Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   84 / 117
(#) eyess válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

A papír tartó tálca amibe a papírt rakod annak a végén szokott lenni.
De ha manuálisan is lehet bele papírt tenni , akkor van még máshol is érzékelő.
(#) szikorapéter válasza eyess hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

Mindjárt átnézem,de akkor miért pont a nyomtatás végén akadt meg pont a lap? A tálcában eggyetlen 1 lap volt csak.
(#) eyess válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

Azt nem tudom sok mindentől megakadhat a papír.Kosz , vagy esetleg félre kapott stb stb stb .
Egy ábrát mellékelek , hogy hol vannak a fontosabb érzékelők .A te esetedben a 3, és 4 es érzékelők a lényegesek.De nem árt megnézni , hogy a toner rendesen a helyén van e , és az első ajtó is rendesen csukva van e , és zárja a kapcsolót , és így tovább.
(#) szikorapéter válasza eyess hozzászólására (») Jún 6, 2014 /

Köszönöm a segítséget. A hátába lévő érzékelők voltak elkoszosodva,azt kitakarítva a gép azonnal zöldel jelzett. Köszönöm a segítséget mégegyszer.
(#) holex hozzászólása Jún 16, 2014 /

Sziasztok, HP LaserJet 1018 nyomtatóból elkezdtek ilyen szürke fóliadarabok kijönni. Szétszedtem a nyomtatót, a felső részében, ahol kijön a papír (ez talán a beégetőmű?) megtaláltam a bűnöst, csináltam képet is. A kérdés az lenne, hogy mi ennek a hengernek a neve és honnan lehet ilyet szerezni?

P6160035.JPG

(#) adapter válasza holex hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Szia!
Fixáló fólia, és bár én tőlük még sohasem rendeltem de ezvolt első amit a guggli beadott..
(#) laszlokunstar válasza holex hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Szia!
Mivel adatlapodon nem írtad hol laksz, ezért javasolnám a legközelebbi fénymásoló/nyomtató alkatrész kereskedést.
Ami kell neked HP RG5-1493-000 fixáló fólia+fólia zsír (pl.Katun). Nem lesz olcsó!!!
Ha olcsóbban szeretnéd, akkor a legközelebbi pc bontó, ahol nyomtatókat is bontanak.

Köszi! A zsírt azt hova kell kenni? Feltétlenül muszáj azt is használni? Ahogy néztem közel 10k...
(#) NickE válasza holex hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Pont 1-2 hete cseréltem, nekem is HP1018 nyomtatóm van. Én ebayről rendeltem, fuser film néven árulják. Az enyém csak kopott volt egy kicsit. Határozottan jobb lett, de nem vagyok benne biztos, hogy tökéletes. Vettem a narancssárga hengerből is egyet, de azt végül nem cseréltem ki, nem tűnt különösebben kopottnak az eredeti.

Nekem adtak egy kis zacskóban hozzá.
(#) laszlokunstar válasza holex hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Ha a régiből még maradt, és nem törlöd le, megúszhatod esetleg. Van olyan fólia amihez adják.

Egyébként ez még így nyomtatott, amíg le nem szakadt?

Igen, működött normálisan, aztán egyszercsak elkezdtek ilyen fóliadarabok is jönni a papírral, onnan nem erőltettem tovább. Én is néztem ebayen ilyen alaktrészt, de nem láttam egyiknél se leírva, hogy adnának hozzá. Be tudnád linkelni azt, amelyiket te vetted?
És ezt amúgy hova kell kenni?
(#) Chipmunk1960 válasza holex hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Sziasztok! Ahogy a képen látom, vannak a filmen ami egyébként teflon, fekete festékmaradványok. Ez olvadt meg, s beleragadt a papír, azért tépte el, a már kikeményedett fóliát. A fehér-szilikonzsír, a két végére a műanyag karikákra kell, amin forog. A "piros hengert" nem árt, egy kis szilikon olajjal átitatni. nem tapad hozzá olyan könnyen a felesleges festékpor.
Plusz benézni a toner alá, hogy nem szóródik-e belőle a festékpor, nem árt kiporszívozni, egy finom ecset segítségével.

Innen vettem. "Grease" a zsír.
(#) nemcsa hozzászólása Jún 16, 2014 /

sziasztok ,próbálok egy öreg oki 14ex nyomtatót rehabilitálni ,de 9,5 cm-távolságra vízszintes csíkokat húz. Mi okozhatja ?
üdv.
(#) dbase válasza nemcsa hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

A kör kerületéből kiszámolva matematikai tudással, 9,5/2/3.14=sugár, azaz 3cm átmérőjű hengert keress, az lesz a fényhenger szerintem. Erős fénnyel lassan forgatva lesz egy pont ahol tuti hogy meglátszik a vízszintes csík rajta. Többségében akkor keletkezik, mikor megakad a papír félúton, és a használó kihúzza a papírt de közben nem forog a henger és összekarcolja. Oda kell ilyenre figyelni!
(#) nemcsa válasza dbase hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

köszönöm,lehet valamit csinálni a cserén kívül?
(#) Chipmunk1960 válasza dbase hozzászólására (») Jún 17, 2014 /

Fényt is kaphatott a résen keresztül, s ott 'megvakult'.
(#) madazg77 hozzászólása Jún 23, 2014 /

Sziasztok.

