérleteztem. Egy-egy bitet átírtam, ami egyszer sikerült is. Visszaolvasáskor láttam az eredményt - de többé nem tudtam újraírni. Azaz az író alkalmas rá, de csak a fuse bitek átírására alkalmas, hiszen nem tudom mit is változtatok meg. Azaz képes vagyok ugyan írni, de nem egy klasszikus fejlesztői módon, csak például szolgaian lemásolni valamit.
Következő: »»   11 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem