Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
A kérdsem annyi lenne hogy a 50MHz-es freki mérő érzékenységét amelyiket vicsys felrakott, melyik elem cseréjével lehetne csökkenteni? Mondjuk 1Vpp-re.
Hali!
Pl. lehagyhatod a fet-et a bemenetéről és közvetlenül a BF bemeneténél lévő 10µF-ról hajtod meg... De szerintem az 1V nem vezérli túl... ![]()
Hi!
Nem is a túlvezérléstöl aggódok hanem ez a dolog rá lenne kapcsolva egy tekercsre ami már mindenféle zajt is össze szed ezért gondoltam az érzékenység csükkentésére. Amúgy a mérő nagyon jó!
Hello! A frekvenciamérőhöz bármilyen 2*16 soros LCD megfelel?
Sőt az egysoros is...
a HD vezérlőcsipesek biztosan (az eredeti:EW162G0GLY)
Nekem van itthon egy használaton kivüli egysoros LCD-m amelynek a neve DEM16102SYH-PY/V vajon megfelelne erre a célra ?
[link=http://www.sos.sk/a_info/resource/d/dem/dem16101syh.pdf]http://www.sos.sk/a_info/resource/d/dem/dem16101syh.pdf[/link] ezt találtam...
szerintem jó lesz...(de ugye a puding próbája a ...)
Hi!
Én egysoros LCD-vel raktam össze a kapcsolást csak a progiban kellet egy kicsit módósítani. miklajos
hali én egy CD4047 es ic 13 oscout lábáról hajtanám meg arra is kell ez a sok motyó?
nincs de szerintem átirhatod...
(asszem a kezdőcímet meg a pic típusát kell csak átírni)
amelyik ugy kezdődik, hogy
ORG.... csatoltam egy mode-t, próba-cseresznye...
valamiért nem megy, átírtam 627A -ra, de nem jó, beégettem, berakom a helyére adok neki tápot, de csak 1 sor 8 karakter és második sorban 8 karakter teteje láccodik, semmi mást nem csinál.
5Vot kap, zárlat stb nincs. karaktereket kiírja pic nélkül is ![]() deguss pic prgiját átakkartam írni, amit mondtál 'org' és az elejét,de asm to hexnél 28 hiba van, azt meg nem vágom, hogy mért. deguss-é 1 soros. üdv ![]() ![]() ![]() ![]()
Most szeretném megépíteni a frekimérőt, a kérdésem az lenne , hogy a PIC-be lévő programot hogyan kell módosítani, hogy az 1*16-os kijelzővel működjön.Előre is köszi.
Látom régen volt már itt az utolsó hozzászóló.
Megépítettem a vicsys féle frekvenciamérőt. Köszönet a kapcsolásért és a hex-ért. ![]() A panelt úgy készítettem, hogy az LCD méretével megegyező legyen (ja,,, itt kérdezném meg : miért kellett kétsoros LCD ?) és a kijelző a panelra illeszthető. Első beüzemeléskor tökéletesen indult, csupán egyetlen szépséghibája volt(van), hogy jel nélkül is 2000-3000 Hz között mért, összevissza. Aztán bezártam egy fémdobozkába, de így is 1000-2000 Hz között jelzett. Próbáltam egy fémlemezkét becsúsztatni a kijelző és a panel közé, de semmit nem csökkent a kijelzett érték... Majd gondoltam egyet, tákoltam gyorsan egy patch kábelt az LCD és a panel közé. Amint a kijelző kb 10cm-re került a paneltól, minden tökéletes lett. Nem jelzett értéket. Próbaképpen ráakasztottam egy kvarcóra belsőt, állítólag ez az egyik legjobb 1Hz-es időalap. Szerintetek mit tegyek, hogy a panelraültetve is tökéletesen működjön a műszer. ?
Szerintem az LCD kijelzőjének valami órajele.
Még az is megfordult a fejembe hogy az egész szalagkábelt le kéne árnyékolni valahogy, ha másnem az UDMA66 szalagkábelt használni. (minden második vezeték GND)
Félrenézted.
![]() Ha szalagkábelen van és kissé távol a nyáklemeztől akkor tökéletesen műxik. Akkor vannak hamis értékek, ha a panelra csatlakoztatom a tüskesort.
Aha. Akkor az LCD a bűnős. Valahogy fémlemezzel el kell szigetelni a bemeneti erősítőtől. Horganyzott lemezből csinálnék egy lapos dobozkát az LCD hátuljára és csak egy furat lenne rajta, amin kijönnek a vezetékek vagy a tüskesor.
Sziasztok.
Találtam egy frekimérőt, de ez csak ttl jelet fogad. Ajánlanátok egy előfokot, ami jó lenne hozzá, és lehetne mondjuk állítani, hogy milyen érzékeny legyen. Pl.: 1Vpp, 5Vpp, 20Vpp A frekimérő: Link
Sziasztok, egy nagy problémám lenne. Megépítettem az egyel fentebb belinkelt ledes frekimérőt.
A problémám az lenne, hogy a leírásban pic16f877A van, de nekem pic16f877-esem van. kell valamit módosítanom a programban, vagy beleégethetem a már lefordított, az oldalon közzétett bin-t? Egyáltalán milyen külömbség van a két pic között? Előre is kösz a segítséget.
Ha a leírásban lévő nem használja a komparátorait (nem néztem meg), akkor jó a 877-be; meg kéne nézni, van-e a progiban CMCON és CVRCON regiszterekkel dolgozó rész, ha nincs, minden jó, ha van, de csak az inicializálásnál pl. a komparátorok tiltására, akkor ezeket a sorokat törölheted, és megint jó, de ha dolgozik velük a program a későbbiekben, akkor sajnos nem jó.
Ezeket az asm-ben nézzem meg? Ott nincs ilyen.
A program microC-ben van eredetileg.
Hello, én a Rádiótechnika 2007-es évkönyvében találtam alapos leírást néhány változatról, a 127. oldal környékén
Bővebben: Link
Most építettem meg a frekimérőt. Vettem egy uj 2x16-os kijelzőt a lomexben, az eladó azt mondta hogy HD vezérlőcsipes de nem működik vele.(A kijelző típusa: Displaytech 162B).A Topi álltal bemutatott Segéd órajel generátor segítségével beállítottam, ideiglenesen tettem rá egy EDT 4x16-os kijelzőt, de azt mégse kellene beletenni.Van egy másik 1x12-es kijelző, kérdésem az lenne , hogy a PIC-be lévő programot hogyan kell módosítani, hogy működjön vele.Előre is köszi.
Szia!
Megnézted a kijelző adatlapját? A kivezetései nem biztos hogy egyeznek a rajzon lévővel. Ahogy elnézem ennek a kijelzőnek az 1-2 lába a háttérvilágítás és nem a 15-16 ahogy általában szokott. Ezt csak azért írom mert én is éppen egy hasonló építés kellős közepében vagyok, és elolvasva a hozzászólásodat megnéztem az én kijelzőm adatlapját kicsit részletesebben, és most vettem észre hogy nálam pedig az 1-2 lábak funkciói vannak felcserélve. Az 1. +5V a 2. GND a többi kivezetés stimmel. Úgy látszik már a Kínaiak sem a régiek és kezdenek "fejleszteni" az 1:1-es koppintás helyett. Ezentúl oda kell rájuk figyelnem ![]() Szerencsére csak a maszkot dobhatom és nem a kész nyákot.
Ezen bizony KS0070B van, nem HD44780.
Ha kifejezetten olyat kértél, szerintem vidd vissza, mond meg, cseréljék ki.
Az nem biztos hogy baj ha nem pont HD44780-as vezérlő dolgozik a kijelzőn, csak legyen kompatibilis.
Én nem igazán vagyok otthon a mikrovezérlők világában (és akkor még nagyon enyhén fogalmaztam)így az adatlapból sem tudom megállapítani hogy a vezérlése egyezik-e. De vettem már KS0066 vezérlővel szerelt kijelzőt ami tökéletesen működött és ezekszerint teljesen kompatibilis volt a HD-vel.
Köszi a figyelmeztetést. Ezt nagyon elnéztem
![]()
Működik a frekimérő és a kijelző is életre kelt!!Köszi!
Most már csak azt kellene magoldanom, hogy ha nem teszek jelforrást a bemenetre akkor 20-30kHz-et mutat függetlenül attól,hogy közvetlenül vagy kábellel van csatlakoztatva a kijelző. A 47k-s ellenállást én is felhúztam +5V-ra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...