Van egy HP 2100TN nyomtatóm amit eredeti toner-rel használok. Szeretném a nyomtatást sötétebbre állítani de akárhova állítom nem változik a nyomtatás. Win7-en és Xp-alatt is próbáltam.
Tud valaki tanácsot adni hogy hogyan tudnám beállítani?
Köszönöm.

Üdv.
(#) Chipmunk1960 válasza madazg77 hozzászólására (») Jún 23, 2014 /

Szia! Nyomtass egy tesztoldalt, azon lesz a legfeketébb. Ha a minősége nem megfelelő, akkor a nyomtató vagy koszos, vagy a toner "öreg". Emlékem szerint 1200-as felbontású, a kép nem lehet szürkét full feketének, kell hogy legyen. Ha a programból, és a tesztből nyomtatott fekete árnyalata eltér, akkor software gond van. A 96A-s toner nagy kapacitású, olyan 10ezer oldal. Otthoni használatnál hamarabb elveszti az érzékenységét a fényhenger, minthogy kiürülne a dob. Ha tudsz, próbáld ki másikkal.
(#) zsoltee0001 válasza madazg77 hozzászólására (») Jún 23, 2014 /

Szia
Ha hatteres is a fehér. Akkor a dob is oda van
(#) madazg77 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Szia!

A tesztoldal rendben van, érős kontúros vonalak, a fekete az fekete. Nyomtatott áramkör nyomtatására szeretném használni és azt vettem észre a nagyobb felületek nyomtatásakor, hogy a terület szélén erős a nyomtatás a nyomat szélétől kb. 2-3mm-ig. Onnan van egy kis gyengülés a nyomtatásban de az már homogen. Azt olvastam róla hogy spórol a tonnerrel azért gyengébb a nyomat. Pedig az eco mód kivan kapcsolva. A tonner nem fiatal, de bontatlan volt, pár napja bontottam ki. Előtte után gyártott volt benne ami friss volt de annak a minőségét inkább hagyjuk. A gyári teszt oldal kinyomtatáskor azt írja hogy az eco mód be van kapcsolva annak ellenére hogy én kikapcsolom. Van más módja az eco mód kikapcsolásának?

Üdv.
(#) Chipmunk1960 válasza madazg77 hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Szia! Már nem emléxem megmondom őszintén, de a leírásában próbálj rákezesni, hátha a nyomtató setup-jában is van mód, az állításra. Az ECO-piszkozat módban, valóban kevesebb festákport adagol, ezért a halványabb terület. Üdv
(#) madazg77 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 30, 2014 /

Szia.
Rendben átnézem a manuált. Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
(#) HERC hozzászólása Júl 22, 2014 /

Sziasztok!
Ide írom mert ez annyira nem döglött mint a Hp részleg..
Hp2600n (szines lézer)
A haldokló tonerekkel már kezdte csinálni hogy nem lehet bekalibrálni egymásra
a szineket.Vettem utángyártott tonereket (mind a 4 szin új) telítettség hibás volt
szétszedtem a lézert kipucoltam. A lézerben a műanyag ablakok (amit kivűlről is látni)
némileg karcosak voltak már mikor szétszedtem és soha nem is nyúltam még bele úgyhogy
gondolom nem azon múlik hogy elcsúsznak a szinek egymáson. Most szép telítettek a szinek.
De akkor mit nézzek át?
Valaki aki ért ezen szériához adjon tanácsot sajnos a neten semmi értelmeset nem találtam.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2014
(#) david10 hozzászólása Júl 28, 2014 /

Sziasztok,van egy HP LaserJet 1200-as nyomtatom,amelyik ezt csinálja: Amikor akarok nyomtatni,akkor rajta villogni a kicsi zold led(mint amikor jol megy),de most azon kivul,hogy villog nem csinal semmit.
A listán,ahol megjelenik a "nyomtatási sor" ott azt irja,hogy Printing és a méretnél ezt irja:”706KB/1.4MB"(valamiert a felenel elakad)
Érdekes az is,hogy ha kihuzom,visszadugom a 3 led egyszerre villog,zug és hirtelen egyet kattan,es a ledek kialusznak,majd csend.10 masodperc mulva visszagyul
a kicsi zold led.
Szerintetek miert nem nyomtat?
A valaszokat elore is koszonom.
(#) zsoltee0001 válasza david10 hozzászólására (») Júl 28, 2014 /

Szia
Próbálj tesztoldalt nyomtatni kihúzott usb-vel (nyomógomb nyomvatart)
Üdv
(#) Beles hozzászólása Júl 30, 2014 /

Sziasztok!
Van egy lexmark e250d nyomtatóm, ami nem akarja felismerni a tonert néha. Region mismatch errort villog ki. Hosszú idő alatt rájöttem, hogy télen sokkal frankóbban működik, most a nagy melegben viszont esélytelen elindítani. Egyébként néhány ki-be kapcsolás után jó szokott lenni. Van a toneren egy PIC12F683-s mikrokontroller. Rájöttem, hogy ha lehűtöm kicsit fagyasztó spary-vel az IC-t, meg körülötte azt a pár alkatrészt(1tantál kondi, két ellenálás, 1 tranyó, 1kodni), akkor egyből felismerni. Mi lehet a baja?
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2014
(#) zsoltee0001 válasza Beles hozzászólására (») Júl 30, 2014 /

Hello
Én segíteni nem tudok, de tegyél már fel négyszíves egy képet erről a csipről, mert ilyen pic-es dolgot toner csipként még nem láttam.
Üdv
Következő: »»   84 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem