Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   591 / 1173
(#) pjg válasza kenikl hozzászólására (») Júl 20, 2014 / 1

Az! 4,7nF-os kerámia csőkondenzátor. A "Z" valószínűleg a feszültség tűrést, vagy a pontosságot jelöli.
(#) kenikl válasza pjg hozzászólására (») Júl 20, 2014 /

Köszönöm a segítségetek! Akkor eszerint bármilyen 4.7nF kerámia kondi jó lesz nekem.

De akkor még egy kérdés (szerintem ez is fólia kondi lesz de milyen értékű?) A két ellenállás és a dióda között van.

Feliratok rajta "osztásjel" 47 (lehet + volt csak megkopott) valamint 5/35. Ugyan arról a nyákról van.

Köszönöm
(#) pjg válasza kenikl hozzászólására (») Júl 20, 2014 / 1

Tantál kondi. 5 mikrós 35 Voltra. A jobb oldali lába a negatív.
(#) kenikl válasza pjg hozzászólására (») Júl 20, 2014 /

Köszönöm!
(#) Kovidivi válasza ktamas66 hozzászólására (») Júl 20, 2014 /

Szia!
Köszönöm, nem is tudtam, hogy van ilyen jelölés is. Gondoltam a római C-re, de az 100-at jelent csak. De így már tiszta a helyzet!
(#) guliver83 válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 21, 2014 /

Megoldódott a csatlakozó átalakítása! VGA ra!
(#) zosza18 válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 21, 2014 /

Miként sikerült megoldanod?
(#) BEMcorp hozzászólása Júl 22, 2014 /

Üdv!

Van két alkatrész, amit nem tudok beazonosítani:

Az egyik kb TO3 tokozású "NEWMARKET 403 7620" felirattal. Alkatrészteszterrel nézve, egyrészt PNP tranzisztornak, 2-es bétával, és Uf=15mV-nak írja. De ha megfordítom a a teszteren, akkor P-JFET; I=5,8mA @ Vgs=65V -nak mutatja. (Amit már csak azért sem értek, mert a teszter 9V-os elemről üzemel). Ennek a képét mellékelem.

A másik egy sima 8 lábú IC tok, AD0P07EN felirattal. Gondolom valami Analog Devices cucc, talán optocsatoló, de nem találtam adatlapot. Ilyenben van még AD0P27EN típusú is.

Valakinek ötlete?
(#) pjg válasza BEMcorp hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

A 7620 a gyártási év 1976 és a 20. hét.
(#) BEMcorp válasza pjg hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Ok, értem én , hogy nagykorú, de mi a dolga...?
(#) Hp41C válasza BEMcorp hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Csak ennyit találtam róla: NEWMARKET 403
(#) nedudgi válasza BEMcorp hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

PNP teljesítménytranzisztor.

NKT403.pdf

Valami régi germánium teljesítmény tranzisztor. Feltehetőleg PNP. Polcra dísznek, vagy horgászbotra fenekező súlynak jó.
(#) BEMcorp válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Köszi!

pjg: Sajnos valószínűleg max dísz lesz, horgászás hiányában...

Ha a kalapját óvatosan körbefűrészeled akkor akár fotó tranzisztornak is jó lehet.
(#) nedudgi válasza BEMcorp hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

A germánium tranzisztor extrém alacsony tápfeszültség esetén lehet előny, az UCESAT paramétere alacsonyabb, mint egy szilícium tranzisztorál.
(#) Baxi hozzászólása Júl 22, 2014 /

Hi Mesterek!
Ezt a számú: C28A1G IC-ét keresném. Hol lehet ilyet kapni?
Segítséget előre is köszönöm.

DSC_0093.JPG

(#) Baxi válasza Baxi hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Úgy nézz ki hogy nem halt meg az IC-é. Újra forrasztottam a lábait s működik. Viszont nem bízok benne mert az egyes lábat jelző pötty helyet lyuk van . Szóval továbbra is érdekel merre lehet ilyet kapni, vagy be tud-e szerezni nekem ilyet valaki. Segítséget előre is köszönöm.
(#) proli007 válasza BEMcorp hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Hello! Szerintem a 8 lábúak, OP07 és OP27 műveleti erősítő..
(#) yoss hozzászólása Júl 22, 2014 /

1.5KE 33CA védődiódát hová szokták beépíteni, ill. milyen feszültségtartományban dolgozik?
Műhely takarításkor találtam kb. 10 db-ot, kidobni sajnálnám.
(#) zosza18 válasza Baxi hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Mibe van benne ez az IC? Szerintem lehetne helyettesíteni valamivel, csak tudni kéne, hogy milyen áramkörben van benne.
(#) kadarist válasza yoss hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Feszültséghatároláshoz lehet használni. Ha 33V fölé növekszik a feszültség, akkor kinyit, áram folyik át rajta, ezért nem megy feljebb a feszültség. Olyan, mint a Zener-dióda.
(#) guliver83 válasza zosza18 hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

VGA csatlakozót rákötöttem és megy is!
Tökéletes lett.
+ egy USB kelet hozzá csinálni amivel az érintem működik!
(#) Baxi válasza zosza18 hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Hi
Hát egyszer már leszóltak itt hogy nem a helyén van a dolog ,
Szóval ez a ketyere a kocsiban a menetstabilizátor egyik kiegészítő szenzora. Konkrétan az oldal irányú kapcsoló szenzor.
(#) zosza18 válasza Baxi hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Nos odáig jutottam, hogy egy Orosz oldalon azt találtam az IC-ről, hogy ez egy gyorsulás mérő IC. Ezután a kínainál is találtam ilyen infókat, de konkrét adatlapot nem találtam, csak megigényelni lehet, de ahhoz már nincs kedvem. Találtam az Ali-n ilyen IC-t, lehet rendelni.
Gyorsulásmérő IC
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2014
(#) gyapimaci hozzászólása Júl 24, 2014 /

Sziasztok!

Van egy lézerdiódám amit nem tudok beazonosítani rajta lévő számok alapján. Sehol nem találok hasonlót se a neten. Ebbe tudna valaki segíteni nekem, hogy ez vajon milyen teljesítményű lehet? esetleg hány fokos a kilépő fény szórása? Bármilyen infónak örülnék. Egy forgótükrös lézeres vízszintezőbe volt. 9mm-es tokozású. Csatolok képet. Előre is köszi
(#) gkari válasza gyapimaci hozzászólására (») Júl 26, 2014 /

Mintha ez az élenjáró szovjet ipar remeke lehet, szerintem a 3. karakter az orosz "B", a köv. az orosz "D".
(#) granpa hozzászólása Júl 26, 2014 /

Szevasztok!
Kb. fél órát kóvályogtam a keresőben, de nem találtam meg a TDD1605S fesz, stab. lábkiosztását, adatait. Mindössze annyit, hogy 5V-os, 0.5A-os, min 2V d.o. kell. Egy rendes pdf. nincs róla. Ha valaki jobban ért a kereséshez (vagy tudja séróból) homályosítson fel, kérem.
Köszönöm: Kálmán
(#) granpa válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Köszönöm! Gondolom a többi sallang ugyanúgy kell hozzá. Találtál adatlapot?
(#) zosza18 válasza granpa hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Tessék az adatlap is hozzá, csak hogy minden meglegyen.

TDD16xx
54. oldaltól kezdődik az IC-ről az általános információ...
Következő: »»   591 / 1173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem